Najboljši limonini razpokančki
mene je samo tisti dan malo praskalo, potem pa je bilo v redu
KyaraPošteno priznam, da se bojim bolečine. In da pogostemu opisovanju bolečin in neprijetnostih pri medicinskih posegih tudi nasedem. Bojim se tudi pikanja, zato vedno naredim tak kraval in odkrito pokažem strah, kar se je doslej izplačalo.
Na gastroskopiji sem bila trikrat, v istem lokalu. Je neprijetno, pa je za zdržat. Prvič so mi poškropili grlo za omrtvitev in je bil pregled prava pokora. Drugič sem velikodušno zavrnila špricanje, ker prvič niso zadeli, vendar sem imela potem oči ko Drakula, razpokane krvave žilice. Ni bilo tako neprijetno kot prvič, mogoče zato, ker me je asistent na hodniku poklical na stran, me objel preko ramen in me prijazno vzpodbujal, pa besede o sproščanju, pa dihanju in podobno. Vzpodbujanje ni bilo na napotnici.
Tretjič mi je ta asistent sam napisal napotnico, tudi obvladal je že delo in sam opravil gastroskopijo. Bil je zelo prijazen in razumevajoč. " Veš kaj, tola bova pa midva že zrihtala brez problema." Če bi bilo prvič tako, bi najbrž napisala, da pregeled ni kaj posebnega, je pa neprijeten.
Dodatek: asistentu in kasnejšemu izvajalcu sem seveda neskončno hvaležna, koneckoncev pa ga na vsaki obletnici mature branim pred našimi babami, ki mu nagajajo.
Ne izogibajte se pregledu, ker vam olajša življenje v prihodnosti. Če sem zdržala jaz, lahko zdrži vsak.
F r i n aSkozi nos je hudo zoprno, meni je na ta način ORL gledal požiralnik, pred tem sem pa imela za seboj tudi gastroskopijo (V Rogaški, korektno opravljena, glede na to da imam silen refleks za bruhanje, in ni bilo hujšega). Mi je zdrvanik pred gastroskopijo povedal, kaj in kako, sestra je z nečim omrtvila grlo ali kaj že, delali so z občutkom in res počasi in ko sem cev enkrat na začetku izbljuvala ven, je zdravnik malo počakal, potem pa sproti govoril, kako naj diham, kaj naj počnem in je bilo potem v redu - no, glede na okoliščine.
Je za preživet, ne boli, malo zoprno, ampak če se ne moreš izognit - požri cmok in povej, da ti je neugodno pa ti bodo verjetno pomagali, kolikor pač v taki situaciji lahko.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najboljši limonini razpokančki

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso