Ostanki pire krompirja

Ostanki pire krompirja
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

pire krompir, ki je ostal (lahko pa seveda tudi svež)

jajce

sol

poper

nariban sir (trapist, gauda, edamec, lahko tudi parmezan)

kisla smetana

po želji tudi skuta, šunka in podobno

Postopek

Vse sestavine zmešamo. Če želimo rahlejšo maso, lahko beljak stepemo v sneg. Če se nam zdi pregosto, dodamo žlico ali dve mleka. Na pekač damo peki papir, z žlico nanj polagamo kupčke zmesi, lahko pa tudi vso maso stresemo v pekač in pečemo pri 190 stopinjah do zlato - rumene barve. Ponudimo z zeleno solato.


Opombe

Obnese se tudi priprava v mikrovalovni pečici.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Ana Marija  

kuha že od: 10.8.2010

Št. objav: 12

Objavljeno 29.5.2012 ob 19:09

Zelo vesel

oooo tole zgleda pa enostavno, pa še v pečici se peče, kar mi popolnoma ugaja :)

pa vendar sem v dilemi, ker ne vem kaj (razen kakšne solate) ponudit zraven... takim posebnim gostom (hihi) pa ne morem dat samo tega na krožnik, čeprav ne dvomim o odličnem okusu!

Kakšne ideje?

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 3.9.2012 ob 12:01

Vesel

Ana Marija, jaz sem zraven postregla kar praženo mešano zelenjavo (mlad stročji fižol, koruza, korenček, cvetača, brokoli - pač po želji), za mesojedce pa sem tu poleg delala tudi že zrezke v naravni omaki, pa so pohvalili. Običajno pa jih res jemo le z zeleno (ali kakšno drugo) solato :). Aja, jaz sem se tudi že tako znašla, da sem jih postregla za nekakšno 'predjed' in sem se izognila tuhtanju kaj bi pasalo poleg :)...

Mamka Bršljanka  

kuha že od: 24.5.2012

Št. objav: 255

Objavljeno 3.9.2012 ob 12:57

Zelo vesel

tole pa je presenečenje! namreč vedno sem bila prepričana, da se krompirja ne sme šparat, ker je strupen, kot je že ena predhodnica rekla. pa ravno v soboto ga je kar veliko romalo v smeti :(. zdej bom pa načrtno naslednjič naredila veliko preveč in se lotila njokov oz. tele dobrote! :D

katrin11  

kuha že od: 3.1.2010

Št. objav: 2342

Objavljeno 7.11.2012 ob 2:41

Vesel

Za krompir ni nujno, da je čisto popolnoma svež, kar poglejte restavracije! Krompirjevo solato morajo narediti za cel dan naprej. V tovarniških menzah so ga skuhali prejšnji dan popoldne, drugi dan zjutraj pa ohlajenega olupili in naredili solato. Saj se drugače tako velika količina še pohladila ne bi.

Jaz ostanke pire krompirja včasih zamrznem po količini cca treh žlic za dodatek k ajdovim žgancem. Ko jih kuham, enostavno dam pire krompir na vrh moke, da se zraven še enkrat skuha. Žganci so potem po moje bolj mehki in okusni.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.