Pozdravljene vse vztrajne deklice! Večkrat sem prebirala tale forum in se mi je vedno zdel zelo zabaven. Medsebojna podpora je velik motivator. Mislim pa, da bi bilo dobro, da bi se vse ve, ki se lotevate hujšanja (predvsem tiste z zelo povišano telesno težo) informirale o svoji ciljni teži. gotovo veste, da si je dobro postaviti kratkoročni cilj (npr. vsak teden bom shujšala 1,5 kg) in še dolgoročnega (npr. naslednje leto ob tem času bom tehtala--).
Dejstvo pa je, da privrženke 90-dnevne diete želite hitre učinke. in res jih dosegate. Vendar, punce, roko na srce, ali ni pomemneje, da se naučite jesti tako, da boste lepo počasi shujšale in to težo tudi lepo zadržale tudi potem, ko boste prehajale skozi različna življenjska obdobja. Po pisemcih vidim, da vas je večina študent. Se motim?
Velio vas tudi piše o telesni dejavnosti.Predvsem o hoji in fitnesu. Za hujšanje, oz. izgubo kalorij je pomembna aerobna dejavnost - potrebno se je zadihati, spotiti. Vendar ne smemo pretiravati, saj bi s tem preobremenili krvožilni sistem in po vadbi (ki je pretirano intenzivana) smo zelo lačni. Vadite redno, vsak dan (če nimam časa popoldan za telovadbo, jaz vsatanem ob 5:15 in grem tečt) in ne manj kot 30 minut (po 20 minutah se začne ta prava potrošnja kalorij).Hoja je za upokojence, edino če hodite tako hitro, da se zasopihate in spotite, ter ne morete govoriti medtem ko pešačite. Sicer je vse blef. Tudi gibanje v fitnesu. Sama vidim ženske, ki so sicer v fitnesu 2 uri, vendar medtem klepetajo in zelo počasi menjavajo naprave. Pridobivajo sicer mišično maso (in izmed mišičnih vlaken porabljajo maščobe), vendar za svojo kondicijo niso naredile nič.
Imejte le lepo. Vendar razmislite o dolgoročnem pomenu vašega početja. Zelo spoštujem vašo dobro voljo in vztajnost.
expert