Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
| kara je napisal/a: |
| Mene pa zanima ali bodo kdaj storili kakšen korak naprej k manj bolečemu in sodobnejšemu načinu kolonoskopije. Tale preiskava je baje strahotna, pa je popolnoma enaka že desetletja... Gastroskopija po mojih izkušnjah ni nič posebnega. Malo neprijetno pri požiranju cevi, pa šeto ni hudega, če so pravi ljudje zraven. To pa lahko zagotovim za osebje bolnišnice Slovenj Gradec. Čudoviti ljudje, pa sem bila tam že dvakrat. kara |
Tudi gastroskopija je za nekatere "baje" strahotna.
In za večino koloskopija ni nič posebnega.
Hočem reči, zakaj bi vedno verjeli vsem čudnim zgodbicam, ki krožijo naokrog. Vsak preiskavo doživlja po svoje in nobene potrebe ni, da straši še druge; in obratno, če je bila za nekoga preiskava grozna, sploh ni nujno, da bo tudi za vse ostale...
NasjaMoj mož je bil 2x na kolonoskopiji in ni prav nič hudega. En dan se mu je čistilo črevo, dan posega je bil seveda doma in pri zdravniku, naslednji dan, čeprav malo utrujen in ne čisto ta prav, pa spet v službi. Tukaj pa dajejo narkoze za ta poseg, ki traja vsega skupaj približno 3 ure.
Vanja
prosim, če nam zaupaš koliko stane pregled z narkozo pri vas.
Iča
Mislim da okrog $2500 do $3000. Če imaš zavarovanje, pokrijejo vse stroške razen $25, pa za tablete moraš doplačati okrog $10, to so tista, ki ti prečistijo črevesje. Če imaš čez 50 let ne rabiš napotnice osebnega zdravnika, ker je to mišljeno kot preventiva. Takoj po pregledu dobiš slike polipov, če so jih našli in ti priporočijo ponovni pregled čez 3 ali 5 let, odvisno od izvidov. Čez kak teden te obvestijo če so bili polipi rakasti ali ne. Super enostavno je vse skupaj.
Iča, sem pozabila pripomnit, da so to cene v ambulanti, kjer delajo samo gastro-preglede. Bi rekla, da bi v bolnici stalo vsaj 2x toliko. Ja, pa pregleda ne delajo brez narkoze, včasih popolne, včasih delne in dodatnim pomirjevalom.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 15.dec 2009 18:46
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z omako iz bazilike in parmezanom

Škotske mesne kroglice s pivsko omako