Svinjina z rdečim fižolom

zelo zanimiva in okusna jed, precej drugačna od tega, česar smo vajeni. Svinjina se odlično ujame z rdečim fižolom, h končnemu rezultatu pa prispevata še riž in jajce na oko.

rožca  Izvor: Kolumbija
Svinjina z rdečim fižolom
    mesne jedi: svinjina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 4-5 oseb

0,7 kg svinjine

vsaj 2 mladi čebuli

4 paradižniki

2 pločevinki rdečega fižola

Knorr kocka (braten saft)

sol, poper

začimba rdeča paprika (sladka)

bel riž (450 g)

4 - 5 jajc

olje

Postopek

Sesekljamo mlado čebulo in jo na vročem olju prepražimo (nekaj jo prihranimo za riž). Dodamo na drobno narezan paradižnik in ga popražimo, nakar dodamo pločevinki rdečega fižola, da se tudi ti prekuhata, začinimo s soljo, poprom in papriko ter dodamo polovico Knorr kocke.

Hkrati, v drugi posodi, na olju popečemo na majhne koščke narezano svinjino, ki smo jo predhodno dobro nasolili, potresli s papriko ter natrli z drugo polovico Knorr kocke. Ko je svinjina dodobra prepražena, jo dodamo posodi s fižolom in paradižnikom ter vse skupaj pokuhamo še za kakšnih 15 - 20 minut, da se jed še malo zgosti. Nič ni narobe, če dodamo še papriko (začimbo), saj mora biti jed lepe rdeče barve.

Riž, ki ga pripravimo, medtem ko se svinjina z rdečim fižolom pokuhava, pripravimo tako, da na olju prepražimo čebulo in ko je le - ta lepe rumene barve, dodamo skodelico in 3/4 vode ter počakamo, da zavre. Nato, vodo osolimo in dodamo (opran) riž. Ko riž popije vso vodo, ga pokrijemo, na čase premešamo. Riž mora biti suh, če je preveč suh, pa ga pokapamo z nekaj vode. Riž mora biti tak, kot ga postrežejo v kitajskih restavracijah. Če se riž malo "zapeče" ni nič narobe, saj je tak riž še boljši.

Za konec, ko je vse že skoraj gotovo, za vsako osebo na olju popečemo jajce na oko, ki smo ga zapekli na obeh straneh (zelo dobro je, da je jajce dobro zapečeno in malo hrusta).


Opombe

Serviranje:

na en krožnik damo jajce in nanj riž, na drug krožnik pa svinjino z rdečim fižolom. Ta jed se v Kolumbiji je z avokadom, ki ga kot okrasek damo na krožnik in se poje surov.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Smina  

kuha že od: 3.8.2010

Št. objav: 3

Objavljeno 8.10.2010 ob 14:25

Ravnokar smo pojedli odlično kosilo pripravljeno po tem receptu. Super ! Dodala sem samo še malo čilija, da je bila jed nekoliko bolj pikantna :)

Nesmrten  

kuha že od: 22.2.2011

Št. objav: 4

Objavljeno 22.2.2011 ob 13:22

Zelo vesel

Super, vsi so bili navdušeni

ursiii  

kuha že od: 19.1.2011

Št. objav: 543

Objavljeno 25.9.2012 ob 17:18

Vesel

To je zame odličen način za uporabo svinjine in kar pogostokrat skuham za kosilo. Všeč mi je rd. paprika, tako je kar rdeče, pa tudi čili v prahu dodam. Samo da jaz naredim več omakice, ponavadi uporabim pasiran paradižnik iz steklenice, zato. Ocenim pa z 5, ker so vedno pomazani krožniki.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.