rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,sladice

Princeske

rahlo pecivo z okusno kremo

Princeske
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 16 - 20 kosov

Krema:

6 dcl mleka

6 žlic sladkorja

4 jajca

4 - 5 žlic ostre moke

1 vanilijev sladkor

Paljeno testo:

2 dcl vode

7,5 dag margarine

10 dag gladke moke

ščep soli

3 jajca

Postopek

Najprej pripravimo kremo. V hladno mleko zamešamo sladkor, rumenjake, vanilijev sladkor in moko. Pristavimo na štedilnik. Najbolje je, da kuhamo v posodi z dvojnim dnom ali nad soparo. Ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. V vročo kremo vmešamo trd sneg iz beljakov. Pustimo, da se krema hladi. V tem času pripravimo testo. V kozici segrejemo vodo, ki smo jo osolili in dodali margarino. Ko zavre, vsujemo moko (ne umikamo s štedilnika)in mešamo, dokler se ne naredi cmok, ki odstopa od posode in kuhalnice. Ohlajenemu testu (lahko je še malo mlačno) primešamo jajce, naslednje primešamo šele, ko je predhodno popolnoma umešano s testom. Na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, polagamo kupčke testa (pomagamo si z dvema žličkama, lahko jih tudi nabrizgamo).

Pečemo na 200 stopinj, dokler niso zlato zapečeni (raje bolj kot manj, v moji pečici 30 minut). Na začetku peke je prepovedano odpiranje pečice, ker vam bodo "padli skupaj". Nikoli jih ne prebadajte z zobotrebcem!

Vroče princeske prerežemo, ohladimo in napolnimo s kremo, lahko tudi s smetano.


Opombe

Princeske lahko polnimo tudi s slanimi nadevi, recimo francosko ali kakšno podobno solato ali s pikantno skuto.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mišzmoke  

kuha že od: 28.8.2010

Št. objav: 4527

Objavljeno 2.7.2015 ob 14:30

anka, tudi v tem receptu sta paljeno testo in gladka moka

lp

Tjanca  

kuha že od: 6.7.2002

Št. objav: 265

Objavljeno 3.7.2015 ob 7:08

Vedno delam po tem receptu paljeno testo za princeske ker mi je dobro nikoli mi pa ni uspelo obdržati tiste oblike ko jo nabrizgaš z nastavkom in zato sprašujem ker sem videla v drugih receptih da je ostra moka, in če je to fora da je testo bolj kompaktno oz ostane ko se peče takšno kot ga nabrizgaš... pač po tem testu ko se princeske pečejo se mi površina vedno zgladi... in kot pravim sam recept za paljeno testo mi je super, rada bi pa tokrat naredila takšne princeske ki obdržijo svojo obliko in em samo zanima v čem je "fora finta" ...

anka  

kuha že od: 7.9.2005

Št. objav: 4627

Objavljeno 3.7.2015 ob 8:19

mišzmoke, ja, narobe sem gledala, namesto da bi gledala testo, sem nadev, moja napaka

Tjanca, tole pa res ne vem, kje je težava. Pa pečeš princeske v predhodno ogreti pečici? Mogoče bi to pomagalo. Meni je v prvo po tem recepu tu uspelo narediti princeske, ki obdržijo obliko.

pegasti  

kuha že od: 7.1.2003

Št. objav: 258

Objavljeno 5.7.2015 ob 1:26

Tjanca, morda uporabiš prevelika jajca. Običajno je v receptu mišljeno, da so jajca srednje velikosti. Poskusi narediti trše testo tako, da zadnje jajce stepeš in ga dolivaš testu. Najprej cca 1/2 jajca, potem (ko spet dobro vmešaš) pa dodajaj po malem in vsakič temeljito vmešaj. Druga stvar, ki pomaga pa so kakovostni nastavki za brizganje. Meni se plastični niso obnesli (se ni videlo, da so raze na princeskah), ko pa sem si priskrbela kovinske, pa je bilo vse drugače. Čeprav, iskreno, jaz jih še vedno najraje delam z dvema žličkama.

Tjanca  

kuha že od: 6.7.2002

Št. objav: 265

Objavljeno 5.7.2015 ob 7:36

Res je da uporabljam plastične.. bom poskusila z manj jajci in železnimi nastavki najlepša hvala za nasvet

mihigolob  

kuha že od: 23.10.2015

Št. objav: 4

Objavljeno 23.10.2015 ob 14:59

ligojna, če delate sladice iz škatelj in podobno je to tako imenovano: ,,mrtva hrana''. polna pesticidov, kemikalij in raznih snovi, katera naše telo ne rabi.

mihigolob  

kuha že od: 23.10.2015

Št. objav: 4

Objavljeno 24.10.2015 ob 14:39

delam ;)

kimberlinko  

kuha že od: 31.12.2015

Št. objav: 25

Objavljeno 31.12.2015 ob 0:48

Pozdravljeni!

Nujno rabim pomoč, ker sem včeraj delala te princeske točno po navodilih in sem skoraj popenila, saj se mi znotraj niso spekle. Sicer so se lepo dvignile, bile so res lepe, vendar ko sem vzela ven prvi pekač (namreč delala sem 2 masi - 2 pekača) in sem želela lepo ohladiti, medtem časom sem seveda v pečico dala že drugi pekač, in ko se je ta prvi lepo razhladil in prerezala prvo princesko sem videla da je znotraj čisto surovo. Prvi "rundo" sem pekla nekje 25-30 minut, barve je bilo lepo zlato rjave, vendar znotraj kot že rečeno čisto surovo. Ker nisem vedela kaj naj storim sem pustila ta prvi pekač zunaj, dokler se nebi drugi spekel, vendar tudi druga "runda" ni bila tako kot bi morala biti in sem ta drugo "rundo" pekla nekje 1 uro in 15 minut. Barva je sicer še vedno bila lepa, kot tudi oblika, a glej ga zlomka še po eni uri in teh 15 minutah je notranjost bila: SUROVA.. Tako sem sklenila, da dam še tisto prvo "rundo" not v pečico in sem pustila not še kakšnih 10-15 minut.

Vzela sem ven, notranjost je bila še vedno surova in tako nevem, bom zjutraj prerezala vse princeske, pa bomo videli ali so dobre ali ne.

Naj povem, da sem v začetku surovost vidla s tem, ko sem princesko prerezala, kasneje sem pa vidla na zobotrebcu,ki sem ga zapičila not.

Nujno rabim nasvet oz. da mi poveste natančno koliko časa se mora peči in da mi poveste, kako sploh veste da je pečeno, razen tega da je pač lepe barve in se "dvigne".. A notranjost pač mora biti taka "pacasta" da je skoraj surova in sem jaz pač spregledala oz. se je vbistvu speklo samo sem mislila da je surovo al kako?.. Prosim pomagajte s časom pečenja!

Hvala in en velik praznični pozdrav ter srečno novo leto vsem! :)

the tina  

kuha že od: 5.10.2013

Št. objav: 302

Objavljeno 31.12.2015 ob 1:26

Pomaga če jih prerežeš, oziroma narediš luknjico, da lahko vlaga izhlapi.

kimberlinko  

kuha že od: 31.12.2015

Št. objav: 25

Objavljeno 31.12.2015 ob 10:20

the tina, kako to misliš? Ko naredim kupčke z žličkami oz. jih nabrizgam, takrat da malo preluknjam, ali dam pečt pa za nekje 15 minut vzamem ven pa vse princeske prerežem/preluknjam. Kako dolgo pa si ti pekla, da je notranjost bila dobra?

Hvala za odgovore in pomoč :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.