Gastroskopija

klavdyka27  

član od: 19.2.2014

sporočila: 1

19. feb 2014 12:27

Pozdravljeni.

 

Oglašam se na temo gastroskopije skozi nos v zasebni ordinaciji (odstranjeno zaradi nedovoljene reklame) kjer delajo tudi s koncesijo. Preiskavo sem imela danes, in morem povedat da po eno mesečnem strahu in danes skoraj omedlevici preden sem sploh stopila v ordinacijo je bilo popolnoma neboleče in brez težav. Zdravnik in tudi medicinski brat sta zelo razumevajoča, sproščena, nasmejana... te zelo dobro pripravita, in se potem res lahko dobro pripraviš na poseg. Predvsem tistim, ki imajo strah pred to preiskavo, svetujem da naj se odločijo za to preiskavo skozi nos (če je seveda to možno) ker se da preživet in res ni hudo. Najbolj pomembno se je osredotočit na dihanje, ker potem preiskava sploh ni noben bav bav. Poslušati zdravnika, ki sproti pove kaj počne ter kako dihaš. Na bruhanje nič ne sili, če pravilno dihaš. Zelo pomembna je koncetracija. Skratka, odšla sem nasmejana, zadovoljna in predvsem; VSE POHVALE OSEBJU TE ZASEBNE ORDINACIJE. Pa še to, preiskava je pri meni trajala 2minuti, brez odščipa tkiva.

 

SREČNA.



klavdyka27

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

19. feb 2014 13:07

Pred enim letom sem bila na gastroskopiji v Rogaški. Potek preiskave je bil standarn, skozi usta. Preživela sem povsem brez problemov, osebje je prijazno in nežno.Treba je samo poslušati navodila in sodelovati.Če je prisoten strah, je vse še huje.Tudi jaz sem odšla iz ordinacije vesela in nasmejana, predvsem zato, ker sem poslušala druge in si predstavljala, da je ta preiskava hujša od rojevanja! Imam občutek, da včasih kdo res malce pretirava, res pa je, da nismo vsi enaki.

kvačkarica

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

20. feb 2014 19:27

Tudi jaz sem bila na gastrokopiji, dvakrat v življenju, obakrat v bonišnici Izola. Reči moram, da sicer prijetno ni bilo, da pa tudi nič hudega ni bilo.

Prav gotovo vsak izmed nas doživlja takšne preglede povsem svojstveno, meni se ni zdelo ni posebnega, mlajša sodelavka, ki je opravila gastrokopijo in kolonoskopijo na Bledu, pa pravi, da bi kolonoskopijo ponovila "vsak" dan, na gastroskopijo pa ji je bilo zelo hudo.

Korajža velja, običajno je zdravstveno osebje povsod prijazno in pomaga kolikor se le da.

tisa55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti