Pri izbiri kandidatov so zanesljivo sodelovali psihologi, ki so lahko odkrili, kakšne osebnosti so tekmovalci in je od njih pričakovati, da se bodo odzvali tako, da se bo koncet oddaje izšel.
Smisel oddaje ni opravljanje kmetijskih opravil, ampak prikaz konfliktov, ki dvigujejo gledanost.
Sam secanrij vključuje konflikte tako, da združi pod isto streho tekmovalce z različnimi značaji, ki se tudi izključjejo. Frustracije povzroči izbor hlapca in dekle, drugega dvobojevalca, prihod novih, posebni privilegiji, izključenost hlapcev in dekel, na koncu pa izbor posameznika, ki gre direktno v finale in tistega, ki gre direktno domov.
Če pa to ne pomaga k vščenosti oddaje, lahko vstopijo z režijskimi vložki. To pomeni, da se s tekmovalci, s katerimi se pogovarjajo brez drugih, lahko dogovorijo, da posamezniki odigrajo določeno vlogo: npr. brezobzirnega vodje, zaupljive naivnice, zaljubljene sotekmovalke, opravljive prijateljice, pretirano občutljive osebe, lenobe, " pozabljivca", pohotnice, zlobe itd, pač v skladu z danostjo, ki jo je imel posameznik ob vstopu in ki kaže, da bo lahko vlogo dobro odigral.
Vloge niso pozitivne, vendar delajo gledanost, hkrati pa je vprašanje, ali jih imajo možnost tekmovalci zavrniti, glede na pogodbo.
Gre za pričakovanje velikega premoženje in konflikti, pa tudi možnost režijskih vložkov je proti koncu bolj razumljiva.
Še vedno pa je to resničnostni šov, saj so tekmovalci vse, kar je prikazano, v resnici naredili in izrekli, imeli pa so možnost, da iz igre izstopijo, kar je naredil Andrej. V tem trenutku sem prepričana,da je dobil nepodobno naročilo, ki ga ni hotel izvršiti. Recimo, da so mu naročili, da naj skuša spraviti Vlasto v posteljo.
Za vse, kar so tekmovalci naredili, ne glede na to, ali so jim to naročili, so odgovorni sami. Tudi likvidator, ki koga po naročilu ubije, je odgovoren za smrt človeka, saj samo naročilo nikogar ne razbremeni.
Če Vlasta žali Vesno, je to vedno Vlasta, saj je to nalogo prevzela in se je morala zavedati posledic. Enako je z Esado, ki se prepira. Prepira se ona, izbira besede in ve, da jo lahko vidimo samo tako.
V prid moji teoriji naročil konfliktov govori tudi potenciranje posameznih dejanj in nenadnost izpadov, ki se pojavijo kot po naročilu. Popoldanski počitek je problem sedaj, ko ga Esada preveč ponavlja.
ZA moje pojme je Vlasta zloba zaardi stvari, ki jih je izrekla in za katere je odgovorna ona. Lahko bi se jim odrekla, če ne bi bila tako požrešna.
Včeraj sem poslušala tudi njeno prijateljico, ki je bila prav tako nesramna, in hčerko, da sem dobila vtis, da sta obe psihopatski osebnosti.
Enako bi trdila za Mišo. Ni opravičila, da ni rekla ničesar zaradi neprimernega ravnanje Vlaste. se je bojda ne tiče. Kako da ne ? Pokazala ni niti najmanj sočutja, čeprav je bilo igre že konec. Če je že na kmetiji ravnala tako, da se ne bi zamerila, bi vsaj v studiu morala pokazati nekaj obsojanja. Ampak nje se tiče prav nič.
Vlasta je žleht, negativna in slaba. Meni je vseeno, ali je taka zato, ker se kot taka psihopatska osebnost že rodila, ali pa so ji to naročili pri POP TV. Obsojam jo na podlagi tega kar vidm, saj ji ni nihče ni držal pištole na glavo in ji prisil, da je storila greh proti svoji naturi, kot je rekel Cankar.
Edini, ki je zmogel svoje dobro ime ubraniti pred lažno predstavitvijo sebe, je bil očitno Andrej. Zdaj sem prepričana, da se je uprl, ne samo preveč dela, ampak še nečemu, kar mu ne bi bilo v ponos. Ugotovil je tudi, da ne bo prišel v finale, saj ne šteje, koliko je kdo priden.
Sem pa prepričana, da niso vodili Damjana in Miše, ki sta mogoče celo vedela za režijske vstope v realistično šov, ki so sprejemljivi in niso prepovedani.
Tudi konje ubijajo, mar ne ?
F r i n a