Pražen krompir s česnom

krompir pražen na olivnem olju s česnom

Pražen krompir s česnom
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  4,2
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

1 kg krompirja

4 stroki česna

4 žlice olja

sol

poper

Postopek

V slanem kropu skuhamo olupljen krompir. Na maščobi dušimo česen, dodamo krompir, sol, poper. Med nenehnim mešanjem pražimo še približno 15 minut.

Tik pred serviranjem dodamo še nekaj žlic omake od pečenke.

Zraven ponudimo svinjsko pečenko.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

izid  

kuha že od: 31.8.2004

Št. objav: 261

Objavljeno 8.2.2006 ob 10:55

Naj pristavim še jaz svoj piskrček. Ne morem si predstavljati kislega zelja ali repe brez česna. Nekateri pa uporabljate čebulo, zato pa nobenega ne obsojam, Če vam bolj ugaja okus čebule uporabljajte le to. Ni potrebno se razbrurjat. Recept provaš ali pa ne. Jaz osebno uporabljam zelo malo začimb, ker mojim domačim ne odgovarja, pa zaradi tega ne kritiziram receptov in jih enostavno izpustim.

Lep pozdrav in uživajte v prazniku.

MissLady  

kuha že od: 1.7.2005

Št. objav: 811

Objavljeno 8.2.2006 ob 14:35

Uau kakšni burni odzivi. Jade, se pravi, da lahko recepot ocenim samo s 5 ali 4, če pa mi recept ni všeč, pa naj bom tiho? Tako sem namreč razumela vaš prispevek. No hvala, da ste me podučili, Jerneju pa bom predlagala da naj ukine ocene, ki so manjše od 4 ali vsaj od 3. Recept sem ocenila tako kot se je to zdelo meni. Kako ste lahko prepričani, da tako pripravljenega "praženega krompirja" še nisem jedla? No ja, kot sem že rekla, recept sem ocenila po SVOJEM okusu, nikakor ne po vašem. Nič nimam proti, če je komu ta način priprave najokusnejši, zato ga ne bom nadrla kako si drzne oceniti tako slab recept s 5. Ali pač?

kalcicl  

kuha že od: 10.7.2005

Št. objav: 435

Objavljeno 8.2.2006 ob 15:01

MissLady, zameocena 1 pomeni,da je hrana pripravljena po receptu popolnoma neužitna,da so v receptu sestavine,ki po okusu ne gredo skupaj(naprimer čokolada,česen,sol). Obstajajo še vmesne

ocene med 1 in 5,tako kot v šoli.Takšno je moje mnenje.

Iz Kukinarike sem poskusila že mnogo receptov in za nobenega ne moram reči da bi ga ocenila z 1,čeprav mi katera jed ki je bila ocenjena s 5 in je požela veliko pohval ni bila všeč.

jade  

kuha že od: 11.11.2004

Št. objav: 6303

Objavljeno 8.2.2006 ob 15:08

Zelo vesel

Nihče vas ni nadrl ampak močno dvomim, da ste par ur za tem, ko ste napisali, da tenstan krompir ni tenstan krompir brez ocvirkov (pravzaprav pražen) recept še preiskusili in ga nato negativno ocenili. Nihče ni rekel, da je treba ocenjevati s 5 ali 4, če pa vam že recept, ko se ga prebere ni všeč ga ni treba narediti a ni res? Če ste pa podobno zadevo že kdaj jedli pa ni nujno, da je bilo pripravljeno točno po temle objavljenem receptu.

Mislim, da si noben recept v bazi ne zasluži enke, vsak, ki objavi recept verjetno slej, ko prej pogleda, kakšen je bil odziv in, če ga že takoj v štartu negativno oceniš (isti dan, ko je objavljen dobi že 1) je velika verjetnost, da sploh več ne bodo objavljali svoje recepte.

Iz enakih razlogov tudi jaz že redkokdaj dam še kakšen recept, ker se mi trapasto zdi, da se nekdo potem igra tovaršice v osnovni šoli in tala ocene kar tako brez veze.

No konec nakladanja, ampak MissLady tudi jaz sem povedala svoje mnenje ne vem zakaj ga jaz ne bi smela.

