Kulinarika.net - intervjuji

intervjuji

Besede iz naslova
in
 

več možnosti

Restavracija Steirereck na Dunaju

dr. Fu Manču

Glavni kuhar (chef) in lastnik restavracije Steirereck je gospod Heinz Reitbauer. Restavracija se vsako leto dvigne na Pellegrinovi lestvici najboljših restavracij na svetu. Zdaj je deseta v svetu in prva v srednji Evropi. Prejela je dve Michelinovi zvezdici. Ocene temeljijo na mnenju 800 novinarjev, šefov kuhinj, lastnikov restavracij in kulinaričnih izvedencev.

Damjan Babič

Dr. Fu Manču

Kuhar Damjan Babič, ki pripravlja jedi vsako soboto na TV Slovenija

Marija Merljak

Dr. Fu Manču

Pogovarjali smo se z gospo Marijo Merljak, dipl. inženirko živilske tehnologije in veliko poznavalko zdrave prehrane. Slovenci jo poznamo po TV oddajah »Dobro jutro...«

Petra Matos

Petra Matos, diplomirana geografinja, ki zadnja leta dela na okoljskih projektih za nevladne organizacije, nam je vsem najbolj ostala v spominu kot ena glavnih organizatork akcije: Očistimo Slovenijo. Za KulSlo je povedala nekaj zanimivosti.

Vida Petrovčič

Pogovarjali smo se z gospo Vido Petrovčič, novinarko RTV, ki je napisala tri kulinarične knjige o hujšanju.

Dr. Damjan J. Ovsec

Opravili smo intervju s prof. dr. Damjanom J. Ovsecem, enim od naših najplodnejših kulinaričnih piscev, zlasti slovenske kuhinje.

Dr. Janez Bogataj

Pogovarjali smo se s prof. dr. Janezom Bogatajem, doktorjem etnologije, profesorjem na Univerzi v Ljubljani in enim od najplodovitejših piscev kulinarične literature. Kljub temu, da je upokojen, je še vedno aktiven kot pisec in kot kulinarik.

Marko Prezelj

Pogovarjali smo se z Markom Prezljem, direktorjem podjetja Prema d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovne znamke, kot so: Hierl, Sonnentor, Viana dr. Martins, Skovlikas, La Gallinella.

Ed Pejack

Intervju z dr. Edom Pejackom, profesorjem na tehnični fakulteti Pacifiške univerze v Stockdalu v Kaliforniji.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Balenka
Kaj danes za zajtrkzdravka
MOJ vrtjohana
malo za hecVrana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti