Česa vse niste vedeli o Ana Marii?

Zadnje čase je zelo zaposlena s pripravo MamaMaria Showa

intervju: kulinarika, avtor: Kulinarika.net

Ano Mario Mitić poznamo iz različnih vlog, danes pa jo bomo spoznali še njeno gurmansko plat. Kaj ima rada, česa se je odpovedala in kaj pripravlja v prihajajočih dneh - vse to boste izvedeli v spodnjem intervjuju.

Znani ste kot velika gurmanka, čemu ste se morali odpovedati, da držite tako linijo? 

No, to pa je direktno (smeh), všeč mi je! Prvič v življenju sem se določeni hrani odpovedala, ko sem bila noseča – nič sušija, nič suhomesnatih izdelkov, to me je najbolj udarilo. Ampak ni bilo težko. Med dojenjem težje! Ker je imel mali krče, sem se odpovedala vsem mlečnim izdelkom, čokoladi, pa bi pasala. Celo surovega sadja sem se izogibala, nato pa sklenila, da bom jedla, kar mi paše, kar me osreči in da energijo, če pa bom videla, da ima ob določeni hrani dojenček težave, bom temu primerno ravnala. In se je izkazalo za super dobro taktiko. 

Voditeljica Ana Maria Mitić prisega na naravno 

Ampak zagotovo ste spremenili tudi življenjski slog? 

Vsekakor vedno rada omenim, da sem naredila vsaj 10.000 korakov na dan. Čim kakšen teden svoje sprehode zanemarim, se to takoj opazi. Najprej na počutju, nato na telesu. No, te dni sem res zelo zaposlena s pripravo MamaMaria Show-a in je ritem življenja drugačen. Na splošno pa preveč sedimo, to pa vpliva tudi na željo po bolj nezdravi hrani. 

Šov? Gledališča so vendar zaprta? 

Oh, jaz sem že leta čisto digitalna! (smeh) To bo virtualni šov, tak variete, vsega bo: od glasbe, saj pride Samuel Lucas, do nasvetov za boljše življenje, ki jih bo na podlagi ogromno izkušenj ponudila gospa Tanja Skaza. Pa minute za ples, to ne sme manjkati, za zdravje, za veselje, se bo javil Tomo Tololeski iz plesne šole TEJ Dance! Moj prijatelj, komik, Ranko Babić, je bil takoj za stvar, da pa bo še malo presenečenja, bom poklicala domov svoja starša, da nam zaupata kaj o Ani Marii, česar ljudje morda še ne vejo. 

Super! Če smo že začeli direktno: katera pa je vaša najljubša jed? 

Če bi bil drugačen tempo življenja, bi bila verjetno presnojedka, kar že samo po sebi ponuja odgovor, kajne? Vse čim bolj surovo. Če so zdaj trendi v sveže iztisnjenih pomarančnih sokovih, jaz pomarančo raje pojem. Rada pa imam jedi na žlico. Vse: golaže, bograče, bujto repo, ričet, jota, vse! 

Kaj je nepogrešljiva stalnica v vaši kuhinji? 

 »V kuhinji sem rada in z
veseljem eksperimentiram.«

Jajca. Sicer se pri nas doma izogibamo živilom živalskega izvora, ampak tega super živila ne bi odrekala svojim najbližjim. Pa kokosovo olje. Jaz ga uporabljam tudi za lepoto – včasih si kar med kuho ali gospodinjskimi opravili naredim piling ustnic. To je čisto preprosto: zmešate kokosovo olje in sladkor, podrgnete, nato sperete (ali poližete, tudi to je dovoljeno), in dan nadaljujete z mehkimi, navlaženimi ustnicami. 

Imate kak poseben recept, ki vedno deluje? 

Zelo rada imam svojo pečico. Ko pa se spravim delati sladice, ima ona malo manj rada mene. Res, sama sebe včasih presenetim, kako imam še vedno zagon pri pripravi biskvitov ali piškotov, naj odkrito povem, da tu pa res nisem talent. Ampak! Nikoli ne obupaj, ali kako je že treba ... (smeh) 

Kaj pa najraje pripravite? Ali ste oboževalka restavracij? 

Nisem vedela, koliko mi pomeni, da mojster pripravi obrok in ponudi primerno vinsko spremljavo, dokler se nisem pred tremi leti temu prostovoljno odrekla zaradi nosečnosti, nato pa je prišla Korona in nam je to itak že dolgo onemogočeno. Ker sem rada gostiteljica, pogrešam tudi to, da pripravim kdaj velik narezek in da nas je ob mizi malo več. No ja, saj ne bo večno tako. 

Ana Maria Mitić je tudi ustanoviteljica portala www.MamaMaria.si 

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti