Mygrace, za sončnično seme so plačali 20 cekinov in jih dobili 30, torej so zaslužili 10 cekinov ![]()

Polnjene paprike
Mygrace, za sončnično seme so plačali 20 cekinov in jih dobili 30, torej so zaslužili 10 cekinov ![]()
A res? No, pol pa v redu.
Mygrace
Če izključimo verjetnost, da jih POP TV šunta h grdim dejanjem, so vsi točno takšni kot želijo biti, saj grejo vse besede skozi njihova usta.
Glede na sestavo preostalih udeležencev je bilo pričakovati, da bodo izglasovali Mateja, po moji oceni največjega negativca, ki mi moral, če bi to doumel, od sramu moral iti stat kot strašilo na neko njivo, vendar bi potem price izumrle.
Odnos do Blinkerja( MAteja) je ljubeč iz več razlogov: on si je upal, kar si drugi niso upali, pa bi radi.
Ne pozabite, da so to ljudje, ki se jim ni zdelo vredno, da bi nastopili proti nesramnostim Vlaste, ker se jih bojda nič ne tiče ( tako Miša) in tudi niso naredili nič, ko je ordniral Blinker. Se jih tudi nič ne tiče.
To je približno tako kot da bi za moralica rekli, da je krasen sosed, ki je sicer ženo malo ubil, ampak do nas je bil krasen - zakaj bi ga torej obsojali.
Hec je v tem, da so pravila v družbi običajno posledica etičnih meril in t.i. naravnega prava. Če je Rimljan nekaznovano lahko ubil ženo, če jo je dobil pri pitju vina ( je že vedel zakaj, ane), je v sodobni družbi kaj takega zločin.
Odraščala sem v času, ko je učiteljica v prvem razredu zgrabila učenca za lase in ga kot besna butala z glavo v tablo in je učitelj matematike s šestilom špikal učenca v rit, ko je bil pred tablo. ( na lokalnem forumu je nekdo pravilno napisal tudi šolo). Danes je kaj takega neverjetno.
V času moje babice so možje žene pretepali kot vole, hčere brcali z okovanimi čevlji, ker se jim ni zgodilo nič, če že ni koga vbil. V času mojega odraščanja je moj sosed tepel ženo kot vola, da se je kričanje razlegalo po celi ulici ( ok. res je kradla po trgovinah), pa se ne spomnim, da bi kdaj prišla policija. Danes bi najbrž sosedje ukrepali.
Mene moti, da je družba tako zelo neobčutljiva za nasilje, ker se jih to ne tiče, ker se to dogaja nekomu drugemu. Tako sem razumela Mišo, da ne zgubljam besed o Vlastini frendici, ki se je sama odzvala nasilno.
Point mojega gledanja je tudiocenjevanje odzivnosti subtilnih oblik nasilja nad drugimi, ki sta ga izvajala Blinker in Vlasta, predvsem pa odziv udeležencev. Sploh pa komentatorejev, ki bi morali opozarjati na nedopustno obnašanje.
Če si POP TV dovoli, da se dirigira obnašanje udeležencev, ki pri igri nimajo nikakršne treme, jim očitam, da niso storili ničesar, da bi opozorili na nedopustno nasilno obnašanje in ga obsodili. Takšno bi moralo biti sporočilo, pa ni.
Nenazadnje, ste kdaj pomislili, da je moštveni šport le vaja medsebiojnega napadanja in torej vojna, kjer je potrebno postaviti pravila, jih spoštovati, jih zaostriti in eksece obsoditi. ZAto ne maram teh iger, ker se ves čas borijo za isto stvar.
F r i n a
No, mogoče pa se bo uresničila moja napoved, da kmetijo dobi Vesna, k njej se preseli Simon in srečno živita do konca svojih dni.
mejačka
Frina, ti pa šimfaš!
Blinker??!!
MygraceMejačka, kakšna lepa in romantična pravljica. Bojim se, da so najmočnejši v borbi za skupni cilj prav negativci, se pravi takšni, kot jih je nakaj na kmetiji. Mi bo pa res hudo, če jo dobi takšen, ki je ne bo znal niti ceniti, niti upravljati. Lepo bi bilo, da bi na njej steklo življenje, ki je že pred dolgim časom usahnilo. Sajenje dreves je simbol tega in mi je bilo zelo všeč.
kara| mejačka je napisal/a: |
No, mogoče pa se bo uresničila moja napoved, da kmetijo dobi Vesna, k njej se preseli Simon in srečno živita do konca svojih dni.
|
Jaz pa ne bi želela biti na mestu Simonove partnerke. Že tako je mogla pogoltniti velik cmok, ko se je Kmetija pričela vrtet na TV. In če smo natančni tudi Vesna ne premore niti kančka taktike, da bi svoja čustva malo zadržala v sebi, če ne že pred vso Slovenijo, pa vsaj pred Simonovo ženo in njegovimi najbližjimi. In s Simonovim odhodom s Kmetije se še kar nima namena umirit in sprijaznit, da imata vsak svoje življenje.
Ne vem koliko česa ji je Simon sicer obljubil, ženska pri teh letih bi vendarle morala počakat, da pride ven in vidi kakšna je resnična situacija. Osebno se bolj nagibam k razmišljanju, da je bil Simon z njo pač prijazen in da ji, ko ga je prosila, če ga lahko drži za roko, tega ni mogel odklonit, ker je čutil, da je v stiski. Vesna pa je situacijo izrabljala v svoj prid in ga poskušala vedno bolj vezati nase.
Ne glede na travme, ki naj bi jih bila doživela v otroštvu (kdo pa ne doživi kdaj tudi hudih stvari?), bi morala pri teh letih pokazati nekaj zrelosti, pa tudi spoštovanja do Simonove žene in svojega moža. Lepo prosim, če je pripravljena pred svetom osmešit sebe, nima nobene pravice, da to stori komur koli drugemu.
Ne bi mogla rečt, da mi Vesna deluje kot neka svetla zvezda napram ostalim članom na Kmetiji. S svojim obnašanjem in ravnanjem je prizadela in to verjetno zelo globoko vsaj dva človeka, najverjetneje pa veliko več, ker ljudje smo pač povezani. Imamo starše, otroke...
Nasilje nad ljudmi in nanašanje bolečine, še posebej psihične, se lahko vrši na različne načine, tudi pod masko nedolžnosti in nebogljenosti. ![]()
zeta
| Mygrace je napisal/a: |
Frina, ti pa šimfaš! Blinker??!!
|
To je najbrž priznanje, ane?![]()
Je. Tvoje.
Mygrace| mejačka je napisal/a: |
|
Žal se ti ne bo uresničilan želaj ker v finalu sta Matej in Vlasta,tako je pisalo včeraj v časopisu.ŽAL.....
Najraje bi nehala gledat.Upam samo da so dali lažno vest
irrencaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Goveji golaž iz pečice