Kmetija

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

18. dec 2011 9:05

Nobenih problemov ne sme bit okrog Matejevih dolgov. Bodo ljudje zbrali sredstva, zagotovo,....!

zeta

Mygrace

sporočila: 6506

18. dec 2011 13:49

Javna linčanja mi niso všeč.

 

 

Mygrace

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. dec 2011 14:20

Sva že dve.

 

 

 

naor

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

18. dec 2011 14:52

naor je napisal/a:

Sva že dve.

 

 

 



naor

E pa *ebiga! A mislite na linčanje Simona, ali Vesne, ali Esade, ali Vlaste ali pa Mateja ( če ste pozabili; unga mal čez les, une prešuštnice, une pr*uknjene, une s razvitimi pljuči ali onega piromana, ki se za hobi pretepa )? Ali pa si morda boste zbrali: to linčanje lahko, druga pa ne!

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. dec 2011 16:02

Ežoj, bolj si mi všeč kot pisec potopisev, kot kuhar, pa tudi kot modni guru.

Kako ž e pravi Vendy, tua querida amiga, tko je ...

 

naor

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. dec 2011 22:16

Vi ste res hecni. Vse , kar sem zapisala o požaru, ni res.

Bojda je bilo v resnici  takole:

Matej je po gareškem dnevu, v tistem času je bilo težko biti direktor, menežerski stes pa to in delati na veliki kmetiji, mleti moko, ko si sam za vse, vsem ostalih sedem in oče pa so se zanašali samo nanj, čeprav je kmetija fotrova. Po koncu dneva, ga  fotr, ki ima dikatarorske metode vzgoje za 27letnika,  prepričeval, da brez dela ni jela,  zato je odšel v bližnji lokal, da  semalo sprosti. Pri prihodu se je na gladkem podu spotaknil, pri tem prevrnil nekaj stolov, in se komaj, komaj ujel za točilni pult in se s celim telesom padel nanj.

Točajka, ki že prej ni imela razumevanja zanj in njegove življenjske težave, in je  neuspešno moledovala za njeogovo naklonjenost, ampak ne, on si je izvoljenko kanil izbrati na avdiciji, je dobila življenjsko priložnost. Poklicala je policijo, saj se ve, da je z njimi tako, na prste. Policijem, za katere se ve, da niso ravno najbolj pametni, in jih obrne vsak Cefizelj, kaj šele Matej, so butnili v lokal v trenutku, ko je Matej s prijateljem ravno zajemal sapo in še ni pobral stolov, ki jih je po nesreči prevrnil. Od šoka je imel suho grlo, da bi lahko kačo zizal, ampak  pijače mu niso hoteli natočiti.

Jasno, policiji so verjeli tisti kozi, ki ga že leta nesupešno osvaja, njemu pa niso verjeli.. Niso razumeli, da blinka od šoka in ne od kake pijače. Pa so mu dali pihat, čeprav je vsem znano, da je  tom okoli že v zraku 0,5 promila, pred tem pa je pojedel še pest rum kokos bombonov, ki jih naravnost obožuje. Bi jih več, samo potem ima dovolj serotonina, pa ga ženske, pa greh, pa tako, ne zanimajo več.

Sprijaznjen z usodo, in žejen,  je odšel domov.

Bil je užaljen, prizadet. Nato se je spomnil na Štefuca, na tistega iz onega filma, Tistega lepega dne, ki je na Zanino ohcet  prinesel svojo pletenko vina. In se ve kako se je končalo...

V domačei kleti je vzel kanister in se ponovno odpravil v taisti lokal, in se odločil, da bo vsem navkljub, sredi lokala spil svojega. Tega mu ne morejo preprečiti.

Ko je skušal naliti vino v kozarec, je zavohal bencil.  Groza, vzel je napačni  kanister. Od groze, da bi se lahko zastrupil, mu je iz ust padel cigaret, saj je bilo na tersi mogoče kaditi. In nato je planil ogenj.

Slišal je kričanje ljudi, tuljenje sirene, preklinjanje, on pa je ostal brez besed. Od nekod so se vzeli policaji, bes jih plentaj, so vedno tam, ko jih ni treba, od groze, kaj bi se mu lahko zgodilo, sploh ni mogel govoriti in jim ni mogel pojasniti, da je hotel videti učinek, ko bo pil svoje. Zvlekli so ga na policijo, spraševali in spraševali, on pa, še vedno v šoku, ni mogel povedati, kako je prišlo do pomote in da je bil samo hec.

 

Kaj si lahko mislite, ogenj bi ga lahko ožgal, lahko bi celo umrl, on ve, da je ogenj nevaren. In niso in niso si dali dopovedati, da on ni noben požigalec, niti nima bicikla, kot on,  ki sta mu odadva mudrijana rekla: " Kaj ti bo torba, če imaš kolo.". On je pošten in iskren, on ve, kako se gara, da se pride do imetja. On ve, da se tuje ne uničuje kar tako. In njemu skušajo podtakniti nasilje s požigom, on, ki niti glasu nad nikomer ne bi povzdignil, če ne bi za to imel razloga, on je direktor, ki to ne bi mogel biti, če ne bi imel čuta do soljudi. On je čist kot solza, on je čist ko Krka pri Straži, pardon, on je čist kot  Savica  v Črtomirjevem času.

Tako je bilo in nič drugače. Vsi, ki so slišali drugače, naj ne verjamejo, naj pogledajo vase in poslušajo glas srca, ki jim bo povedal, komu verjeti. On je bil vedno pošten, iskren, dobronameren in ne bi nikomur skrivil niti lasu, ampak njemu, kaj so storili njemu, to bi bilo za sočno zgodbo.

Ne pa ena pomota, pa čik, ki pade iz ust. Razumel ga je šele psihiater, ki je ocenjeval njegovo prištevnost v času, ko mu je padel usodni čik iz ust.

 

 

F r i n a

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. dec 2011 9:51

Vse, kar bom še napisala v tej temi je to: Lahko je vse res, samo ali smo mi forumaši tisti, ki naj sodimo Mateju? Kar je storil, če je, je zabeležila policija, stvar bo šla naprej na sodišče, tam bo dobil kazen v imenu ljudstva in to je to. Dokler ni obsojen, je nedolžen. Mi pa nismo tisti, ki bi to počeli namesto sodišča. 

 

naor

foxpapa  

član od: 14.3.2004

sporočila: 240

20. dec 2011 11:43

sama slovenska folklora - FOVŠARIJA

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. dec 2011 6:55

Sama slovenska folklora: samo da sosedu koza crkne !

F r i n a

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

20. jun 2012 16:15

http://www.tocnoto.si/sok-matej-drecnik-hoce-prodat

 

Nekako sem prišla na čvek stran in našla tudi tole. Pa navedbe, da Matej nima od česa živeti. Da ima težave z ženskami.

Pojma nimam, kdo je ta Matej, ampak se mi zdi, da sem glede njegove prihodnosti zadela.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti