Riževe testenine na slo-kit način

Kitajska je navdih za recept, a način priprave je improvizacija, glavni cilj je bil zdrav obrok - riževe testenine + piščanec + zelenjava

MaikY  Izvor: Kitajska-Slovenija
Riževe testenine  na slo-kit način
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 1

100 g riževih testenin (rezanci)

200 g piščanca (file)

250 g zelenjave za praženje (zmrznjene)

sol

poper

bazilika

čili

1 čebula

olje

Postopek

Piščančje fileje narežemo na manjše koščke, katere posolimo in popramo. V vok (lahko tudi večja ponev) damo malo navadnega olja in popečemo koščke piščanca. Vok naj bo pri tem pokrit, da se duši. Ko je piščanec lepe zlato - rumene barve ga odstavimo v drugo posodo, katero pokrijemo.

V prazen vok dodamo malo olja, na katerem popražimo sesekljano čebulo. Ko postane rumene barve, dodamo zmrznjeno zelenjavo in to pokrijemo. Ogenj naj bo nekje na 2/3.

Vmes segrejemo vodo v drugi posodi, do vrelišča. Ko voda začne vreti, jo solimo in dodamo riževe testenine. Kuhamo jih toliko časa kot piše na vrečki testenin, vendar se ne smejo skuhati do konca. Jaz sem jih 3 minute (pisalo je 5 minut).

Ko so testenine skuhane, jih dodamo k zelenjavi in premešamo. Če se držijo preveč skupaj, jih s kuhalnico malo potolčemo in ločimo. Vok pokrijemo za 1-2 minuti in potem dodamo še koščke piščanca, premešamo in pokrijemo še za 1-2 minuti.

Na koncu dodamo še začimbe, v mojem primeru baziliko in čili. Tukaj ima vsak svojo svobodo, nekteri imajo radi pekoče, drugi ne.


Opombe

To je moja prva improvizacija in nasploh prvi recept. Upam, da vam bo všeč.

Kar se pa tiče sestavin in količine le-teh. Jaz si vedno tehtam hrano in imam mero, koliko moram pojesti. Porcija zna biti za nekatere velika, tako da je presoja odvisna od posameznika.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Kravdija  

kuha že od: 14.6.2009

Št. objav: 166

Objavljeno 17.1.2012 ob 13:02

Testenine verjetno, kajne? ;)

Dovolite lektoriranje? Ne. :lol:

MaikY  

kuha že od: 12.1.2012

Št. objav: 3

Objavljeno 19.1.2012 ob 17:31

Sm popravu :) .. Drugače pa to, da se obdregneš ob slovnične napake pove marsikaj o tebi

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 1.2.2012 ob 15:13

MaikY, ne tako užaljeno reagirat, na tem forumu smo strpni do tistih, ki nas opozorijo na napake,t udi slovnične. Torej se je nekdo ob tebe obregnil in ne obdregnil, pa tudi "sem popravil" je slovensko in ne "sm popravu". Smo tečne, ja, a gre nam, poleg preizkušanja receptov in iskanja kulinaričnih navdihov, tudi za spoštovanje do lastnega jezika, za lep in spoštljiv odnos do njega.

Glede recepta pa: če dodaš malo sojine omake zraven, medtem ko mešaš rezance z zelenjavo, bo jed še boljša. Sploh pa bo izvrstna, če uporabiš svežo zelenjavo in jo pražiš le kakšni dve minuti, največ tri, da ostane lepo hrustljava.

MaikY  

kuha že od: 12.1.2012

Št. objav: 3

Objavljeno 2.2.2012 ob 1:43

razumem :) .. Sem mlad in nemiren in slovnične napake bodo pri meni problem. Sojino omako sem imel v mislih ampak kot študent v študentskem domu večinoma improviziram na poceni način. Sveža zelenjave ja pa nedvomno boljša, sploh če je domača. Ampak kot rečeno. Pri meni je vse improviazcija in tisto kar je pri roki. Malo si pomagam z ostalimi recepti, a glavni cilj je novo, novo in še enkrat novo.

Kdo binaredu piščanca z omako, ki je narejena z vode+kisle smetane+brokolija in potem dam notri feferon :)

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 2.2.2012 ob 17:07

Bolj primeren naziv recepta bi bil - RIŽEVE TESTENINE NA SLO-ŠTUDENTSKI NAČIN

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.