ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Še to sem pozabila napisati. Na škrobni dan (če se že hočete hraniti le s škrobnatimi živili na ta dan)imate zelo veliko izbiro žitaric, ki so zelo dobre: ješprenj (ta je nasploh super!), proso, neoluščen riž, koruza, ajda, pšenica. Primer: proso skuhamo.Pripravimo še kislo repo, ki jo dušimo z mleto papriko, lovorovim listom, česnom, soljo, poprom. Primešamo k proseni kaši. ali: iz zelenjave pripravimo omako in primešamo k rižu. Saj ni treba, da ga jemo vedno z grahom, koruzo ali fižolom (čeprav je to zelo dobro, predvsem če dodamo malo kisa in kapljico repičnega olja). ali: sveže zelje dušimo s čebulo, dodamo malo kisa, kumino, vodo. Pokrijemo. JEmo poleg polente. Pozdrav! expert
Živjo expert! Res je večji del tega foruma podpora in to je OK! Ko je znanka hujšala iz 120 kg na ciljnih 57 kg, pri višini okoli 160 cm POD ZDRAVNIŠKIM NADZORSTVOM je hujšala s stradanjem HITRO in TAKOJ. Zato v hitrem hujšanju res ne vidim problema. Pri 3MD se predvsem naučimo ločevati živila in hujšamo zaradi ločevanja. Cilj diete je ločevati 3 mesece! Po dieti se ločevanje na malo drugačen način nadaljuje, teža pa se ohranja. ABSOLUTNO SEM ZA 3MD in podpiram vse, ki smo spremenili način prehranjevanja. k-Mici
kuharica Mci: nekaj me zanima glede tvoje znanke. A je res toliko shujsala? Vec kot polovico svoje prvotne teze? Noro! Jaz se pocutim tako svoh... ne vem, kaj mi je letos. Lani sem ujela tisti cas 40-dnevnega postenja pred veliko nocjo in ne vem, ali je to pomagalo. Letos sem pa cisto na tleh. Jah, lani sem bila lepo doma, letos moram pa migat. To bo to. Danes me je prjelo, da bi kr neki jedla, neke sladkarije, KARKOLI. Pa nisem. Se sama ne vem, zakaj. Rozica, prebrala sem, da si bila tudi ti vceraj svoh, ko sva bili na sadnem dnevu. Upam, da si danes kaj boljsa. Jaz nisem Komaj cakam kosilo. Kaj pa naj jem? Burek? Studirat bi morala, pa se kr ne morem spravit zraven. Imejte se neznosno dobr Sy
Barbara, to verjetno pomeni, da je post v soboto? Vsaj jaz sem tak razumela: 24 ur po mlaju? Expert, saj je lepo, da deliš znanje z nami, ampak... zavedaj se, da tukaj iščemo predvsem podporo in če se nekdo odloči, da bo hodil na sprehode, prej pa ni delal nič, se meni zdi to pohvalno in ne v smislu: to pa je upokojence. Glede fitnesa pa... vsak po svoji pameti. Jaz sem pred leti hodila na fitnes in so me takšni poznavalci prepričali, da je edimo prav, če preživim kako uro ali uro in pol na steperju, kolesu ali kaj takega. In sem se en mesec zbujala zaradi krčev v listih, popokale so mi žilice na nogah... Rezultat: katastrofa! In odločitev: fitnesa nikoli več. Sicer pa moraš tudi razumeti, da smo na tem forumu tudi ljudje, ki nimamo časa za nič. Napirmer če pogledam sama sebe: moj sin bo imel v nedeljo 5 mesecev. Zaposluje me nonstop. Zraven delam še en izpit + diplomo. Zraven še vodim en del družinskega podjetja. Še kaj? Pa ne pozabit, da tudi moj otrok mora biti vsaj kako uro zunaj na soncu. In edini čas, ki se lahko razmigam je ta, ko peljem malega ven na sprehod. Pa mislim, da če naredim 5-10 km peš (odvisno od časa), da ne naredim nič zase??? Da ne pozabim kuhanja in pospravljanja in likanja.... Pa je dela preko glave, dan pa za kakih 5 ur prekratek. In vem, da nisem edina taka tukaj. Vsak ima svoj razpored časa. Glede hitre spremembe telesne teže pa tako, kot ti je rekla Mici: shujševalna pod zdravniškim nadzorom je šele katastrofa. To sem poizkusila tudi sama. Pri dr. Pirnatu. O njegovih metodah raje nebi, ker me je groza, ampak... to je šele hitro hujšanje. Veš, tudi moj dragi je dolgo hodil na fitnes, sicer bolj kot bodybulder kot kaj druga. Vendar tudi on pozna vse zakonitosti pridobivanja ali zgubljanja mišične mase in maščobe. Pa se strinja z mano. Prav tako z mojo dieto. Kaj se pa tiče dolgoročnega pomena pa: vsaka zase. Jaz zase vem, da hujšam ravno zaradi dolgorčnega učinka. In vem, da se moram držati 3d prav zaradi pravil. In upam, da mi bo uspelo in bom tudi v bodoče ločevala živila.In vem, da več nikoli nočem biti takšna, kot sem sedaj. Vsakemu svoje. uh, sem se razpisala. Pa brez zamere petrusha
Petrusa, nekaj me zanima. Napisala si, da si hujšala pod zdravniškim nadzorom dr. Pirnata. A to je on ko ima reklamo v časopisu 5 kg na teden? Kaj je pa on delal s teboj, mislim kako je to potekalo? Barbolinka
Expert, malo me je prizadelo tisto o hoji in upokojencih. Nisem še med njimi, saj sem stara 45 let, toda pred letom dni sem bila operirana na hrbtenici ( čaka me še ena operacija) in ne smem drugega, kot hoditi po ravni in mehki podlagi. Poizkušam, da bi se dobro preznojila, vendar verjemi, da vedno ne gre. Blagor tistim, ki marsikaj lahko, mi preostali pa sem moramo zadovoljiti s tem, kar nam dovolijo zdravniki in telo. Tudi sama sem prej zelo veliko tekala in mi je hudo, ker ne smem več, po drugi strani pa sem srečna, da sploh hodim. In četudi se na vsakem sprehodu ne preznojim in zasopiham, sem ponosna nase. pa lep dan marjanca45
Draga Marjanca. Hvala, ker si se oglasila. In tudi vse druge. Kako zanimiv je vaš odziv! Marjanca, žal mi je, da imaš težave. Tudi pri hoji si lahko zelo učinkovita. Predvsem, če boš uporabila pohodne palice (ne za oporo, temveč kot odriv). Če le moreš, si nabavi telovadne copate z gelom (zelo ublažijo vibracije) in se ne pozabi ogreti, preden štartaš. Izbira mehkega terena je zelo pametna. Če nimaš revmatičnih težav, pa bi bilo zate, tvojo hrbtenico in kilograme nadvse dobro, če bi obiskala kakšen bazen. Vsem želim lep dan! expert
Pozdrav vsem, Petrusha, moje mnenje je, da se začneš postiti v petek ob 22:33 in končaš v soboto ob isti uri. Pa naj me kdo popravi, če se motim. Pa pa, Bar*ba*ra
Expert, lahko bi rekla saj ni res, pa je. Imam kar hud revmatoidni artritis, ki je načel že vse moje sklepe na rokah, delno tudi na hrbtnenici, ki so tudi vidne na slikah. V času po operaciji sem veliko plavala ( hrbtno, kravl), vendar se je potem pojavila reakcija na toplo vodo in sem skoraj znorela od bolečin v sklepih. Silno si želim plavati in to vo vodi 24-26°C, ker v takih bazenih ni dosti ljudi in se res lahko plava, ne pa namaka, vendar ko sem to poizkusila, je bilo prehladno. Hodim pa s palicami, pa uro za mejenje pulza imam, da na začetku hodim malo manj hitro, potem pa na ful, koliko se pač da. Ampak vedno pač ne gre.Kaj hočemo. Življenje je pač treba vzeti takšno, kot se ponuja. Sem pa s to dieto shujšala 14 kg, za kar mi je telo, posebej pa hrbtenica, verjetno hvaležno. Hvala za nasvete. Vsak je dobrodošel, še posebej nam "oporečnim". marjanca45
Barbara, tudi jaz sem si tako predstavljala. Barbolinka, glede Pirnata pa tako: tip je po mojem mnenju bedak. Ne vem, če je ravno 5 kg na teden. Takrat je imel normo mislim da 1,2 kg na teden, tudi če hujšaš 3 mesece, moraš shujšati 1,2kg na teden. Za njega takrat ni veljalo, da bi shujšal en teden več, drugi teden pa manj. Jaz, ko nisem šla dol toliko, me je začel nadirat, da preveč jem. Pa sem jedla točno po njegovi dieti. Njegova dieta pa je zelo rigorozna. Spomnim se, da je bilo to popolnoma brez oh, jedel si samo zelenjavo, zelo malo sadja, skoraj nič maščob in nekaj mesa. Vse točno do grama natančno določeno. Pa količine so zelo male, tako da smo bili vsi, ki smo hujšali preko njega, večno lačni. Zgledalo pa je to tako: najprej te je ena gospodična zvagala, nato pa si šel k njemu v "ordinacijo" - tam te je malo pregledal, malo nadrl, vsakič povedal, da ne smeš jest nič več kot piše in ti z neko mašinco kao pritiskal na akopunktrurne točke (naj bi bilo proti lakoti - meni ni nič pomagalo). Nato te je - po želji (in seveda velikemu doplačilu) priklopil na "mašinco za hitro izgorevanje maščobe" - spušča majhne električne sunke po telesu, tako da se mišice krčijo. Podobno deluje tisti buterfly abs ali nekaj takega iz tv reklam. Ne vprašaj, kaki krči so posledično pri menstruaciji - absolutno ne priporočam. Mogoče pomaga, zdravo pa vsekakor ni... si raje privoščim dolg sprehod Skratka, nikoli več!!!Zeloooooo nezadovoljna. Glede na vse knjige o zdravi prehrani itd. vem, da je njegova dieta katastrofa za telo. Pa še antipatičen je Pa drag tudi. Mislim, da se da vse naredit brez njega. Ampak jaz imam dosti kg za izgubit. Če pa imaš samo nekaj, pa verjetno njegova dieta deluje. Ne vem. Jaz mu ne zaupam več. Lep pozdrav petrusha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti