Pečen krompir (roast potatoes)

Sweetie  Izvor: Velika Britanija
Pečen krompir (roast potatoes)
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

krompir

sol

olje

Postopek

Krompir olupimo in ga narežemo na polovice (odvisno od velikosti krompirja). Potopimo ga v slan krop, kjer naj vre točno 7 minut, nato odcedimo. Medtem v pekaču segrejemo maščobo in v vroče olje položimo krompir, ga povaljamo, da se ga oprime maščoba in ga na 200 stopinj pečemo do zlato rumenega.

H krompirju lahko daste peči tudi koromač ali pa korenino pastinaka, tako da bo zraven še zelenjavna priloga.


Opombe

Krompir ostane lepo cel in ni ves prepojen z maščobo.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5048

Objavljeno 9.10.2008 ob 15:28

Jaz pa ne razumem, zakaj ga je treba sploh kuhati, očitno so potem same težave. Jaz ga zabrišem enostavno v pečico, dodam kakšno čebulo pa posujem s posušenih koprcem in to je to. Vedno mi vsega pojejo !

LP

Katja D  

kuha že od: 20.5.2006

Št. objav: 446

Objavljeno 5.2.2009 ob 11:14

Zelo vesel

Njami!

muši13  

kuha že od: 14.2.2009

Št. objav: 54

Objavljeno 14.2.2009 ob 15:00

zelo dober krompirček..smo ga po pomoti narezali na manjše krhlje..in sedaj ga pečemo samo še tako

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 20.5.2009 ob 12:26

O moj bog!Kromipr je BOŽANSKI!Hurstljav,nič masten in tako okusen...zgleda je fora res ravno v tem kuhanju pred pečenjem.In mikroskoposko malo olja.

Čista petica!

a-dam  

kuha že od: 12.9.2009

Št. objav: 2

Objavljeno 7.11.2009 ob 16:58

Ce bo se kdo gledu v komentarje, pridajam se svojega. Se strinjam, da je to ena najboljsih stvari iz pecice. Nah, nasa mati vedno zlozi v malo namsceno nepregorljivo posodo kos ali par kosov mesa (hmmm, najbol je kozljicek, se ve), narezan krompir, korenje, cebulo (kar celo, ene par vec, ce smo ljubitelji le-te poleg), cesen (ravno tako celo glavico, neolupljeno), kolerabo v kosih (in zelenjavo, ki jo je treba porabit. Pokrije, da pect in zadnjih 10, 15 minut odkrije, da je hrustljavo. Zdraven pase sveza solata v listih, bozansko kosilo - vecerja, ne premastno, dovolj hranljivo in BOZANSKO :)

Jaz uporabljam malo drugacen nacin. zelenjavo na kose narezem (korenje, cebulo, krompir svezo rdeco peso, kolerabo, koromac), dam par glavic cesna na mesanico olivnega, konopljinega in bucnega olja v pekac, posolim malo, popopram, (dodam marajon - svez ali posusen, timijan le v malem, pustim na 180 za ene pol ure, 40 minut, serviram s svezimi zelisci, po okusu jedcev.

Ker vemo, da olje izgublja vrednost, ce se pregreje to ni ravno najboljsa ideja, a je fantasticno!

...hvala za pozornost :)

blossom  

kuha že od: 8.2.2009

Št. objav: 383

Objavljeno 13.12.2009 ob 22:16

Podobno sem naredila danes za kosilo in sicer sem krompir prej olupila in zrezala na kocke ter ga skoraj do konca skuhala ( cca 20min) nato sem v tavelik pekač od pečice dala veliko žlico olivnega olja in ga dala v pečico, da se segreje. Krompir sem medtem odcedila in ga dala hladiti cca.10 min nato sem ga stresla v pekač in ga malo na hitro obrnila da se je olje prijelo, malo posula z mleto rdečo papriko (lahko uporabite katerekoli začimbe) potem pa hop v pečico ( pol časa sem pekla na funkciji s srednjim in spodnjim grelom-piše da je za gratiniranje pol pa na 180 stopinj...točno časa peke ne vem ker je moral ubožec čakati jedce tako da je bil tudi nekaj časa na 150 stopinj...) no in rezultat je bil fin hrustljav krompirček z maaalo maščobe

Lp

suna  

kuha že od: 20.5.2007

Št. objav: 3

Objavljeno 28.3.2010 ob 20:41

Vesel

Živjo,

mal brskam po kulinariki in iščem ideje in recepte za bodoče dnevne jedilnike, pa sem se ustavla na temle krompirčku..zelo dobro zgleda, tudi dobro je verjetno-bomo enkrat sprobal..

bi pa rada predstavila moj način, kako naredim pečenega:

krompir olupim, narežem na primerno velike krhlje, splaknem in obrišem do suhega. Nato naoljim pekač z nekaj kapljicami olivnega olja in vanj vsujem krompir ter ga potresem z muškatnim oreščkom in malo pretresem. Nato pekač pokrijem z alu-folijo in v pečico (kjer dosežem enak učinek, kot če bi ga kuhala, ker se zmehča). Ko je mehak, ga odkrijem in pečem v ventilatorski še ene 10-15 min. Odvisno kolk želim zapečenga..v glavnem men se zdi mega, ko je tako lepo hrustljav in zapečen...

sto ljudi, sto čudi...to pa itak vemo...lp vsem skupaj!

lucys  

kuha že od: 29.10.2009

Št. objav: 111

Objavljeno 25.4.2010 ob 22:31

Zelo vesel

Danes za kosilo preizkusili recept! Navdušeni, zelo dober krompir! Hrustljav, lepo zapečen in nemasten!!! Mnjam, čista petica!

Košuta  

kuha že od: 8.7.2008

Št. objav: 199

Objavljeno 28.4.2010 ob 11:40

Tako pripravljen krompir je po mojem okusu idealna priloga bolj začinjenim mesnim jedem, zato sem zraven tudi priporočila Pikantne telečje zrezke po cajunsko (meni se zdi kombinacija ustrezna, če pa je k tem zrezkom ustreza kakšna druga jed, pa naj me prosim avtor recepta za telečje zrezke Sarabande popravi). Krompir dostikrat pripravim na način, podoben opisanemu zgoraj, skratka da se najprej pokuha in nato speče. Okusen je tudi, če ga namesto v ponvi spečem v pečici.

nivkapivka  

kuha že od: 29.4.2010

Št. objav: 76

Objavljeno 6.5.2010 ob 9:10

super recept. zraven dam različno zelenjavo, tako da je vedno malo drugače. edini popravek - v pladenj zlijem deci vode, da se kropir med pečenjem na izsuši preveč. 5ka iz moje strani =)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.