pust

Krofi brez glutena

krofi še za vse tiste, ki ne smete uživati glutena

Lirael  
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg moke Schar mix B

1 kocka kvasa (42 g)

7 g soli

7 rumenjakov

10 dag sladkorja

3 dag stopljenega masla

rum po okusu

2 vanilijeva sladkorja

8 dl mlačnega mleka

naribana lupina 2 limon

Postopek

V mlačno mleko nadrobimo kvas in dodamo rumenjake, limonino lupino, vanilijev sladkor, rum, stopljeno maslo, sladkor in sol. Razmešamo in dodamo moko ter ročno ali strojno zgnetemo v voljno testo. Pustimo, da vzhaja 20 do 25 minut. Testo stresemo na pomokano delovno površino in ga razdelimo na enake kose (teža kosa približno 60 g). Iz vsakega kosa oblikujemo gladke kroglice, ki jih odlagamo na pomokan prt. Pokrijemo s prtom in pustimo, da krofi vzhajajo. Vzhajane krofe polagamo z »glavo« navzdol v olje ogreto na približno 160 stopinj. Najprej jih ocvremo po eni, nato po drugi strani, obrnemo jih, ko dobijo lepo zlato -rjavo barvo. Ocvrte krofe polagamo na pekač, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Krofe polnimo z marelično marmelado in rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.


Opombe

Krofi so odlični, malce nerodni za pripravo zaradi moke brez glutena, vendar se splača potruditi, saj je končni izdelek zeelooo okusen. Sama sem skoraj že obupala pri oblikovanju kroglic, vendar pač se je potrebno sprijazniti s tem, da ne bodo popolni na izgled, sicer pa je najbolj važno, da so dobri ;).

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

vida-lara  

kuha že od: 30.11.2009

Št. objav: 101

Objavljeno 13.2.2015 ob 19:19

Je kdo poskusil ta recept? Jaz bi noro rada jedla krofe, pa jih zaradi moje diete ne smem, zdaj pa iščem alternative brez glutena :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.