rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,sladice

Cake pops

majhni grižljajčki - tortice na palčkah, obliti s čokolado in okrašeni po trenutnem navdihu - okus tiramisu

Cake pops
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: cca. 40 kosov

Biskvit:

5 jajc

25 dag moke

20 dag sladkorja

1 dl olja

1 dl vode

pecilni prašek

250 g mascarponeja

kavni liker

palčke za lizike/ražnjiče

bela kuvertura

temna kuvertura

sladkorne perle

kokosova moka

Postopek

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.

Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno prav "pacasta," da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.

Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.

Stopimo belo in temno kuverturo in si pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (najbolje se obnese stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico nato pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče. Nato jo posujemo s kokosovo moko, sladkornimi perlami, lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve...

Narejene zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.


Opombe

Z okusi cake popsov lahko eksperimentirate kolikor vam dopušča domišljija. Delala sem tudi že čokoladne, pri čemer sem spekla čokoladni biskvit, dodala 2 žlici Nutelle in rum. Kadar delate za otroke, tekočino nadomestite z mlekom/kakavom...

Priporočam, da si kroglice postopoma jemljete iz hladilnika, sicer obstaja možnost, da se bo masa zmehčala in začela padati s palčk. Lahko pa neoblite napičene kroglice postavite na hladno, da se čokolada, ki je na palčki, strdi in bo vse skupaj bolj fiksirano.

Sama cake popse nato serviram v nekoliko težjih kozarcih, ki so precej lepši od stiroporja,vendar zelo stabilni in se cake popsi ne prevračajo.

Eksperimentiranje zaželjeno :)

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Simona94  

kuha že od: 31.12.2014

Št. objav: 1

Objavljeno 31.12.2014 ob 12:38

Zelo vesel

Danes je moj dan D in odločila sem se, da bom poskusila narediti na silvestrovanje, da se bomo malce posladkali http://www.kulinarika.net/grafika/smile_rezanje.gif

Vendar pa me nekaj zanima. Naredila bi beli bisktiv tako kot je opisan tukaj in pa čokoladnega. Stara sem 20let in se rada učim novih stvari zato bi rabila nasvet. Ali pri čokoladnem bisktivu tudi dodam 250 g mascarponeja ali samo nutello ? ali kar oboje ter zraven tudi rum?

Najlepša hvala za odg. http://www.kulinarika.net/grafika/smile_rezanje.gif

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 31.12.2014 ob 13:45

Simona94 čisto po želji. Lahko dodaš eno ali drugo, lahko kombiniraš...stvar okusa. lahko dodaš tudi marmelado. jaz vedno dodajam še nekaj tekočine, včasih tudi samo kakav ali pa kakšen dober liker, ki je pri roki. Pazi samo, da dobiš dovolj kompaktno zmes, da se lepo delajo kroglice in da ni premehka, ker bodo padale s palčk

Geisha  

kuha že od: 19.3.2014

Št. objav: 60

Objavljeno 28.5.2015 ob 16:08

Hahah minecraft cakepops :) Bravo WhiteAndBlack za idejo! :D

WhiteAndBlack  

kuha že od: 11.4.2010

Št. objav: 340

Objavljeno 15.6.2015 ob 23:55

Geisha, ideja ni bila moja, naredila sem jih na željo slavljenca...Nisem bila prepričana, da mi bodo uspeli, ampak so mi :) Sem pa imela precej težav z oblivanjem, dokler nisem ugotovila, da so bili prehladni za pomakanje. Vem za drugič ;)

sadna kupa  

kuha že od: 23.10.2014

Št. objav: 12

Objavljeno 20.7.2015 ob 22:45

meni je masa v redu uspela. Z oblivanjem imam pa velike težave. Kroglice mi padajo s palčke, če pregloboko zapičim, mi razpadejo na pol, tako da imam velike težave z otresanjem odvečne čokolade in mi vse kaplja in teče po palčkah. Uporabljam jedilno čokolado z nekaj kapljic olja (ta je primerno gosta) in kupljeno belo kuverturo dr. Oetker, ki je očitno preredka. Z oblivanjem sem prenehala in samo zapičila palčke in bo to stalo čez noč v hladilniku. Sprašujem se, če je morda čokolada pretopla ali pa je pretopel zrak v prostoru... v vročini ne bom delala te sladice nikoli več. Ali mi lahko kdo kaj svetuje? Zjutraj nameravam nadaljevati zadevo.

njam njam  

kuha že od: 4.7.2014

Št. objav: 7

Objavljeno 5.9.2015 ob 17:05

za: sadna kupa

Mogoče je težava da je masa preveč mokra ali presuha. Odvisno je od tega ali je biskvit bolj suh in potem je problem ker dodaš preveč kreme/mascarponea in če je premokro ti kugljice podajo dol. Pomembno je tudi da jih zelo ohladiš preden jih obliješ s čokolado seveda pa ne smejo biti zamrznjene. Čokolada pa mora biti mlačna in vroča ko jih oblivaš. Samo enkrat sem kupila kupljeno kuverturo in mi je stekla dol po palčki zato od takrat zmeraj naredim svojo kuverturo. Upam da sem ti pomagala:)

Rebeka96  

kuha že od: 14.9.2015

Št. objav: 1

Objavljeno 14.9.2015 ob 15:43

Ustvarjanje teh cake popsov me je zasvojilo! Res so odlični:)

cukerpekrca  

kuha že od: 11.9.2007

Št. objav: 20

Objavljeno 3.1.2016 ob 15:18

Zelo vesel

Wohooo, super recept, komaj se je uspela čokolada strjevat, tolk hitr jih je zmanjkovalo!

agentica 007  

kuha že od: 27.2.2016

Št. objav: 30

Objavljeno 1.3.2016 ob 21:31

Tudi mene je zajela cake popsomanija, se že dolgo spogledujem z njimi, uspele mi bodo, morajo, časa ni več, rojstni dan je pred vrati.

zvezdica969  

kuha že od: 20.4.2009

Št. objav: 65

Objavljeno 19.3.2016 ob 9:28

Zelo vesel

Recept je super, dala sem pol deci olja in zdržijo na palčki na toplem tudi dva tedna, preizkušeno, potem pa so izginili.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.