Hudo dobra domača pica

okusna pica

johana  Izvor: Italija
Hudo dobra domača pica
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

Testo:

500 g moke

kocka kvasa

2,5 dl mlačne vode

1 dl olivnega olja

malo soli

malo sladkorja

Nadev:

600 g šunke za pico

400 g sira za ribanje

150 g suha salama

250 g šampinjonov, svežih ali v slanici

3 čebule

10 ali več oliv

3 jajca

Preliv:

2 dl paradižnika, spasiranega + origano

Postopek

Najprej naredimo testo: kvasec (kocka kvasa, žlička sladkorja, dl vode, žlica moke), v moko na sredo damo kvasec, dodamo dl olja, malo soli po robu, 1,5 dl mlačne vode. Vse skupaj dobro zgnetemo in pustimo počivati 1 uro. Nato se lotimo nadeva: šunko narežemo, sir naribamo, čebulo naribamo, gobe narežemo ali odcedimo, olive odcedimo, suho salamo narežemo. Ko je testo po eni uri vzhajalo, se lotimo priprave oblaganja pice.

Testo dobro in na tenko razvaljamo v velikosti našega pekača.

Testo najprej namažemo s paradižnikom, ga posujemo z origanom, nanj začnemo zlagati šunko, na šunko suho salamo, naribamo sir, nanj naribamo čebulo in dodamo narezane šampinjone. Nazadnje naložimo olive. Ko smo pico pripravili, jo postavimo v že naprej segreto pečico na 180-200 stopinj, ventilatorsko gretje. Po 15 minutah pico vzamemo iz pečice, nanjo ubijemo jajčka po želji in pečemo še 3 minute.


Opombe

Če imamo pri roki, na pico narežemo sveže paradižnike in sveže paprike, pica je zelo sočna.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

bučmanka  

kuha že od: 11.4.2013

Št. objav: 1793

Objavljeno 29.6.2019 ob 16:06

Pozdrav.. Jaz delam podobno.. Iz 500g moke naredim dve pici.... Dva velika pleha... Ju3 bo na sporedu za vecerjo.. Ena mesna.. Ena veganska za goste..

Katarinči  

kuha že od: 27.12.2015

Št. objav: 4488

Objavljeno 29.6.2019 ob 18:29

Cila, s 150 g suhe salame sem obložila zares veliko pravokotno pizzo (notranje mere pekača so 45 cm x 36 cm) in še eno izmed dveh okroglih pizz (premer vsake 30,5 cm), kar se mi ne zdi veliko. Šunke (bila je na vseh pizzah) sem porabila namenoma manj, le 250 g, kar je resda kar 350 g manj od količine v johaninem receptu, vendar z razlogom, saj sem poleg 400 g trapista naribala še 350 g mozzarele. Da sem skoparila z olivami in paradižnikom? Ne bi rekla, sicer pa slike povedo vse ...

Naj dodam, da je bilo pizze dovolj za dva obroka za štiri osebe - za kosilo (grahova kremna juha, pizza in konkretne porcije zelene solate) in še za večerjo (na teh kosih ni bilo gobic) skupaj s kozarcem navadnega ali sadnega jogurta. Summa summarum, 8 porcij ravno prav obložene pizze za odrasle jedce.

Nekaj je pa res, dodajanja raznih polivk na pizze nikdar ne prakticiramo, saj so pizze že same dovolj kalorične, dodaten vnos maščob (v siru jih je več kot dovolj, šunko izberem pusto) se mi zdi nepotreben, zelišča in začimbe (sesekljane vložene kapre, origano (veliko), baziliko, poper, malce timijana, tolčenega čilija ...) pa vselej vmešam v paradižnikovo polivko (za premaz surovega testa), ki jo naredim sama, z origanom in s čilijem pa še dodatno potresem obloženo pizzo, preden gre v pečico.

Bučmanka, naj ti pizze uspejo in teknejo

Cila  

kuha že od: 5.10.2006

Št. objav: 3768

Objavljeno 29.6.2019 ob 19:35

Vesel

Katarinči: moja pripomba se je nanašala na orignalni recept, ne na tvojo izvedbo. Po sliki se zares ne da oceniti, koliko česa je gor. Nisem mislila kritizirati, samo pojasniti, da so moje pizze veliko bolj skromne. Zato tudi s polivko ne presežejo kalorij

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 1.7.2019 ob 12:40

Jaz osebno imam najraje margerito, ker tudi sicer nimam rada veliko sestavin v eni jedi. Je pa Katarinčina slika prava paša za oči in verjamem, da so jedci zelo uživali.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.