rojstni dan otroka,valentinovo,kuhanje,pečenje,sladice

Bananine kocke

biskvit z okusom banane, prelit s čokolado

Bananine kocke
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  4,8
  • Zanimivosti

Sestavine

Biskvitno testo:

5 rumenjakov

3 žlice moke

3 žlice sladkorja

2 žlici kakava

5 beljakov

Karamela:

15 dag sladkorja

1 dl vode

Krema 1:

2 vanilijeva pudinga

4 dl mleka

4 žlice sladkorja

Krema 2:

20 dag margarine

2 žlici sladkorja v prahu

1 bananin ekstrat

Preliv s čokolado:

20 dag jedilne čokolade

12 dag margarine

Postopek

Biskvitno testo:

Vse sestavine postopoma zmešaj in daj peči na peki papir za cca 10 min(približno) na 180°C.

Vroč biskvit prelij s karamelo: sladkor spražimo in prelijemo z vodo.

Krema 1+2:

Pudinga skuhaj z mlekom in sladkorjem v navedenih količinah in ga ohladi.

Zmešaj margarino, sladkor v prahu in bananin ekstrat ter dodaj ohlajenemu pudingu.

S pripravljeno kremo namaži biskvit in prelij s pripravljeno čokolado.

Postavimo na hladno, da se strdi; narežemo na majhne kocke.

Naj vam tekne!


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

pismarjetka  

kuha že od: 23.10.2009

Št. objav: 4

Objavljeno 11.2.2011 ob 16:55

nam se pa to ni nič posrečilo, tako, da smo bili zelo razočarani nad tem biskvitom, boljše je narediti kar navadni biskvit in ne biskvit za rolado.

Za vse, ki še niste delali tega peciva, Vam priporočam da uporabiti navaden biskvit

pismarjetka  

kuha že od: 23.10.2009

Št. objav: 4

Objavljeno 11.2.2011 ob 16:56

Jezen

Se pa čisto strinjamo z uporabnikom, ko je napisal, da se je čokolada zlomila, pudinh je stekel ven in da od biskvita ni bilo nič

firefox  

kuha že od: 25.1.2009

Št. objav: 2

Objavljeno 6.8.2011 ob 19:03

danes sem naredila bananine kocke.recept je odličen ,le da v testo nisem dala kakava, ker je že čokoladna glazura. najboljše pecivo je naslednji dan, ko se sestavine prepojijo in se pecivo v hladilniku ohladi.

mojcazala  

kuha že od: 6.1.2011

Št. objav: 112

Objavljeno 20.2.2012 ob 12:10

jaz sem nedolgotega delala tole pecivo in je ratalo odlično!!da o okusu sploh ne govorim :) res pa je da je čokolada na vrhu res malo trda, ampak sem problem rešila tako da sem jo zarezala z vročim nožem do kreme(potem ko se je strdila) in potem zrežeš do konca ko potrebuješ.aja kar se pa tiče kreme jo pa probajte zmešat z paličnim mešalnikom ko dajete margarino not...meni to največkrat pomaga pri takih kremah.

sharon  

kuha že od: 5.6.2004

Št. objav: 69

Objavljeno 6.4.2012 ob 23:12

uf, ja... tale recept - glede na to, da že kar lep čas pečem raznorazna peciva, mi je tale dal vetra!! Če si dragi ne bi zaželel tole pecivo za darilo, bi vse skupaj vrgla v smeti in končala. Najprej se mi je testo spremenilo v lepljivo kepo, ki je niti pod razno nisem mogla "zmehčat". Zmešanim rumenjakom sem prehitro dodala moko s kakavom in se je vse skupaj samo zlepilo. Testo romalo v pomije. Naredim še enkrat, tokrat počasi dodajam malo moke malo snega. Ratalo super puhasto testo, ki se tudi lepo speče. Ko sem delala karamelo nikakor nisem mogla raztopit prepraženega sladkoraj v tistem deci vode. OK, nič hudega, sem malo dlje časa namakala posodo. Ko sem delala kremo sem imela očitno premalo mehko margarino in se ni lepo razpustila med mešanjem, kaj šele ko sem jo hotela zmiksati skupaj z ohlajenim pudingom, ratale same grudice. Vrgla v pomije. Naredila še eno kremo, tako, da sem še v mlačen puding samo vmešala margarino, ko je bila masa čisto hladna pa še ekstrat. Čokolada se res lomi, če noža res fajn ne segreješ... Kljub temu, da sem čokoladi dodala malo vode. Vendar .... kolač je taaaaaaaaaaako dober, da je bilo vredno vseh mojih neuspelih poskusov in dodatnega časa. Še ga bom pekla, vendar bom tokrat veliko bolj previdna oz. zdaj sem si že naredila opomnike pri receptu.

leiiča  

kuha že od: 20.9.2008

Št. objav: 55

Objavljeno 1.5.2012 ob 11:21

Zelo vesel

Hitro pripravljeno in okusno pecivo. Jaz ga naredim malo po svoje in sicer namesto bananinega ekstrata narežem banane na kolobarje in jih naložim čez biskvit ter namažem s kremo in polijem s čokolado.

black_ariella  

kuha že od: 22.11.2011

Št. objav: 22

Objavljeno 25.8.2012 ob 16:23

Morem povedat, da sem po prebranih komentarjih, se z veseljem spravila delat to pecivo. Ampak se je moje navdušenje kaj kmalu spremenilo v eno veliko razočaranje. Delala sem čist tako kot piše, ampak moje pecivo še zdaleč ni tako kot je to na slikah.

Delala sem v manjšem pekaču. Biskvita je bilo glih prav. Nato se je pojavil problem pri kremi. Puding je bil pregost, in ko sem vmešala še margarino, je vse skup postalo grudasto in mastno. Tisto odvečno maščovo sem dala vstran in ostalo "kremo" namazala po biskvitu. Po slikah sodeč bi moglo biti za ene dva prsta kreme. Jaz sem jo dobila lih toliko - za vzorec. Ste prepričane, da moraš res vzet samo 4 dcl mleka???

Da bi rešila situacijo sem pač stepla smetano in jo namazala še navzgor, da je zdaj vsaj nekaj za "videt".

Nato sem raztopila čokolado in margarino in spet: premalo glazure. Prav jezna sem bila že na koncu... Mislim da peciva po tem receptu ne bom delala nikoli več.

elektra  

kuha že od: 16.6.2009

Št. objav: 51

Objavljeno 21.1.2013 ob 17:37

Zelo dobro pecivo. Sem ga delala že velikokrat, sedaj pa ga še ocenim in pošljem kako sliko.Edino bananinega ekstrata dam samo pol stekleničke ,se mi zdi čisto dovolj.

Za tiste ,ki imajo problem v lomljenju čokolade pa povem kako sem jaz to rešila.Ko je krema pripravjena in namazana ,dam pecivo v hladilnik vsaj za toliko časa ,da je res hladno,tudi do drugega dne,če ga prej ne potrebujem,nato šele polijem čez glazuro in pustim,da se čokolada strdi od mrzleda peciva sama ,brez hladilnika,potem pa razrežem ,ker v tem primeru čokolada ni tako trda ,da bi se lomila.

fifer  

kuha že od: 23.10.2012

Št. objav: 8

Objavljeno 5.4.2013 ob 15:34

Fantastično pecivo! Le da jaz dam 6 dcl mleka, ko kuham puding. Pride krema še boljša.

lollathebunny  

kuha že od: 14.12.2011

Št. objav: 3

Objavljeno 3.12.2013 ob 18:02

mene pa zanima kako za vraga narediš to karamelo. to da samo prepražiš sladkor mi je jasno, ampak kdaj dodaš potem vodo? če jo dodaš v vroč sladkor, potem je najbolje da imaš pri sebi še gasilni aparat. A mi lahko nekdo to bolj natančno opiše? Je voda sploh potrebna? sem videla tudi recept za karamelo z smetano , ta mi je zelo dobro uspela

hvala =)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.