SEm pa tudi jaz pripravila tale pražen krompir danes že iz firbca, če je res tako zanič, ampak moram rečt, da je zelo okusen, prav dobra in posrečene kombinacija. Družina ge je pohvalila, malo spremenjen pražen krompir, zasluži si res dobro oceno. (Verjetno bom dobila črno piko in bom morala v kot stat, ker nisem dala notri ocvirkov).

holi  

kuha že od: 11.3.2005

Št. objav: 5

Objavljeno 8.2.2006 ob 22:19

Lep pozdrav vsem.Ko prebiram te vrstice me gane,da bi se človek zjokal.Drage moje in moji kuharji!!Kot vidim iz nekaterih odmevov res poznate samo staro nostalgijo o krompirju.So pa še tudi drugi in to eksotični recepti ,ki na veliko uporabljajo vse vrste začimb in raznovrstnih sadežev,pač po okusu in navadi.Tako kot so različni pogledi o lepoti neke stvari ali osebe,tako so, in prav je tako ,naj bodo različni tudi ukusi. Sam dosti eksperimentiram in moram priznati,da včasih iz nelogičnosti uspe prav zanimiva jed ali priboljšek.Vse je odvisno od spretnosti in iznajdjivosti kuharja,pa naj bo laik ali pa profesionalec.Mojstra spoznaš po delu in izdelku,ne po tituli.Če pa vzameš še ne najboljše sestavine,potem je res pravi moster.če je jed okusna.Se pa popolnoma strinjam,da vsak ocenjuje po svojem okusu.

Vsekakor pa je dobrodošla vsaka pripomba,saj tako izboljšujemo različne poglede na naš vsakdanjik(jedilnik).Pa lep pozdravček. holi

DUŠANKA  

kuha že od: 12.7.2005

Št. objav: 2039

Objavljeno 9.2.2006 ob 19:13

Iz čistega firbca sem ga danes pripravila - kot prilogo k krvavicam in kiislemu zelju, in šel je za med. Odlična sprememba. Anamarija1, morda bi ga morali imenovat: krompir s česnom, pa ne bi bilo nobene hude krvi. Tole bo deinitivno še na sporedu pri nas.

miha-ela  

kuha že od: 6.10.2005

Št. objav: 150

Objavljeno 10.2.2006 ob 7:26

Zelo vesel

Pozdravljene!

Mi smo veliki ljubitelji restanga krompirja. Pa naj bo z ocvirki ali brez, z česnom ali brez, brez čebule sicer ne gre, zalit z juho ali z pratnzaftom samo da je restan krompir.Včasih pa dam za priboljšek gor še pečen jajček. Čista poezija!!! Zraven pa skledo solate in kosilo je tu.

Živeli ljubitelji restanega krompirja!

LP Mihaela

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 10.2.2006 ob 8:26

Najprej se vsem zahvaljujem za mnenja.

" Miss Lady", razveselila bi me, če bi tudi ti poslala kakšen "tvoj" recept. Kar mirne duše ga daj , saj

ti ne bom dala enice.

Lepo so nas učili, če ti nekdo prisoli klofuto, ponudi še drugo stran obraza.

Galja, Jade, Dušanka, me zelo veseli, da vam je moj krompirček s česnom teknil.

Jade, brez skrbi, še bom pošiljala recepte in to take s česnom, kajti pri nas doma ga obožujemo.

Pozabila sem napisati, da krompirček pražim na oljčnem olju.

Prisrčen pozdrav vsem in ne pozabite, da vas imam rada.

P.S. Morda bi bilo res pametno, da bi temu krompirčku dala lepše ime.

Kako smo malenkostni...

marelica  

kuha že od: 27.8.2005

Št. objav: 1398

Objavljeno 9.9.2006 ob 18:32

Na ocvirkih in česnu sem prepražila krompir in ga potresla s peteršiljem. Odlična priloga k ribam.

DUŠANKA  

kuha že od: 12.7.2005

Št. objav: 2039

Objavljeno 24.2.2007 ob 1:25

No, ni bilo ravno pečenke zraven, so bili pa zrezki -

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.