ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Živjo! SY tudi jaz nisem najboljšega počutja, čeprav sem se pravkar nakosila ( regrad in kotlet ). Tudi jaz bi morala študirat pa se ne morem spravit zraven. Moram si izmerit pritisk, po moje se pri meni skriva razlog v tem, ker imam že drugače zelo nizek pritisk in mi je verjetno padel še nižje, odkar sem na dieti. Lisa poglej malo nazaj, kjer sem nekaj omenjala , oziroma sem se trudila izluščiti neka pravila prehranjevnaja iz druge knjižice, kjer roko na srce nekih konkretnih pravil ni. Je pa res kar je napisala Marina. Dovoleno je vse v zmernih količinah, čeprav je povdarek na ločevanju v okviru posameznega obroka, ali pa tudi ne, pač vse v zmernih količinah! Kako lahko je to napisat in solit pamet, da naj se zdravo prehranjujemo, me pa vemo da temu ni tako! Potrebujemo , vsaj jaz, neke okvire, smernice, kako naprej. In to sem jaz pričakovala od druge knjige. Iz teh razlogov, ker ni konkretnih pravil mi druga knjiga ni všeč, in ravno zato sem se nekaj dni nazaj potrudila izluščiti neke okvire, ki se bom jih skušala tudi sama držati. Tudi jaz sem človek, ki lahko kaj hitro zabrede na stara pota, ko enkrat ni več določeno v naprej kaj bom jedla postane vse veliko težje. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Oh, expert, če bi bilo to tako enostavno! Seveda - očitno- za svoje telo kdaj pojem preveč! A ti nikoli? Hudič je v tem, da to "preveč" ni v resnici tako zelo preveč, kot si suhi predstavljajo(te). Jaz se dejansko zredim, če jem skupaj z drugimi ljudmi enake porcije in enako hrano. Ni mi več treba pisat dnevnika o teh rečeh (kakšnih 10 strani nazaj je razpredelnica, poglej, boš videla, da sem stara baba - in te se običajno ne "farbamo" več. Dobro vem, da bom po kosu potice zrejena za 1kg, da bom po žurki zaradi 3 kozarcev vina težja še več....itd. Svoje naj ti pove, da sem ves čas diete jedla manj, kot je bilo dovoljeno - ne ker bi hotela "prehitevat" druge, ampak zato, ker enostavno nikoli ne pojem12dag testenin, pa 4 krompirje, pa 10dag riža, pa pogačo iz 20dag moke....da ne naštevam. Tisto, kar bi rada dopovedala suhim, lepim in zdravim (to avtomatično paše skup, pravijo) je, da ni nujno žreti in ležati, da bi imel 10kg preveč. In da tudi nismo žalostni in osamljeni z loncem sladoleda v naročju (to paše v žajfnice). In da smo taki lahko kljub temu, da živimo in se prehranjujemo dokaj kontrolirano in zdravo. Žal pa se nekateri moramo občasno odrekati marsičemu, da bi lahko kakšno obdobje živeli kot drugi - brez štetja, tehtanja, preračunavanja in slabe vesti. A si že kdaj pomislila, zakaj se ljudje namrdnejo, ko vidijo okroglo žensko po cesti lizati sladoled, nihče pa nad preklico, ki počne to isto? Pa je slednja morda pred tem požrla tudi veliki obrok nezdrave hrane v MD in je morda namenjena le v naslednji lokal na nadaljevanje? Lisa
drage ženskice mogoče pa je problem kje drugje!!!ste se vprašale,če vam deluje ščitnica pravilno???? ker to je tudi eden od vzrokov za debelost,ker nekatere pojejo zelo malo pa se vseeno redijo,tako, da je treba pomislit še če je z ščitnico in hormoni vse ok lp nicol
Nicol, ščitnica je po moje zelo redko kriva za špeh. Smo pač različni - eni imajo lepe plave očke, drugi prekrasne dolge noge,eni so inteligentni, eni so suhi,... drugi pa ne. Problem je v tem, da družba nekako zahteva, da imamo vsi vse to. Če česa nimaš, si nesposoben in sam kriv za ta primanjkljaj. Debeli smo zato leni, nedisciplinirani, požrešni - ker, če ne bi bili taki, bi bili lepi in suhi, a ne?! Zato svetujejo : vzemite se v roke, nehajte jesti, nehajte govorit o dietah (to je tako bedno, človeka nevredno), nadzorujte se in bodite taki kot smo mi, lepi.(in ne bodite nam nevoščljivi, če nam vsega tega ni treba delat, smo pač boljši model). To je pa tisto, proti čemur sem. Seveda vem, da bi ne imela nobene kile odveč, če bi imela stalno dieto, če bi ves čas štela in tehtala vse kar bi pojedla. Ampak vsaj občasno želim živeti kot "boljši modeli". Lisa
