ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

punce, rabim malo pomoči. nikoli ne vem kaj naj jem na škrobni dan za kosilo - ko sem v službi. ne maram namreč solat (torej riža v solati, krompirja v solati, fižola v solati ...), nimam pa šanse jit ven na kosilo. imate kakšno idejo? bi bla mogoče fajn polenta z zelenjavo ali čebulo, pa da jo skuham in zmešam z zelenjavo in dam še zapečt v pečko? to bi znalo bit ok tudi mrzlo kajne? imate kakšen predlog? prosiiiiiiim. ker drugače lahko šele ob 17 ih jem ali kasneje - kosilo, pa sm preveč lačna, pa še večerjat pol ne morem. Zajčica
Jaz na skrobni dan ponavadi pripravim segedinovo juho ( recept je v prvi Rinini knjizici), krompirjev golaz ali kaksno podobno juhico z krompirjem. Ce imas moznost, da si juhico pogrejes v sluzbi, ne bi smelo biti problema. LP, Katarina
Zajčica, jaz sem na škrobni dan zelo rada jedla prebranac in solato. Enkrat sem si naredila tudi polento z rdečo papriko ( v prahu), danes pa bom na Š jedla fižolovo juho s krompirjem. Krasna je tudi koruza v solati s kakšno drugo zelenjavo. dober tek ! marjanca45
Lep pozdrav vsem. Imam eno vprašanje: od kdaj je lunina mena v petek? In kje bi lahko to sama ugotovila? Drugaače pa, da se pohvalim: začela sem hodit na sprehode. Vsak dan. In moram povedat, da kar paše. Čeprav nisem verjela, da bom kdaj jaz kaj takega rekla Bosti, tebi pa čestitam za uspeh: upam, da se bom tudi jaz lahko pohvalila s takšno izubo. In veliko uspeha za naprej. lp petrusha
Najprej lep pozdrav vsem! Veliko vas berem, javljam se pa nič - ampak sem zopet začela dieto, tako da hujšam z vami! Petrusha glede lune, v petek ob 22:33 bo mlaj, drugače pa vse o luni na luninem net. Pa pa, Bar*ba*ra Sporočilo je spremenil(a) Bar*ba*ra dne 06. apr 2005 09:35:14
ja, punce, saj idej imam kar precej, samo nič za v službo, kjer si nimam šanse pogret ... kaj pa lahko mrzlega jem, če ne maram solat (riževih in krompirjevih in fižolovih in koruznih) :) Zajčica
Kupi si riževe oblate ( po domače stiropor). Sploh ni slabo. Sem bila prijetno presenečena . marjanca45
Ciao, mačkice! Me že dolgo ni bilo... Sem na ful zaposlena...Fax pa doma pa služba pa prijatelji pa žuri pa pomlad pa.....regrat;) Svoj prvi vodni dan sem v ponedeljek preživela brez problemov. Čestitke meni;) Hecam se - sem mislila, da bo bolj težko. Kakorkoli, ko sem imela včeraj B dan, sem zjutraj s težavo pojedla dva sadja. Ker nisem imela časa za kosilo, sem se odločila za dve beli kavi - sej pravijo, da naj bi bil to obrok, ker je mleko noter.... Zvečer pa še en jogurt. Pa sem bila sita! Ne morem verjet. Absorbiram zelo majhne količine hrane. Zgleda, da se je moje telo navadilo. Ker sploh ne morem več velik jest. Upam, da se ne bom po koncu diete vrnila na stara pota in na velike količine hrane:( Drugače mi gre pa zaenkrat odlično. Sam malo me skrbi prebava. Stavka zgleda. Že en lep čas. Kaj vi naredite v takem primeru? Bi blo po moje dobr, da se kej zgodi, da se mal olajšam, pa nič ne pomaga:( Sem bla včerej v Tivoliju - ful lepo, vse cveti, pomlad je..... Jest ne morm več na fax! Aja, pa zadnjič sem bila pri frizerju....MOja stilska preobrazba napreduje... Zdej samo še čakam, da pridem domov, da se stehtam...Da vidm, če je vodni dan uspel. Kaj bi dala, da pridem pod 55. Potem po moje ne bo težko še eni dve kilci zgubit.. DEjte res povedat, kolk ve pojeste. MEne mal skrbi....Zaenkrat je kul, sam me pa skrbi, da ne bom zašla nazaj na stara pota, ko sem bila navajena na velike količine hrane.... Pozdravčke vsem skupaj ob pogledu na Ljubljano pod mano - se nahajam v 8. nadstropju in občutek na sončku je nor! katarinca katrin315
Pozdravljene vse vztrajne deklice! Večkrat sem prebirala tale forum in se mi je vedno zdel zelo zabaven. Medsebojna podpora je velik motivator. Mislim pa, da bi bilo dobro, da bi se vse ve, ki se lotevate hujšanja (predvsem tiste z zelo povišano telesno težo) informirale o svoji ciljni teži. gotovo veste, da si je dobro postaviti kratkoročni cilj (npr. vsak teden bom shujšala 1,5 kg) in še dolgoročnega (npr. naslednje leto ob tem času bom tehtala--). Dejstvo pa je, da privrženke 90-dnevne diete želite hitre učinke. in res jih dosegate. Vendar, punce, roko na srce, ali ni pomemneje, da se naučite jesti tako, da boste lepo počasi shujšale in to težo tudi lepo zadržale tudi potem, ko boste prehajale skozi različna življenjska obdobja. Po pisemcih vidim, da vas je večina študent. Se motim? Velio vas tudi piše o telesni dejavnosti.Predvsem o hoji in fitnesu. Za hujšanje, oz. izgubo kalorij je pomembna aerobna dejavnost - potrebno se je zadihati, spotiti. Vendar ne smemo pretiravati, saj bi s tem preobremenili krvožilni sistem in po vadbi (ki je pretirano intenzivana) smo zelo lačni. Vadite redno, vsak dan (če nimam časa popoldan za telovadbo, jaz vsatanem ob 5:15 in grem tečt) in ne manj kot 30 minut (po 20 minutah se začne ta prava potrošnja kalorij).Hoja je za upokojence, edino če hodite tako hitro, da se zasopihate in spotite, ter ne morete govoriti medtem ko pešačite. Sicer je vse blef. Tudi gibanje v fitnesu. Sama vidim ženske, ki so sicer v fitnesu 2 uri, vendar medtem klepetajo in zelo počasi menjavajo naprave. Pridobivajo sicer mišično maso (in izmed mišičnih vlaken porabljajo maščobe), vendar za svojo kondicijo niso naredile nič. Imejte le lepo. Vendar razmislite o dolgoročnem pomenu vašega početja. Zelo spoštujem vašo dobro voljo in vztajnost. expert
Ej, Katarinca sva že dve ki uživava na sončku ob oknu. Naš malček namreč spi in morm bit notr. Glede količine obrokov ti pa priporočam, da ješ kolikor ti paše, se pravi toliko da boš sita, ker če boš sedaj želodec navadila na malo in boš po dieti šla na količinsko večje obroke se boš nazaj zredila. NI VAŽNO KOLIKO JEŠ TEMVEČ KAJ IN KDAJ!!!!!!!!!! Lp kokos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti