piknik,pečenje,vlaganje,jesen,zima,vegetarijanstvo,solate,zelenjavne jedi

Vložena pečena paprika

paprika v kisu

val  
Vložena pečena paprika
    ozimnica: slani shranki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

rdeča paprika

kis, sol, sladkor in voda

Postopek

Paprike razpolovimo, jim odstranimo seme in jih polagamo v pekač (tako, da je prerezana stran spodaj).

Naložimo jih eno do druge, pokrijemo z alu - folijo in damo peči. Ko so pečene in gre kožica lepo stran, jih olupimo in zložimo v kozarce ter zalijemo z mešanico vročega kisa (8 dl vode, 2 dl kisa za vlaganje (če je kis 12%) v primeru, da je kis 9%, pa je razmerje 7-3 (ali pa po okusu) in 1 žličko soli in 1 žličko sladkorja).

Vroče zapremo s pokrovčki in shranimo!


Opombe

Ponavadi jaz kozarce, ki sem jih napolnila in zaprla, dam v pečico ogreto na 150 stopinj, ko so vsi kozarci noter, jo ugasnem in počakam, da se počasi ohladijo!

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

edinccek  

kuha že od: 6.10.2013

Št. objav: 5

Objavljeno 6.10.2013 ob 22:28

No evo, jaz pa paprike izkoščičim, prerežem na pol po dolžini in popečem na žaru Dobro zapečene , neolupljene polagam v veliko ponev, vsako plast pa prelijem z zajemalko ali dvema vnaprej pripravljene mešanice( za cca 15kg paprike...liter olivnega olja, ena glava česna, vrečka celega popra, žlička morske soli in malo bazilike, vse skupaj zmleto in zmešano v multipraktiku). Ko ponev napolnim, pokrijem in pustim počivat 12ur. Potem zložim paprike v kozarce, prelijem z vrelim kisom (v razmerju 1l kisa :2,5l vode +1velika žlica sladkorja) potem pa zaprte kozarce položim v na 160 stopinj segreto pečico, kjer jih pustim dokler se ne ohladijo.

Poskusite, ne bo vam žal.

Lp D.

karmikiki  

kuha že od: 6.8.2008

Št. objav: 7

Objavljeno 27.10.2013 ob 18:26

edinccek,a bi prosim tvojo varianto razložila še za butalce , po trikratnem branju še zmeraj ne vem kaj si imela v multipraktiku in kaj si potem zlagala v kozarce?

lp k

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17785

Objavljeno 28.10.2013 ob 6:53

( za cca 15kg paprike...liter olivnega olja, ena glava česna, vrečka celega popra, žlička morske soli in malo bazilike, vse skupaj zmleto in zmešano v multipraktiku).

Več kot jasno piše, da za polivanje 15 kg paprik porabi: liter olivnega olja, ena glava česna, vrečka celega popra, žlička morske soli in malo bazilike, to zmelje v multipraktiku in s top mešanico poliva paprike, kot piše v receptu.

V kozarce zlaga paprike, ki so se 12 ur marinirale v oljni mešanici in jih zalije z vrelim kisom (recet zgoraj).

Nessi77  

kuha že od: 28.2.2014

Št. objav: 13

Objavljeno 18.8.2016 ob 12:43

Paprike so odlične, sem jih že tretje leto vložila po tem receptu in so res super okusne. Postopek je enostaven, čeprav pri večji količini malo traja - ampak je vredno. Sama jih na koncu po zapiranju kozarcev tudi dam v pečico na 150 stopinj in pustim kar notri, dokler se ne ohladijo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.