Goveja juha

po receptu moje tašče z nekaj lastnimi dodatki

Goveja juha
    juhe in zakuhe: mesne juhe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

0,5 kg govejega mesa

3 srednje veliki koreni

peteršilj

večji gomolj zelene

3 velike žlice knorr koncentrata goveje juhe

1 strok česna

Postopek

Operemo meso, ga razrežemo na cca. 3 kose. Olupimo korenje in zeleno, operemo peteršilj, polovico peteršilja in zelene shranimo za kasneje... V lonec damo meso, korenje - poljubno narezano, polovico peteršilja in polovico zelene ter knorr koncentrat-damo na najvišjo temperaturo in čakamo, da zavre. Ko zavre, znižamo temperaturo in pustimo kuhati cca. 1,5 ure, potem dodamo ostalo polovico zelene in peteršilja ter strokec česna. Vse skupaj kuhamo še cca. 20 minut. Juho lahko precedimo - mi jo jemo kar takole...ne precejam nič..., dodamo makarončke za juho, še boljši so žličniki... Odstranimo meso in ga poljubno narežemo - jaz ga ponudim zraven krompirja, otrokom ga narežem v juho.

Juha je izredno dobrega okusa, vsi jo imajo radi, najraje pa otroci.


Opombe

Za žličnike dam dve veliki jajci, malce soli in 4 velike žlice moke.

Vse skupaj se dobro premeša in doda kar juhi - lahko kot žličnik ali pa damo vse v plastično vrečkico, spodaj naredimo minimalno luknjico in samo nežno stiskamo vrečko - nastanejo makarončki;)

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

SENDY27  

kuha že od: 23.11.2007

Št. objav: 7

Objavljeno 14.3.2013 ob 21:57

Uuuuuu kako ste navalile-a je polna luna??????Res je,vsak ima pravico izražati svoje mnenje-tudi jaz prebiram recepte pa ne žalim niti spotikam nobenega...samo okey-vsako mnenje šteje....pa gremo po vrsti...hm...zvezda01-se strinjam tudi da-vendar mi moja juhca vsec ker je se marsikatero kolegico po carskem rezu prvi dan dvignila na noge in je močna ne pa samo oplaknjena kot nekatere....dragička-motna je ker ni precejena,kuha počasi zato uro in pol tasca jo celi dve uri in pol da komaj brbota ampak okus je dober meso pa odlicno -ultranova verjetn samo svoje nardi tudi korencek in gomolj zelene,janis joplin-ne zalite -samo poveste pač svoje mnenje jaz dam zato da je juha mocnejsa imam naporno sluzbo in rada pojem tako mocno domaco juhico,vecino kuham z knorr koncetratom goveje juhe-vegeto uporabljam na zeleni solati;),migla hvala za razumevanje ker sem dala recept da kdo sproba mojo juhico pac ce zeli silim ne jaz sem od tu sprobala ze nesteto receptov eni so mi ugajali ocenim niti ne ceprav so skoraj vsi vsaj po moje odlicni-nimam casa prezati na recepte in spotikati,janisjoplin seveda lahko "legitimno"prava beseda bi bla portal je odprt za vsako kritiko oceno ne pa zalitve,pirnica tocno tako vsak kuha po svoje....zzak1977 misleno je pise pol kg mesa res pa je da sem pozabila napisati kolicino se opravicujem gre za cca 3.5 l vode....petersilj in zeleno das takoj na zacetku pred koncem jo das da je bolj izrazit okus juha nenormalno dobro diši in das takoj na zacetku svezega v juho z gomoljem zelene nekaj pa prisparas za konec zeleno in petersilj naseklavam ne ker dam bolj za okus ne za jesti-ne maramo zelenjave kot je petersilj in zelena damo za okus jemo ne,koncetrat dam ker mi enostavno bolsji-juha ni za dietike kot je tista v bolnici ki je brez barve vonja in okusa....to je domaca juha ki dvigne slona na noge in je zelo dobra ce si zaposlen da veliko fizicno delas pride zelo prav nedeljsko kosilo z to juho,kaksne sestavine manjkajo ne vem jaz jo kuham tako tasca doda cebula za barvo ,jaz cebulo izpustim,dodatke moj je pa zelena na zacetku in ostanek pred koncem....recept sm objavila kot prvi in meni juha fenomealna in jo bom vedno tako kuhala.....zdaj ce komu vsec skuha sproba-po zelji,ali pa naj recept pobruha-steje 2013 in vsako mnjenje tako in drugacno je dobrodoslo-ne pricakujem petic jih tudi nisem -p.s.-po tej juhi paše sex-mogoc od prevec motnosti zelenjave in koncetrata?

SENDY27  

kuha že od: 23.11.2007

Št. objav: 7

Objavljeno 14.3.2013 ob 22:00

Zelo vesel

A meso trikrat narezem ker mi tako bolje ugaja in je bolj mehko-pomoje;)

Lep vecer punce vam zelim vsem skupaj;=)

SENDY27  

kuha že od: 23.11.2007

Št. objav: 7

Objavljeno 15.3.2013 ob 7:48

Vanja.v.zda-sem pozneje napisala da gre cca3.5 l vode;)))))tko da na suho se pa res ne da kuhat juho????

mijamarija  

kuha že od: 19.4.2006

Št. objav: 529

Objavljeno 15.3.2013 ob 9:07

Hojla!

Ker sem že 2 leti vegetarijanka in se nikakor nisem mogla odpovedati nedeljski goveji juhi sem naredila vse kot po navadi samo mesa nisem dala v juho. Mi smo juho poimenovali "čista juhica" , v juho zakuham domače rezance ali kar koli imam pri roki.Poskusite ne bo vam žal!

L.P.

gogad  

kuha že od: 28.4.2004

Št. objav: 3697

Objavljeno 15.3.2013 ob 9:10

Zelo vesel

Bravo Sendy:))))posebno mi je všeč ,zadnji stavek....sigurno skuham :)))

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 15.3.2013 ob 10:27

Pol kile mesa na 3,5 litra vode je bolj švoh kar pomeni, da juha ni krepka zaradi mesa ampak od koncentrata. Podvoji meso in skuhaj brez kemije , rezultat bo bistveno drugačen in predvsem bolj zdrav. Nikakor pa ne razumem zakaj v juho sploh štuliš vse te kemijske dodatke .

flan  

kuha že od: 31.5.2012

Št. objav: 91

Objavljeno 15.3.2013 ob 11:58

kakšne debate ??!!??

SENDY27 tvoja juhica izgleda odlično, zato sem tudi kliknila na recept in potem prebrala še ves žolč, ki so ga nekateri zlili...beda

ni čudno da je stanje v državi takšno, saj se nekateri spotikate že ob župcah.

zzak1977  

kuha že od: 31.7.2009

Št. objav: 2193

Objavljeno 15.3.2013 ob 18:15

Ali pa je stanje takšno, ker vsi vse kupite za suho zlato?

SENDY27  

kuha že od: 23.11.2007

Št. objav: 7

Objavljeno 19.3.2013 ob 10:28

Mijamarija-bom sprobala vas recept;),gogad;))),hedonoist bom probala tudi vaso razlicico-probat ni greh;)pa lp vsem skupaj;=)

mačka27  

kuha že od: 11.12.2012

Št. objav: 79

Objavljeno 20.11.2013 ob 11:08

SENDY27, hvala za recept, ampak jaz še vedno prisegam na kostno ali govejo juho z domačimi sestavinami (kar ne gre v promet) jo zamrznem in je odlična osnova z gobovo juhico, kake omake ipd. Po prejšnjih forumih sodeča, menim, da ima skoraj vsaka kuharica svoj recept in jo dela po svojem okusu (ali okusu družine). Pa še hitr je narejena. 15 minut pripravljanja sestavin, pol si pa za 2,5 - 3 ure frej - vmes na kake pol ure pokušam, če je še kaj za dodati(. Tašča tudi dela z kocko - na podoben način kot ti, samo se ti splača res dati več zelejnjave (jaz napokam čebulo, korenje, petršilj, česen, poper, paradižnikovo mezgo in sol - po okusu), ker mi njena niti pol ni tako dobra kot moja - ampak moja pa tudi ni pol tako dobra kot od moje mame :-/ .

Kdor ima težave z količino, svetujem obisk v kako trgovino, kjer imajo stvari že pakirane. (jaz verjetno z svojo količino pretiravam ampak recimo za cca 800 g govejih reber (ravno včeraj sem jo kuhala) bi verjetno uporabila 1,5 - 2 pakeljčka. vse skupaj je "ratalo" ene 4 l juhice.

Veliko uspeha in veselja v kulinaričnih ustvarjanjih

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.