Navodila in pogosta vprašanja

Pred vami so navodila za uporabnike Plus paketa, zbrana kot zbirka vprašanj in odgovorov. Upamo, da boste našli odgovor na svoje vprašanje, v nasprotnem primeru pa nam pišite ali telefonirajte in skušali vam bomo pomagati. Če je vprašanje takšno, ki bi utegnilo zanimati večje število obiskovalcev, lahko vprašate tudi v forumu v rubriki pisma bralcev, ki jo redno spremljamo.

Kako delujejo zvezdice?

Na Kulinarični Sloveniji so dve vrsti zvezdic, ki označujejo novosti:1. Rdeče utripajoče zvezdice Animirana zvezdica nakazujejo zadnje novosti, torej vse, kaj je novega od vašega prejšnjega obiska. V trenutku, ko zapustite brskalnik ali pa več kot 5 minut ne počnete na Kulinarični Sloveniji ničesar (ne brskate več po straneh), vas sistem izključi in zvezdice izginejo. Teh zvezdic ne morete izključiti in hitro povedo, kaj je novega od zadnjega obiska.2. Svetlejše statične zvezdice Statična zvezdica je potrebno posebej vključiti v nastavitvah. Ne zbrišejo se same, kar pomeni, da jih je vedno več in več... Dokler jih ne pobrišete z brisalcem, ki se nahaja na portalu Brisalec . Njihov namen je, da ohranite zabeležene novosti do nekega trenutka, ko se odločite vse novosti pobrisati.Opomba: V primeru, da imate priključene statične zvezdice, imate na KulSlo obe vrsti zvezdic! Animirane naznačujejo novosti od prejšnjega obiska, statične pa novosti od vašega zadnjega brisanja. Animirana zvezdica ima prednost, tako da so zadnje novosti označene le z animirano, ostale pa le s statično zvezdico.

Kako uporabljam iskalec?

Poznamo dve vrsti iskanja.

1. Splošno iskanje: Vpišete eno ali več ključnih besed in iskalec vam vrne rezultate v forumu, med ocenami, med lokali, enciklopedijah in receptih....

2. Podrobno iskanje: Iskanje po različnih kriterijih, kot je po naslovu recepta, po kategorijah ali celo po sestavinah v receptu... Zaradi slovenske sklanjatve je sestavine najlaže najti tako, da vpišete le osnovo besede, končnico pa izpustite. Če iščete npr. recepte s papriko je najbolje vpisati besedo "paprik" brez "a", ali "kumin" namesto "kumine". Veliko besed v naši bazi ima sinonimke, kar pomeni, da bo našlo tako rezultate pice, pizze, pica, pic itd. če vpišete besedo pica ali pizza.

Kako ste prišli na idejo o Kulinarični Sloveniji?

Na naših sprehodih po Internetu smo našli le nekaj slabo narejenih strani lokalov, kar nam je predstavljalo izziv, da se stvari lotimo bolj kompleksno.

Zakaj KulSlo?

KulSlo je kratica za Kulinarično Slovenijo, KulSlovenca, ki nas obiskuje ali pa kaj tretjega. Pustite domišljiji prosto pot.

Ukvarjam se s prehrambenimi izdelki, posodo, gospodinjskimi aparati ipd. in bi rad postavil oglas na vašo stran. Je to možno?

Da,  na KulSlo tudi oglašujetena različne načine. Oglasno trženje nudimo sami. Več informacij boste našli na strani oglaševanja.

Oglasi, ki jih prikazujete so včasih zelo nadležni!

Žal je v svetu oglaševanja tako... Imate pa možnost naročiti Plus paket in izključiti prikazovanje oglasov.

Rab bi izmenjal oglasno pasico z vami...

Takšne izmenjave žal ne nudimo. Imamo plačani sistem oglaševanja, nimamo pa povezav na druge strani in tudi ne izmenjave oglasnih pasic.

Ne razumem, čemu služijo vse te zvezdice in puščice?

Zvezdice pomeni novost, bodisi nov recept, novo mnenje, nov album, ali neprebrana sporočila v že prebranih temah ali pa, da je nekdo odprl nove teme.

Pri forumu imate poleg zvezdic še puščice Novo, ki vas pripeljejo na prvo neprebrano sporočilo. Če želite sami izbrati, na katero stran sporočil bi radi skočili, uporabite številke strani, ki se nahajajo v spisku tem.

Če ima tema manj kot deset sporočil, vas bo link avtomatično odpeljal na prvo stran teme.

Lahko Plus paket uporabljam na večih računalnikih?

Plus paket ni vezan na računalnik, pač pa na vaše uporabniško ime in geslo. Uporabljate ga lahko na kolikor računalnikih želite, vendar se zavedajte, da če boste svoje geslo in uporabniško ime "posodili" kolegici, bo ona pisala v vašem imenu, si postavljala recepte kot priljubljene v vašem imenu... Na kratko rečeno, članstvo in tudi Plus paket je vezano na UPORABNIKA. Zato uporabniškega imena in gesla ne dajajte nikomur, hkrati pa si namestite geslo, ki ne bo lahko ugotovljivo, saj za svoje geslo odgovarjate sami.

Ne želim. da vsakdo vidi, da sem naročnik Plus paketa. Lahko odstranim ikono ?

Seveda! Če ne želite prikazovanja ikone , v nastavitvah odstranite kljukico pred PRIKAZUJ SIMBOL PLUS PAKETA PRED MOJIM IMENOM.

Kako uporabljam mojo beležko?

Moja beležka združuje več storitev - priljubljene recepte, moje recepte, zasebna sporočila, moje fotografije, foto albume in poslane voščilnice. Uporaba je odvisna glede na storitev. Prosimo glejte spodnja vprašanja.

Kako shranjujem priljubljene recepte?

Vsak recept, ki vam je všeč, si lahko shranite med priljubljene recepte v beležko. Recept si shranite tako, da odprete recept, ki vam je všeč (vseeno kako pridete do njega, preko novosti, iskalca itd.). Pod kuharčkom boste zagledali povezavo: SHRANI V BELEŽKO. Kliknete na napis in recept boste imeli v beležki. Več kot enkrat recepta ne morete shraniti, ker naslednjič ne boste imeli več povezave "shrani v beležko", ampak "odpri v beležki". Tako boste med brskanjem po receptih vedno imeli pregled nad tem, kaj že imate v beležki.

Kaj lahko počnem s priljubljenimi recepti?

Priljubljene recepte lahko odpirate (kar je logično), brišete iz beležke (ne bojte se, recepta s tem ne boste izbrisali iz naše baze!), lahko tudi pripravite za tisk in natisnete, če pa želite lahko v zabeležko shranite kakšen komentar, ki bo viden le vam samim (ta komentar bo tudi na receptu poleg opombe, vendar viden SAMO VAM!)

Kaj lahko počnem z mojimi recepti?

Vse svoje recepte lahko spreminjate in popravljate. Popravek se vnese v bazo in naši administratorji ga pregledajo. Preko moje beležke boste v vsakem trenutku vedeli, kaj se dogaja z vašim receptom, ki ste ga spremenili.

Sem s slikami omejen?

Da, število slik, ki jih lahko naloži uporabnik je 500. Nove slike lahko naložite le, če izbrišete nekaj starih. Število albumov ni omejeno. Število porabljenih slik vidite zgoraj levo grafično in tekstovno.

Sem omejen na kulinarične slike?

Ne. Poleg kategorije hrane imamo tudi kategorijo srečanja in ostalo. Vseeno pa smo kulinarična stran in dajemo poudarek na slikah v zvezi s kulinariko. Naša storitev ni mišljena kot zbirka vseh vaših slik na internetu. Čeprav izrecno ne prepovedujemo, da nalagate slike, ki nimajo povezave s kulinariko, vas prosimo da tega ne počnete prepogosto.

Ali za moje slike jamčite? Kako je z originalnimi slikami?

Ko naložite sliko, ki je ponavadi prišla iz digitalnega fotoaparata, je le ta zelo velika. Naš strežnik jo zmanjša na sprejemljivo velikost, iz nje naredi še mini predogled in vse skupaj shrani na disk. VAŠ ORIGINAL SE TAKOJ ZATEM IZBRIŠE. To je pomembno vedeti, ker naši foto albumi NISO namenjeni vaši shrambi slik. Slike morate hraniti na svojem disku ali na zunanjih medijih. Z drugimi besedami povedano, Kulinarika.net ne jamči za vaše naložene slike. Slike lahko zaradi napake na opremi vsak trenutek izginejo iz našega strežnika in na vas je, da imate doma kopije. Kulinarična Slovenija in njeni avtorji prav tako ne prevzemajo nobene odgovornosti za morebiten izbris slik, kot tudi ne za njihovo vsebino, saj slike niso cenzurirane. V vsakem primeru pa bomo slike z neustrezno (žaljivo, nestrpno, nasilno, spolno) vsebino, nemudoma izbrisali.

Ne glede na napisano, pa se bomo seveda trudili, da bodo vaši albumi na varnem in živeli na našem strežniku še v letih, ki prihajajo. Dopuščamo pa si pravico, da neaktivnim članom albume po 1 letu izbrišemo (neaktiven član je član, ki eno leto ni s svojim članskim imenom obiskal kulinarika.net strani).

Še enkrat povejmo: Albumi na kulinarika.net so le naša dodatna storitev in niso namenjani hrambi vaših slik, zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za vaše slike! Svoje slike trajno hranite drugje! Nalagajte le svoje slike, da ne kršite avtorskih pravic!

Potrebujem za nalaganje slik kakšno posebno orodje?

Foto albume smo naredili tako, da ne potrebujete ničesar drugega kot je sodoben brskalnik (v tem trenutku Internet Explorer 6 in 7, Firefox 2.x, Opera 9.x). Vaše slike so lahko prevelike, naš strežnik jih bo sam pomanjšal. Vsako izmed njih lahko med nalaganjem tudi zasučete. Seveda je treba opozoriti, da večja slika potrebuje dalj časa da se naloži na strežnik in večje je tveganje, da se v tem času povezava prekine. Če znate, je smiselno slike pomanjšati na nekih 1000 točk širine in jih shraniti v obliki, ki ne kvari slike (PNG). Obdelane slike ni proporočljivo shraniti kot JPG, lahko pa naložite original iz fotoaparata, ki je ponavadi v JPG.

Zakaj bi uporabljal vaše foto albume, ne konkurenčnih?

Razloga sta dva:

1. Zato, ker je prava lokacija za kulinarične slike naša spletna stran, saj sodijo prav sem. Prilepiti povezavo nanje v forum je zelo preprosto in slike bodo vedno delovale. V primeru, če uporabljate konkurenčne storitve, je morda njihov strežnik v nekem trenutku nedosegljiv in izkušnja tistega, ki bo klikal na albume, bo slabša. Prav tako se albumi, ki jih ustvarite pri nas, vrtijo na portalu, lahko se jih najde med vsemi albumi. Albumi, ki jih ustvarite drugje, pa lahko pri nas pokažete uporabnikom le tako, da v forum nalepite povezavo, kar ni ravno to, kar si želite.

2. Zato, ker smo v albumih združili preprosto uporabo in le tisto, kar resnično potrebujete. Naši albumi nudijo vrhunsko sodobno izkušnjo, ki jo razume tudi laik. Primer: Če vam opis slike ni všeč, kliknite na besedilo, ga spremenite in kliknite kamorkoli ven. Nobenih formularjev! Drug primer: Največja travma vsakega, ki se ukvarja s foto albumi, je sortiranje slik. To je sicer nepogrešljivo, a zelo zapleteno. Ali sploh ni omogočeno, ali pa slike premikate po en korak levo in desno. V naših albumih ustvarjate albume vizualno, pomeni da primete sličico in jo nesete kamor želite.

S čim se lahko pohvalijo vaši albumi?

Med najpomembnejše lastnosti sodijo:

1. Opisi celotnega albuma in opisi posameznih slik.

2. Vsako sliko lahko povežete s poljubno spletno stranjo.

3. Slike lahko premikate med albumi.

4. Dinamično sortiranje slik v albumu in dinamični opisi.

5. Samodejno pomanjševanje slik, ki jih lahko tudi zasukate.

6. Dodajanje 5 slik naenkrat s hkratnim opisovanjem.

Kako ustvarim nov album?

Nov album ustvarite tako, da kliknete na napis Ustvari album. Pri tem določite le ime albuma in le ta se naredi. Seveda album ni viden, dokler ne spremenite lastnosti. Album za prikaz potrebuje izbrano kategorijo, ki je privzeto ni. Dodate lahko tudi opis, kar je zaželeno a ne obvezno.

Kako poteka nalaganje novih slik?

Ko imate narejen album kliknite "dodaj slike" z gumbom Dodajanje slik (gumb se nahaja na seznamu albumov in pri odprtem albumu) in izberite do 5 slik ter dodajte opise. Če imate Internet Explorer ali Firefox boste pri nalaganju videli odštevalno okno, kjer lahko spremljate nalaganje, v Operi žal tega okna ni in boste morali malo počakati (odvisno od količine in dolžine slik).

Če imate le eno novo sliko jo naložite v iz prvega okna, ostale pa pustite prazne. Slike ne smejo biti večje kot 5 MB. V okno za nalaganje ne vpisujte imena slike ampak jo izberite iz diska.

Če se bodo slike pravilno naložile se bo okno osvežilo na dnu pa boste videli svoje pomanjšane slike.

Kako urejam slike?

Slike urejate tako da jih bodisi primete (pojavi se križ) in uredite vrstni red. Ne pozabite klikniti na "shrani spremembe" na dnu zaslona, sicer se vrstni red ne bo shranil.

Opise slik spremenite tako da kliknete na sam opis, ga spremenite in kliknite nekam izven okna za sliko. Ko se skrije formular in spet pojavi napis, je shranjen. Ker pa ta način ne deluje najbolje na vseh brskalnikih (na Firefox morate denimo uporabljati smerne tipke, z miško ne morete označiti starega opisa), lahko opis spreminjate tudi s pomočjo gumba za urejanje. S tem gumbom Urejanje sliklahko premaknete sliko med svojimi albumi, spremenite opis ali pa dodate povezavo na spletno stran. Ne pozabite, da se povezava vedno začne s http://. S pomočjo smetnjaka Smetnjak lahko vsako izmed slike tudi izbrišete. Opozoriti velja, da izbrisane slike ne moremo več priklicati nazaj.

Opis slike ima lahko največ 80 znakov. Če imate veliko za napisati, raje izkoristite neomejen prostor pri opisu albuma.

Zakaj je vsaka enaindvajseta slika v albumu drugačne barve?

Drugačna barva nakazuje, da gre za eno izmed glavnih slik. Glavna slika je slika, ki je na uporabniški strani foto albuma prikazana povečano. Gre torej za bolj pomembne slike. Velja opozoriti, da je najbolj glavna slika tista, ki je prva. Le ta se bo prikazovala tudi na orodni vrstici na portalu foto albumov, ko bo ta narejen (trenutno še ne deluje).

Kako skrijem album?

Če imate narejen album in ne želite, da se ga vidi v nekem trenutku, njegovo kategorijo nastavite na "še ni določena". Tak album se ne bo prikazoval uporabnikom v seznamu in iskanju. Seveda se bo še vedno prikazal, če uporabnik ve točen spletni naslov.

Imate še kakšen nasvet zame pri uporabi albumov?

Zato, ker je sortiranje albumov izvedeno na napreden vizualni način, na administraciji ne morete imeti več strani. Vse slike so tako na eni strani. Zato svetujemo, da v album ne shranjujete več kot 50 slik, sicer bo delo za vas vedno počasnejše. Prikaz albuma obiskovalcem ni problematičen, ker se razdeli po straneh. V administraciji pa je seznam slik dolg kar nekoliko otežuje delo. Ne glede na povedano, pa ni nobenih težav pri večjem številu slik, le hitrost dela pade. Vseeno svetujemo da si ustvarite (ne le zaradi nalaganja, ampak zaradi splošne izkušnje) več manjših tematskih albumov, denimo: Sladice, Srečanje xy, Moja praznična miza, ne enega samega: Moje slike. Če album postane predolg, lahko slike premaknete v druge albume, tako da izgubljenega ni nič.

 

Svetujemo, da albumu dodalite smiselno ime in opis. To je edino kar bo videl uporabnik na portalu in v seznamu, zato ime: "Moje slike" in opis: "Zbirka mojih slik" ne pove kaj dosti.

Kaj je Kulinarični forum?

Kulinarični forum je sistem pošiljanja obvestil, s pomočjo katerih lahko pišete in odgovarjate tistim, ki so kaj napisali. Lahko rečemo, da gre za diskusijsko skupino, ki se pogovarja o različnih skupnih interesih. Registracija je potrebna za pisanje, ne pa za branje in iskanje po temah.

Kaj moram vedeti o formularjih, preden pošljem sporočilo?

Ločimo dve vrsti urejevalnikov, s katerimi pošiljamo sporočila. Osnovni in napredni. Osnovni je precej omejen, a preprost. Uporabljate lahko:

1. Vse znake (črke, številke in posebne znake).
2. Odstavke
3. Vnašate lahko smeškote
4. Povezave in e-mail naslove

Vnašati ne morete:

1. Slik
2. Tabel
3. Barv, poudarjanja, kurzivnega pisanja, drugih fontov.

Z naprednim urejevalnikom lahko vnašate vse. Morate si ga pa vključiti v nastavitvah.

 

Ne razumem, kaj je tema in kaj je sporočilo! Ali ni tudi tema sporočilo?

Tako je! Razlika med temo in sporočilom je v tem, da temo imenujemo prvo sporočilo, ki je v določeni diskusiji (temi). Ko odprete novo temo, v bistvu odpošljete sporočilo, le da ima to sporočilo tudi naslov. Vsa ostala sporočila, ki so poslana kot odgovor na neko temo, pa imenujemo enostavno sporočila. Razlika med temo in sporočilom torej v naslovu! Temo odprite tedaj, ko boste želeli odpreti novo diskusijo na nek problem/idejo. Na obstoječe teme pa odgovarjajte s pismi znotraj neke teme.

Teme odpirate v spisku tem (formular je na koncu strani), odgovore pa pošiljate znotraj neke teme (formular je tudi tukaj na dnu strani).

Čemu služi predogled?

Predogled služi le, če uporabljate osnovni urejevalnik. Ker je treba smeškote vnašati tako, da se pri pisanju ne vidijo, imate možnost, predno pošljete sporočilo, klikniti na predogled in si ogledati, kako bo sporočilo izgledalo, ko bo poslano. Če vam sporočilo ni všeč, ga še vedno lahko popravite.

Sporočilo sem poslal. zdaj pa bi ga rad spremenil! Je možno?

Svoje sporočilo lahko v vsakem trenutku spremenite, razen če gre za zaklenjeno temo. Spremenite ga tako, da kliknete na posebno ikono Spremeni sporočilo. Stran se bo še enkrat naložila, v spodnjem formularju pa se bo pojavilo vaše sporočilo, ki ga lahko poljubno spremenite in ponovno odpošljete. Pod sporočilom bo zapisano, kdaj ste ga popravili, da bodo drugi uporabniki foruma vedeli, da se v njem nahaja nekaj spremenjenega. Datum sporočila bo ostal enak. Teme ne morete spremeniti iz spiska tem, ampak morate določeno temo najprej odpreti.

Lahko svoje sporočilo izbrišem?

Svoje sporočilo kot odgovor na neko temo lahko vedno izbrišete. Temo, ki ste jo odprli pa lahko izbrišete le, če v njej ni odgovorov. Z brisanjem teme, ki ima npr. 10 odgovorov, bi izbrisali tudi vse odgovore. Tako temo kot sporočila popravljate le na strani odgovorov, kjer se pojavi ustrezen znak Spremeni sporočilo. Teme ne morete brisati iz spiska tem!

Lahko v sporočilih uporabim povezave in e-mail naslove?

V forumu lahko uporabljate tudi povezave na druge strani svetovnega spleta (WWW).

Vse, kar je treba storiti je, da vtipkate naslov (URL) (http://www.futuretech-sp.si), ki se bo avtomatično prevedel v povezavo (http://www.futuretech.si)!

Pred spletni naslov morate dodati http://ali https://

Prav tako lahko v vaša sporočila vključite elektronski naslov tako, da le tega vtipkate.
Če vtipkate:
mailto:info@kulinarika.net, se bo obiskovalcem prikazalo: mailto:info@kulinarika.net.

Kaj moram vedeti o smeškotih?

Verjetno vsi poznate smeškote, drobne figurice, ki jih uporabljajo nekateri forumi za poživitev in dodajanje občutkov sporočilu. Smeško se pojavi tedaj, ko uporabite določen niz znakov. Tudi ta forum uporablja takšne figurice , ki jih je naš oblikovalec narisal prav za vas. Preko 160 jih je že. Vpišete jih med oglate oklepaje [], pri pošiljanju sporočil pa lahko smeškota izberete tudi s klikom na ustrezno ikono. Naš forum poleg smeškotov podpira tudi nekatere medmete, kot so Buuu Doh Njam

Zakaj pri nekaterih sporočilih ne deluje link na avtorja, da bi mu lahko pisal?

Gre za sporočila iz starega foruma, na katera ne morete več pisati avtorju, jih popravljati ali brisati, tudi če ste jih sami napisali.

Zakaj je potreben vpis (registracija)?

Vpis ni potreben, omogoča pa vam storitve, katerih drugače ne morete uporabljati. Če želite pošiljati recepte, ocene in mnenja o receptih, pa potrebujemo vašo polno prijavo.

Zakaj potrebujete polne podatke?

Pošiljanje receptov, ocen in mnenj je po svoje delikatno. Zato želimo vedeti, s kom se pogovarjamo. Želimo si resne strani in resen krog uporabnikov, ki pošiljajo svoje prispevke. Pošiljanje polnih podatkov je že zavrnilo kar nekaj tistih, ki želijo na naših straneh delati le zmedo, pisati opolzkosti in neprimerna sporočila.
Vaši podatki nam lahko pridejo prav, če boste zamenjali email in ga boste v KulSlo pozabili spremeniti. Poln naslov nam zelo pomaga, da vemo, kam razposlati nagrade nagradnih iger, če ste izžrebani.

Podatkov pa ne posredujemo naprej! Na Kulinariki objavimo le vaše uporabniško ime, v izjemnih primerih ime in priimek (npr. rezultati žrebanj).

Z aktivacijsko kodo ste me pa dotolkli. Čemu služi in kako se uporablja?

Aktivacijska koda je potrebna poleg uporabniškega imena in gesla PRI PRVI PRIJAVI. Odpošlje se na vaš e-mail naslov, s tem potrdite, da ste res lastnik danega e-maila. Vnesete jo lahko ročno (po tem, ko vtipkate uporabniško ime in geslo), ali pa kliknete link v e-mailu, ki ste ga prejeli in koda se bo vnesla sama. Aktivacija se spet zaklene, če v profilu spremenite e--mail. Nova koda se tako pošlje na nov e-mail naslov. Zelo pomembno nam je, da so e-maili veljavni, da lahko stopimo v stik z avtorji receptov, ocen itd. če jih želimo kaj vprašati. Tudi drugim uporabnikom (in verjetno tudi vam) ni prijetno, če pišete nekomu, ki je poslal recept, njegov e-mail pa je neveljaven.

Se moram vedno odjaviti, preden zapustim vaše strani?

Ne, celo zaželjeno je, da se ne odjavite, čeprav nastavitev ne boste izgubili, tudi če se odjavite in nato ponovno prijavite. Odjava je namenjana tistim, ki nimajo svojega računalnika ali uporabljajo računalnik, do katerega imajo dostop tudi nepooblaščene osebe. Dokler ste prijavljeni, lahko kdorkoli na vašem računalniku piše prispevke v KulSlo pod vašim imenom.

Odjavljajo se tudi nekateri, ki imajo denimo v družini le en računalnik in več kot enega člana, ki se zanima za kuhanje. V tem primeru lahko preko enega računalnika uporabljata KulSlo dve ali več oseb, vsak s svojimi nastavitvami (tudi neprebranimi sporočili).

Tehnično gledano odjava pomeni, da izbrišete kolačke, ki vam jih postavi naša spletna stran (uporabniško ime, geslo in datum zadnjega obiska).

Kaj so kolački?

Naše strani uporabljajo kolačke za naslednje informacije: Čas zadnjega obiska, vaše uporabniško ime in geslo (če ste član). Ti kolački so shranjeni na vašem trdem disku. Kolačke ne uporabljamo za ugotavljanje, po katerih straneh se gibljete ali za kakšno drugo funkcijo razen za to, da izboljšamo storitev, ki vam jo nudimo. Če nimate vključenih kolačkov, se ne morete včlaniti v Kulinarično Slovenijo!

Vse kolačke, ki jih postavijo naše strani lahko izbrišete, če izberete povezavo "odjava" na levem stebru.

Spremenil sem recept, ampak v bazi je še vedno star recept! Če ga odprem v Moji beležki, je pa popravljen. Kaj je narobe?

Nič ni narobe. Ko spremenite recept, sprememba čaka, da jo uredniki KulSlo potrdijo. Dokler sprememba ni odobrena, jo vidite le vi preko Moje beležke, drugi uporabniki pa ne. Ko bo sprememba odobrena, vam bo to tudi pisalo, če boste iz Moje beležke kliknili na recept, ki vas zanima.

Pogrešam fotografijo pri receptu!

Slike pošiljajo uporabniki sami, ko slikajo kakšno jed. Če ste kakšnega izmed receptov preizkusili in imate digitalni fotoaparat vas vabimo da nam pošljete sliko, ki jo bomo objavili. Prosimo da ne skenirate slik iz medijev ampak pošiljate zgolj svoje slike!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrturška_k
Kaj danes za zajtrkgligor
malo za hecbabka1951
Ločevanje živil 90. dni - 5. del-pika