rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,sladice

Cake pops

majhni grižljajčki - tortice na palčkah, obliti s čokolado in okrašeni po trenutnem navdihu - okus tiramisu

Cake pops
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: cca. 40 kosov

Biskvit:

5 jajc

25 dag moke

20 dag sladkorja

1 dl olja

1 dl vode

pecilni prašek

250 g mascarponeja

kavni liker

palčke za lizike/ražnjiče

bela kuvertura

temna kuvertura

sladkorne perle

kokosova moka

Postopek

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.

Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno prav "pacasta," da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.

Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v hladilno skrinjo, da se strdijo.

Stopimo belo in temno kuverturo in si pripravimo stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (najbolje se obnese stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico nato pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče. Nato jo posujemo s kokosovo moko, sladkornimi perlami, lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve...

Narejene zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.


Opombe

Z okusi cake popsov lahko eksperimentirate kolikor vam dopušča domišljija. Delala sem tudi že čokoladne, pri čemer sem spekla čokoladni biskvit, dodala 2 žlici Nutelle in rum. Kadar delate za otroke, tekočino nadomestite z mlekom/kakavom...

Priporočam, da si kroglice postopoma jemljete iz hladilnika, sicer obstaja možnost, da se bo masa zmehčala in začela padati s palčk. Lahko pa neoblite napičene kroglice postavite na hladno, da se čokolada, ki je na palčki, strdi in bo vse skupaj bolj fiksirano.

Sama cake popse nato serviram v nekoliko težjih kozarcih, ki so precej lepši od stiroporja,vendar zelo stabilni in se cake popsi ne prevračajo.

Eksperimentiranje zaželjeno :)

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

rebecca  

kuha že od: 19.3.2002

Št. objav: 2739

Objavljeno 27.4.2013 ob 19:32

desno zgoraj, kjer lahko ocenis recept, ga das v belezko, ga tiskas,.... imas tudi moznost dodaj k receptu sliko, kliknes in sledis navodilom. Je pa treba par dni pocakat predno je objavljena.

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 11.5.2013 ob 14:50

Me veseli, da so vam všeč :)

Jaz sem včeraj namesto kavnega likerja skuhala kar pravo kavo in mi je okus še bolj všeč kot z likerjem. res zadišijo po kavi, mmm

Pa Hershey's čokoladni biskvit iz baze se odlično obnese z Nutello!

saruša  

kuha že od: 2.9.2010

Št. objav: 15

Objavljeno 1.6.2013 ob 10:20

Pozdravljene!

Tele fantastične cake pops-s se spravljam delat že nekaj časa, no in danes se bom končno lotila vsega skupaj :) Zanima pa me nekaj.. Kolega resnično ne mara čokolade in me zanima s čim bi lahko nadomestila obliv, da pač ne bi bil ravno čokoladen. Za biskvit verjetno ni problema, lahko uporabim praktično katerega koli in potem za vezivo mascarpone, ki odlično paše tako ali tako k vsem zadevam :) To je prvo vprašanje.

Drugo kar me zanima je, ali je katera že poskusila delati te mini tortice na palčkah z biskvitom ki se uporablja za Red velvet cake? Ne vem, verjetno je Torta rdeči žamet pravi prevod :) sama jo delam že dolgo časa in mi je vedno uspela, pa me zanima če bi se dalo tudi na ta način narediti.

Tretje vprašanje pa je: fant obožuje sacher torto in ker sem v komentarjih zasledila, da ste delale tudi 'sacherce' varjante, me zanima kako ste potem vse skupaj skombinirale.

Najlepša hvala za odgovore, upam da nisem preveč zakomplicirala :)

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 1.6.2013 ob 12:41

za obliv edina stvar ki mi pade na pamet so Candy meltsi, ampak jih še nisem probala in ne vem kakšni so po okusu, ampak mislim da veliko drugačni od čokolade niso :(

Za red velvet cake sem jih že zasledila na internetu in ne vidim problema zakaj ne bi probala s tem biskvitom. Pa zelo zanimivi pridejo na pogleda.

Sacher sem pa tudi že sama delala in so super. Edino paziti je treba, da ne pride premehka masa (sploh če je marmelada bolj tekoča, pa biskvit bolj sočen), ker potem znajo padat s palčk dol.

Upam, da ti dobro uspejo

saruša  

kuha že od: 2.9.2010

Št. objav: 15

Objavljeno 1.6.2013 ob 13:08

Roncolino najlepša hvala! :) pošljem slike če ne bodo prehitro pošle te male zadevice :)

illeanna  

kuha že od: 18.3.2013

Št. objav: 12

Objavljeno 5.6.2013 ob 9:12

Tile cakepopsi tudi mene mikajo že nekaj časa - v kratkem se jih lotim! Predlog za tiste, ki imajo težave in jim kroglice ne ostanejo na palčkah - obrnite okoli v papirčke za mafine, kot tukaj :) http://honeycrumb.blogspot.com/2012/06/red-velvet-cake-pops-

lp

Martina13  

kuha že od: 2.8.2011

Št. objav: 10

Objavljeno 10.6.2013 ob 10:54

Super recept. Sicer sem se s čokolado bolj namučila, kot nato s candy melts, ampak ne morem verjeti, da so gostje poleg torte v 2 urah pojedli še 52 cake popsov ;) Fenomenalno.

Sem pa naredila čokoladni biskvit (29) in svetel biskvit, ki sem mu dodala še kokosovo moko (33). Super res.

Glory  

kuha že od: 5.9.2011

Št. objav: 14

Objavljeno 23.8.2013 ob 18:07

Vesel

Jaz sem jih danes naredila. Biskvit mi je odlično uspel in tudi razdrobljena masa mi je dobro uspela. Potem pa sem na sopari stopila belo mannerjevo kuverturo, ampak se mi ni lepo stopila (mogoče voda ne bi smela vreti? Nimam pojma, kaj je šlo narobe) in potem sem probala kroglice pomakat noter, pa ni šlo in res sem bila jezna, ni mi bilo jasno, kako so na slikah popsi tako dobro izgledali. Potem pa sem se še enkrat lotila, tokrat s črno (tudi mannerjevo) kuverturo. spet sem jo stopila nad soparo in tokrat voda pod posodo ni vrela. Čokolada se mi ni prijela na dno in zelo lepo se je stopila. Kroglice sem nato z žlico oblila s čokolado in jih okrasila z bunkicami in zelo lepo izgledajo. Zdajle čakam, da se čokolada ohladi. Recept je odličen!

Roncolino  

kuha že od: 26.3.2007

Št. objav: 1464

Objavljeno 24.8.2013 ob 10:02

Glory mislim da je bil res problem v vreli vodi, ker bela čokolada je sploh občutljiva in jo ne smeš pregret. Jaz jo dam nad vodo že takoj ko sploh priklopim štedilnik in je čokolada stopljena še predno voda zavre. Pa skoraj konstantno mešam.

Sama sem imela vedno probleme s temno čokolado, vsakič se mi je sesirila! No šele pred kratkim mi je kapnilo, da je krivo maslo. Zdaj dodajam olje in ni nobenih problemov več

No iz vsakih napak se nekaj naulimo, boš vedela za naslednjič Me veseli da ti je recept všeč.

Sem pa sama za bratovo porko sprobala modre candy meltse pa nisem navdušena, bom raje ostala pri beli čokoladi.

maja_melisa  

kuha že od: 12.4.2007

Št. objav: 8

Objavljeno 7.9.2013 ob 19:43

Zivjo Anci30. Iz marshmallows ne mores narediti glazure, ker je zelo lepljiva in vse bo steklo dol. Lahko pa marshamllowse napicis na placko in jih pomocis v cokolado. Nekdo je tudi spraseval kaj zamenjati s cokolado. Ja Candy melts, so na bazi vanilije ali ostalih okusov, razen cokoladnih. Tako da uporabi candy melts.

Lp, Maja

tastyandtempting

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.