Kefir- vodni kristalčki

Aha! Kupila sem veliko plastično cedilo in kefir gre lepo čez. Super! Dolores, ni se ti treba matrat z vilico za olive, to vzemi zgolj kot dobronameren nasvet. Moj kefir je vsak večer krepek in trd. Mi je kolegica povedala, da imam kristalčkov preveč. Hja, začetnica pač nisem vedela... Množijo pa se mi ne po vsaki novi pridelavi. Jih je približno toliko, kot takrat, ko sem jih dobila???
Lidka, gre za žličko, pa nič se ne matram, samo v pomoč sem ti hotela biti. Ne vidim smisla v precejanju kefirja, razen pri vodnem seveda. A so kristalčki za vodo in mleko isti? Oprostite neznanju. Sem v dvomih, ker sem za to vodno zadevo imela kristalčke, ki so se imenovali japonski, sedaj sem pa v dvomih, kaj je kaj. Lp Dolores Sporočilo je spremenil(a) Dolores dne 12. apr 2006 14:27:27
No saj jaz tudi tebi. Sem bila toliko navdušena, ko stvari zdaj laufajo tako, kot bi morale...
Julya, mlečno gobico ti lahko jaz odstopim, ampak šele čez kakšen teden. V soboto sem namreč oddala prirastek... t.baby, tebi pa čez 14 dni, ok? Če te seveda zanima kefirjeva mlečna gobica.... Pozdravček! Sem iz LJ Vrana
Vrana hvala. Ampak jaz iščem vodne kristalčke. Mlečni so se mi pa že namnožili in čakajo na odjemalce (2). Če bi katera rada, naj piše na ZP. lp Julija
t-baby, vodni kristalčki so živa bitja, potrebujejo oskrbo. Kako bi to zgledalo v trgovini? rimljanka
kaj pa kak k bl domače zadeve prodaja tk k tržnica recimo k majo zelišče pa da bi kak ata recimo to prodaju
Lepo prosim, tudi jaz bi rada kristale za v vodo. Če jih imate kaj odveč, pridem iskat (Prekmurje in Prlekija, lahko tudi nekoliko širše, samo da jih dobim.) Poloni
Bi morda katera od bolj izkušenih vedela, zakaj se mi je po "gladini" kefirja naredila tanka plast nekakšne plesni. Zelo močan vonj ima in sivkast kovinski lesk. Samo za tri dni sem pustila samega, pa mi ga že cvirna po svoje... Seveda sem ga dala v trikrat večjo količino mleka kot takrat, ko ga namočim za en sam dan. Pričakovala sem, da bo ravno pravšnji, ko se bom vrnila, pa niti svoje običajne gostote ni dosegel v tem času... Za vsak slučaj sem napitek zlila v odtok, gobico pa sprala in jo zalila z mlekom. Vsaka vaša izkušnja mi bo prišla prav in že vnaprej hvala za odgovore! Pozdravček! Vrana
Vrana, predvidevam, da se je mleko pokvarilo. Zdaj je že precej toplo in tri dni je kar malo preveč. Meni se zdaj naredi od jutra do večera. Se pravi v kakih 12-ih urah in na vrhu se že nabere sirotka, kar se še pred kakim tednom ni dogajalo. Mene pa zanima pri vodnem kefirju, ali je normalno, da zadeva dobesedno zavre v manj kot 24-ih urah?? Sem se ustrašila, da mi vse skupaj raznese. ) Si predstavljate kristalčke nalepljene vsepovsod?? Verjetno ne bi smela kozarca popolnoma zapret, kajne?? lp Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti