Matr, podn od podna, ker, kot
| irrenca je napisal/a: |
Jaz sem mnenja da je to vse zrežirano s strani POP -teveja zaradi boljše gledanosti
|
Kolk naše filozofinje šele zaničujejo " ta pravo " gledališče ( in ga verjetno imajo za podn vseh podnov ), kjer se vnaprej ( včasih tudi že par sto let ) ve, kaj bo kateri igralec(ka) povedal, geste, pike in vejice, vse je zrežirano. Na kmetiji, imamo prave ljude, prav to, kar slišimo so tudi povedali, brez, da bi jim kdo položil besede v usta. Režija je v tem, da so POP TV-jevi " mehaniki " vse skup montirali na koncu snemanja, da se dobi pač nekaj " kukr-tuk " gledljivega. Ne vem, če bi bilo sploh gledljivo vse skupaj brez montaže, kjer je dogajanje enega ali dveh dni strnjeno v pol ure ( ali kako minuto več ).
In tako se mi zvečer, s manj ali več slabe vesti zaradi naših intelektualk, ki v roke uzamejo Nietzsche-ja ali Hegla, vsedemo za televizor, da gledamo kmetijo. Damo predse arašide/pivo ( po želji pač ) in si rečemo saj je vse igra. Pa še res je, za nas pred televizorjem, za udeležence tam pa je to precej več kot igra. Vsi udeleženci( tam, na kmetiji ) so tam iz konkretnega razloga: svojo zasebnost dajo v javnost v zameno za ( recimo ) 5-8 procentno verjetnost da bodo postali lastniki konkretnega premoženja. Pa še, za nameček: nihče od njih ni pustil dobro plačane službe, da bi se udeležil tega cirkusa. Živimo v kapitalizmu, in ljudje so pripeljani v pat pozicijo iz katere jih edino čudež lahko reši, in, v določenem momentu, se udeležba v taki predstavi zdi, kot tak čudež.
Glede Andreja: mislim, da je fejst fant ( reca, kongratuliram, to, da je fejst je verjetno polovica genov, druga polovica je vzgoja ). V dani situaciji je pač odreagiral impulsivno, rekli bi, da se je " zlomil " pod obremanitvijo, ki se mu je zdela prehuda. Fant je ( verjetno ) zelo družabn in ( po moje ) glavni problem je bila samota. Če bi imel nekoga zraven, bi se verjetno vse drugače izteklo. Pri komu starejšemu, ki bi morda bil še manj sposoben ( delaven ) bi se vse skupaj izteklo drugače. Andrej je še mlad in tale izkušnja mu bo verjetno v življenju še prav prišla.
Tako pa jaz vidim celo stvar, morda se pa tudi motim.
Zelo bi rad slišal naše filozofinje, kaj pa so one doumele teh dni ko so se ukvarjali z globokimi filozofskimi vprašanji. No ami in una druga ( sedaj se ne spomnem nicka ), pa še katera: oglasite se in nas razsvetlite ( če bo do našega podna svetloba sploh prišla )![]()