Riž s šparglji

Riž s šparglji
    ostale jedi: polizdelki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  3
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

400 g riža

70 g masla

1/2 čebule

1 kg špargljev

2 žlici naribanega parmezana

1/2 kozarca belega vina 1 jajce

Postopek

V posodi na 50 g masla prepražimo čebulo, da postekleni. Nato primešamo na koščke narezane šparglje (katere smo predhodno skuhali v osoljenem kropu) ter riž. Prilijemo 1/2 kozarca belega vina in kuhamo. Ob stalnem mešanju dodajamo vodo, dokler riž ni kuhan. V drugi posodi na preostalem maslu ocvremo jajce in ga postavimo na sredino riža na servirnem krožniku (kot dekoracija).


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

banany  

kuha že od: 18.1.2006

Št. objav: 225

Objavljeno 22.3.2011 ob 15:50

O,pozdravljeni Riko! Vidim,da ste PROFESIONALNO ocenil tudi ta recept. Predvidevam,da kar tako na hitro po pregledu sestavin,brez preizkusiti recept.To domnevam,ker nikjer ne vidim vašega komentarja na recept,oziroma utemeljitve zakaj taka ocena. Ampak vam povem,da če je vaš način priprave drugačen,še ne pomeni,da so ostali toliko slabši.So pač drugačni.Če pa že mislite,da je temu tako,pa nam zaupajte vaš skrivni recept za to jed,pa da ga preizkusimo! No,to mi je prišlo pač na misel,ko sem videla,da po mojem mnenju delate nekaterim krivico. Sicer pa z vsem spoštovanjem do mnogih vaših preizkušeno odličnih receptov,pa tudi do tistih,ki pač niso tako odlični. Ampak tako ali drugače kot pravi tudi rek:"O okusih je težko razpravljati." No,pa lep pozdrav. Banany

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17786

Objavljeno 22.3.2011 ob 16:30

Žalosten

banany, po skoraj 9 letih, odkar je Riko ocenil recept se je pač odveč takole repenčiti. In, če smem prijazno pripomniti, kakor imaš ti pravico do svojega mnenja, ima tudi on pravico do svojega. Se ti ne zdi?

Kotarca  

kuha že od: 13.6.2010

Št. objav: 614

Objavljeno 23.3.2011 ob 4:32

Žalosten

rimljanka, opazila sem, pa ne le jaz,da je riko velikokrat slabo ocenenjeval recepte in velikokrat neupravičeno, ker so jih drugi zelo pohvalili.

Ampak problem sploh ni v tem, problem je, kot pravi banany, v tem, da svoje slabe ocene ni utemeljil in napisal menja zakaj je dal tako slabo oceno.Tudi na konkretna vprašanja ne odgovarja, v statistiki se pa velikokrat vidi, torej Kulinariko še vedno pogosto spremlja. Pravica do mnenja je eno, vzvišeno obnašanje pa drugo.

banany  

kuha že od: 18.1.2006

Št. objav: 225

Objavljeno 3.4.2011 ob 22:05

Pozdravljeni.Jaz bi se popolnoma strinjala z tabo Rimljanka,da ima vsak pravico do svojega mnenja,vendar pa mnenja g.Riko jaz ne najdem nikjer. Neutemeljeno bolj slabo oceno pa. Tako,da mislim,da je tukaj res po sredi neka vzvišenost kot piše Kotarca. To je tu edino,kar me moti. No,vendar pa kot pravijo:vsak ptič ima svoje perje. Pa lahko noč vsem. Banany

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.