Kremne rezine brez moke

kremne rezine, ki za zagostitev kreme ne rabijo moke ali Gustina

matben  
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 zavitek ali 3 zvitki listnatega testa

5 vanilijevih pudingov

5 jajc

1,5 l mleka

20 dag sladkorja

malo masla (2 oreha)

1 l sladke smetane

sladkor po okusu

1 ali 2 kremfixa (po želji in potrebi)

Postopek

Testo razvaljamo, ga damo na pekač in gosto prešpikamo z vilicami. Spečemo po navodilih na zavitku, vmes ga opazujemo in če narašča, ga večkrat prešpikamo, da ne postane "bulast". Ko je pečeno, ga vzamemo ven in pustimo, da se shladi.

Ko se peče testo, zavremo dober liter mleka s sladkorjem. V ostalo mleko zamešamo pudinge in prežvrkljana jajca. Ko mleko zavre, vlijemo vanj pudinge z jajci in vse skupaj kuhamo na majhni temperaturi, dokler ne zavre (izgleda, kot bi hotel "izbruhniti vulkan"). Vmes neprestano mešamo. Ker je krema zelo gosta, se hitro prismodi, če ne mešamo ali je prevroča plošča. Tudi ko je krema kuhana, se jo da normalno mešati, ampak se ne ustrašite, ker se konkretno zgosti šele, ko je že v pekaču in čisto mrzla:) Kremo odstavimo in jo ohladimo. Med ohlajanjem jo večkrat premešamo. Jaz jo pozimi dam kar na balkon in jo hodim večkrat mešat. Ko se toliko ohladi, da vanjo lahko date prst, dodate maslo in ga pustite, da se stopi. Jaz ga dam samo toliko, da se krema posveti.

V pekač (delam v velikem pekaču) damo polovico listnatega testa. Nanj zlijemo maso in jo enakomerno porazdelimo po testu. Stepemo smetano, v katero postopoma dodajamo sladkor. Sladkamo po okusu, saj lahko smetano vmes poskušamo. Če se vam ne zgosti dovolj, dodamo še en ali dva Kremfixa. Smetano porazdelimo po kremi, ki mora biti že čisto hladna. Če je topla, bo smetana stekla.

Preostalo listnato testo zdrobimo in ga podrobimo po vrhu kremšnit. Tako preprečimo težave pri rezanju, pa še zanimivo izgleda. Vsaj za kakšno uro jih postavimo na hladno, da se krema popolnoma strdi in se okusi malo premešajo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

MiriBon  

kuha že od: 25.10.2011

Št. objav: 1764

Objavljeno 14.1.2014 ob 20:30

Btw vsak puding vsebuje koruzni škrob oziroma Gustin. Brez njega se mleko pač ne bo zgostilo.

teta torta  

kuha že od: 6.9.2005

Št. objav: 1268

Objavljeno 15.1.2014 ob 11:01

Vesel

Verjetno je na Kulinariki tudi kakšen recept za "kremšnite brez pudinga" (nisem preverjala). Nekomu se pač zdi neprimerna za kremo moka, drugemu puding. Pri nas doma pa smo delali kremšnite iz dunajske kuhinje, ki nimajo pudingaste (ali močnate) kreme in smetane posebej, kakršne so se po zasluge blejskih uveljavile na Slovenskem, temveč s kremo iz moje Schillerjeve torte (in seveda brez smetane posebej).

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.