O lepih in suhih pa z moje strani tole; Moj brat je v prvem letniku faksa hodil na predavanja od neke anoreksične suhulje, 25-letne dr. nevemčesa in njen prvi stavek na uvodnem predavanju je bil: "Bodite suhi, kajti le suhi so lahko uspešni." In dejansko tudi večina delodajalcev razmišlja tako kot ta ženska in če je nekdo suh ima avtomatično boljše možnosti kot nekdo ki ima nekaj kg preveč, pa naj bo to na razgovorih za službo, ali pa kjerkoli drugje... Ja, ker si nesposoben in ker naj bi s hrano reševal primankljaje na čustvenem področju... Kar pa seveda ni res. Lisa prav imaš, ko praviš da želiš občasno živeti kot "boljši model", če bi imela stalno doživljenjsko dieto bi bila sicer na zunaj kul, v sebi pa frustrirana v vsem kar se hrane tiče. Moja prijateljica je anoreksična, sicer se ji to ne vidi, ker kar dosti športa, ampak njeni zdravstveni izvidi so porazni - holesterol ima napr. viso kot 70 let stara gospa... Ko sem jo vprašala kaj je njena najljubša hrana, je po dolgem premisleku rekla: "Ne vem. Jabolko." Hočem povedat samo to, da ko pa v družbi beseda nanese na hrano, je pa ona najbolj pametna in vsem deli nasvete o zdravi hrani ter o gibanju... To o čemer pišem je sicer ekstrem, vendar pa taki ekstremi nastajajo kot posledica nasvetov v stilu (kot pravi Lisa): "nadzorujte se in bodite lepi kot smo mi". Ah sit ne bo nikoli lačnega razumel!! ivonja Sporočilo je spremenil(a) ivonja dne 06. apr 2005 17:33:46
Sama nimam težav s težo, 2 leti nazaj sem bila po indeksu teže celo podhranjena, glede na višino. Takrat so mi vse sodelavke govorile kako sem suha, poglej se, pojej kaj, čeprav sem pojedla enkrat več kot one. Potem so se pa stvari spremenile in sem se v 2 letih zredila za 6kg. Sedaj imam indeks teže normalen, vsaj za prijet me je na pravih mestih. Ne mislite da me niso sodelavke začele gledat drugače, do tega da sem slišala "a zredila si se, malce lahko paziš na prehrano, to ni dobro, ipd". Mislim da to pove marsikaj o tem kako ljudje gledajo danes na težo, predvsem drugih! Imam dve prijateljici in marsikdo bi rekel da imata "kak kilogram preveč". Ampak jaz tega ne vidim, ker zame sta osebi, ki sta dobri, veseli, prava sončka, tako kot je napisala ena prej. Marsikdaj jima tudi jaz zavidam, ker ista cunjica na njiju izgleda boljše kot na meni. Ljudje smo različni in marsikdo ni "debel" po lastni volji pa naj to trdi milijon nutricionistov. Bodimo človeški in glejmo ljudi kot osebe, ne kot telo v katerem so. Vsem hujšaricam pa držim pesti ko se tako lepo trudite, prav fino vas je brati.
Bravo Galyka!! ivonja
Hojla! Uh ste se razpisale!Seveda moram še jaz pristavit svoj piskrček. Jaz sem pred petimi leti tehtala 120 kg!Danes sem 16 kg lažja.In občutek imam,da ljudje drugače gledajo name,čeprav sem še vedno prava bajsa.Prej sem imela občutek,da si je vsak,ki me je pogledal,mislil:Poglej jo bajso.Kolk kaj požre,da je taka! Zdaj se mi zdi,da ne vidijo več mojega špeha,ampak mene! Ob takšnem občutku se mi je dvignila tudi samozavest in motivacija za nadaljne hujšanje.Zdaj tudi jaz vidim svet okrog sebe drugače.Bolj sem vesela,srečna! In tako grem zdaj lepo srečno in veselo spat! V petek je lunina mena zvečer malo čez deseto,tako,da bom tudi jaz v soboto na vodi! Mejte se lepo in prav prijetno počasi se sprehajajte.Še vedno bolje,kot pa poležavanje pred televizorjem z čipsom in kokakolo pred sabo! Adijo! Marjetka cvetka
Zdravo! Ko toliko govorite o lunini meni me zanima, glede na to, da imam danes sadni dan, jutri pa beljakovinskega, ali sem lahko v soboto na vodi, in kako naj potem nadaljujem s prehranjevanjem? Nadaljujem s škrobom? Ali ponovno z beljakovinskim dnevom, tako kot vsaki vodni dan v mesecu? Prosim za nasvete! bajči!
Bessybori, če boš v soboto namesto Š imela vodni dan, imej v nedeljo OH dan, kot je na vrsti. Vrstnega reda dnevov naj ne bi mešali. tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti