Kefir- vodni kristalčki
Glede vodnih kristalčkov me zanima,če morajo biti obvezno v stekleni posodi.
Jaz nisem imela suhih fig in sem dala suhe marelice,a je ravno tako dobro,upam da se mi ne pokvari.
Lep sonček.

runo01
Kozarec pokrij samo z krožnikom ker tudi glivice rabijo kisik.
obvezno v steklenem kozarcu tudi svetlobu rabijo.
_dragica_
član od 20043277 sporočil
Jaz tudi lahko dam gobice mlečnega kefirja. Se mi množijo kot gobe po dežju.

)
Dragica, hvala za nasvet.
Julija
Imam navodila, samo za posodo nisem bila prepričana ker je navedena samo steklena posoda.
Za začetek sem dala v stekleno za pečenje je pa majhna samo 1l,če dam tudi v plastično je uredu , pa ,ker steklenega kozarca tako velikega nimam.Sporočite mi če je uredu!!!
Lepo nedeljo.

runo01
član od 20043277 sporočil
Runo01, jaz sem "nafilala" steklenico od Fruca (1.5l), ker druge posode nisem imela pri roki in se je čisto ok naredil. Le pokrovčka ne smeš privit, da ti ne raznese plastenke.
lp

Julija
vidim,da se ti kristalči lepo množijo in vse hvalite napitke,ki nastanejo iz njih,pa bi tudi jaz prosila,če mi lahko katera od vas odstopi kristalčke.
se zahvaljujem že v naprej
hvala
nicol
član od 20051305 sporočil
Kako velika pa mora biti kefirjeva mlečna gobica, da jo razdeliš, recimo na pol?
Lp

Dolores
član od 20023690 sporočil
Saj rastejo in se množijo v druge gobice... Jaz ne dajem na pol, ampak določeno količino gobic odstopim...
član od 20051151 sporočil
Ko vse to berem, me je kar malo strah, da mi bo doma kaj eksplodiralo, ali da bomo moral odtok prekopavati

Teka
član od 20023690 sporočil
Brez panike. meni je velikokrat kaj ušlo, pa ni nič narobe... izdelava kefirja je zelo enostavna, pravzaprav celo prijetna, ko vidiš, kako gobice uživajo...
kar pogumno...
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 106, prikazujem sporočila od 34 do 43
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.