Neapeljski pustni krofki

enostavni in odlični krofki z malo sestavinami in malo dela

bazilika80  Izvor: Italia
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

2 kozarca vode (2×2 dl)

2 kozarca moke (2×2 dl)

ščep soli

1 dl belega vina ali konjaka

kristalni sladkor

olje

Postopek

V malo kozico damo vodo, sol in vino in postavimo na ogenj. Ko zavre, dodamo moko in hitro mešamo naprej z metlico. Odstavimo za trenutek z ogna in mešamo naprej s kuhalnico. Posodo postavimo še za minutko na nižji ogenj in mešamo, dokler se zmes ne odlepi od posode. Zvrnemo kar na pult (če imamo kamnitega ali na leseno desko in ga s kuhalnico še malo oblikujemo). Pustimo, da se malo ohladi. Medtem damo v majhno posodo olje (jaz dam malo višjo kozico - damo precej olja, da bodo plavali).

Iz testa oblikujemo 10 cm kače, ki jih na koncih sprimemo, da nastanejo prstani, jih prebodemo in damo cvret. Jaz jih obračam, najprej 1 minuto na eni strani ,potem obrnem in ponovim in nato še enkrat (priblizno 4 minutke). Vzamemo jih ven, damo na papir in še vroče povaljamo v kristalnem sladkorju.


Opombe

Pazite pa resnično na pokanje med cvrtjem, znajo kar lepo špricat, zato ne imejte otrok v bližini.

V kristalni sladkor po želji lahko dodate še vanilijev...jaz ga ne! Krofki so kljub malo sestavinam resnično dobri..najboljši so topli. Dober tek.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

kara  

kuha že od: 26.11.2005

Št. objav: 725

Objavljeno 26.2.2014 ob 13:19

Žalosten

Naredila krofke, vendar ne vem ali naj bi bili takšni ali ne. Glede debeline nisem prepričana.

Tudi opečena sem bila fino, res špricajo. Enega mi je celo vrglo iz ponve. Nisem pa še pogruntala kakšna naj bi bila toplota olja. Morda bi bila to napaka, ker iz enih se je cedilo testo ven v nekakšnih spiralah, iz drugih nič.

Malo težav sem imela tudi s kristalnim sladkorjem, ni se preveč fino prijel na krofke. Morda bi bilo pametno uporabiti mleti sladkor.

Sicer pa je zadeva super, enostavna, hitra in še poceni. Sem pa razmišljala, da bo naslednjič poskusila namesto vina dodati pol ruma, pol vode.

bazilika80  

kuha že od: 22.12.2013

Št. objav: 13

Objavljeno 26.2.2014 ob 14:39

Pozdravljena Kara.Vode ti ne priporocam dati ker bo potem se bolj pokalo.rum pa poskusi.v sladkor jih moras dati takoj...najprej jih das na papir in nato takoj v sladkor..si pomagas kar z rokami.

kara  

kuha že od: 26.11.2005

Št. objav: 725

Objavljeno 26.2.2014 ob 14:57

Aha, to bo Bazilika. Napaka je bila, ker sem jih dala takoj v sladkor, pa je postal ves masten, potem se pa ni oprijel krofkov.

Glede vode pa, saj voda je itak že noter v receptu, namesto 2 kozarca, bi jo dala dva in pol, potem pa še pol kozarca ruma. Cel kozarec oz. 2 dl ruma bi bilo po mojem malo premočno, kaj?

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.