Krema za Bounty

Tanjci  
    sladice: kreme za torte in peciva
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

200 g kokosove moke

3 dl sladke smetane (ne rastlinske)

80 g medu

3 vaniline sladkorje

200 g mletega sladkorja

3 žličke ruma

1-2 žlici kisle smetane (po potrebi)

OBLIV:

100 g jedilne čokolade

100 g sladke smetane

Postopek

Za nadev smetano zavremo z medom. Ko se med stopi, dodamo še mlet in vanilin sladkor. Ko se stopi tudi to, dodamo kokosovo moko ter kuhamo s stalnim mešanjem še 5 min. Ko odstavimo, dodamo rum in ohladimo.

Če se vam zdi mešanica pregosta, dodajte kislo ali sladko smetano (ja, tudi kisla je super), če se vam zdi pa pretekoča, dodajte še kokosovo moko. Krema mora biti takšna, da jo boste lahko namazali po biskvitu. Če bo pregosta, se vam bo prijela biskvita, ki je prej namočen z mlekom in se bo ob razmazovanju skupaj z gornjo plastjo odlepila – zato previdno in potrpežljivo (in z malo iznajdljivosti – recimo z žličko razporedimo kupčke kreme po biskvitu, da je potrebno čim manj razmazovanja). Na koncu prelijemo s čokoladnim oblivom.

Hranimo v hladilniku.


Opombe

To je krema za pecivo Bounty, ki je že objavljeno na straneh Kulinarike. Tam je krema iz kokosove moke in kisle smetane, sama krema pa je prirejena mešanica za Raffaelo krogljice. Če ne bi gostje tega peciva tako hvalili, ne bi objavila recepta.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Tanjci  

kuha že od: 28.9.2003

Št. objav: 14

Objavljeno 19.11.2003 ob 16:04

Kisla smetana je omenjena samo tako, če ugotovimo, da je stvar pregosta, pa nimamo več sladke smetane... takrat lahko vse skupaj razredčimo s kislo smetano. Enkrat se mi je to namreč zgodilo (ker se mi je vsulo več kokosa) in se ni 2 žlici kisle smetane nič poznalo pri okusu. Sicer se pa dela samo s sladko smetano.

Riddle  

kuha že od: 15.1.2009

Št. objav: 418

Objavljeno 16.3.2009 ob 15:54

Bounty pripravljam prav s to kremo, ki je opisana v tem receptu, saj se najbolj približa okusu priljubljene čokoladice :D

Za gospo Dejo, ki ji ne gre v račun smetana v prelivu pa samo to, da ravno smetana preprečuje lomljenje strjenega preliva med rezanjem peciva. Če v prelivu uporabljate olje ali margarino, se popolnoma strdi, smetana pa v nasprotnem primeru poskrbi za primerno elastičnost preliva.

Lp, Riddle

ČebelicaMaja  

kuha že od: 23.4.2009

Št. objav: 2

Objavljeno 8.5.2009 ob 13:02

Ali lahko za nadev namesto sladke smetane uporabim tudi mleko? Trenutno smetane nimam doma, ampak bi vseeno kar takoj preizkusila recept. Hvala za odgovor.

Lp

ČebelicaMaja  

kuha že od: 23.4.2009

Št. objav: 2

Objavljeno 11.5.2009 ob 20:41

Zelo vesel

Sem uporabila mleko namesto sladke smetane, pa je bilo vseeno odlično.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.