Pralni prašek

Pozdravljena galyka! Hlače se lepo pobarvajo,če je 100% bombaž ali vsaj 50% bombaža . Za temnejšo barvo je bolje dati 2 barvi. Jaz ponavadi kupim tako barvo v Mercatorju,zraven praškov. Potrebiješ še 1 kg soli.Ponavadi se zadrge in šivi ne obarvajo ker so iz sintetike,razen če so bombažni. LP Xenna Xenna
Zanima me ena stvar v zvezi s pralnimi praški. V glavnem vsi pralni praški vsebujejo sredstva za optično beljenje. Že kar nekaj časaje minilo, ko sem prebrala, da so ta sredstva kancerogena. Mislim ,da je praškov brez teh dodatkov zelo malo. Kaj mislite v zvezi s tem? Če katera ve kaj več o tej stvari, bi prosila , da to napiše. V glavnem, jaz kupujem samo določene vrste praškov, tiste , ki teh sredstev ne vsebujejo. Bi pa včasih kupila še kak drug prašek, vendar si nekako ne upam. Ne morem si mislit, zakaj se o tej stvari pravzaprav zelo malo ve. Zahvaljujem se tistim, ki mi bodo napisali svoje mnenje o tem. hotlejdi
Še jaz bom pristavila svoj piskerček. Do sedaj sem vedno prala z arielom. Belo s praškom, pisano z gelom za pisano perilo. Zadnjič pa sem v Hoferju kupila tako za probo njihov prašek. Opere odlično, pa še občutno cenejši je od ariela. Pri mehčalcih pa sem prisegala na lenor. Pa sem bila dvakrat zellllllllllllo razočarana. Vedno sem uporabljala samo en vonj, tako da vem kako je perilo dišalo. Naenkrat ko sem kupila novo plastenko pa je perilo dobesedno smrdelo. To se mi je zgodilo 2x, tako da sedaj niti ne pomislim več na lenor. Lp valči
Vredno je poizkusiti prati s pralnimi oreščki. Ne potrebuješ nič mehčalca, perilo pa ima nevtralen vonj. LP! fakin712
Prisegam na Bonux in plavi Qanto.
Anitae, sva na isti valovni dolžini, le da tu in tam kupim Avo ali Hoferjev prašek, mehčalec pa vedno plavi Qanto. galja
Naj povem še moje izkušnje. Če je le možno kupujem prašek v Avstriji. To je persil ali ariel. Če pa mi ga zmanjka pred odhodom v Avstrijo, ga kupim SAMO va mullerju. Tako je tudi z prilom za posodo. Ta iz naših domačih trgovin je druge kvalitete. Lahko pa se pridružim še pri komentarju o nuteli. Mi jo res ne kupujemo v naših trgovinah ampak samo v tujih. JORDI
Mene pa zanima, če katera, no Galja je napisala da, uporablja Hoerjev prašek in kako ste z njim zadovoljne? Enkrat sem nekje, pa ne vem kje, prebrala da naj bi bil dober, pa me zanima, če je res? Kakšne so vaše izkušnje? Mehčalec pa mi je Silan sensation najboljši... Lotti
Meni se pa najbolj dopade tekoči prašek za perilo FROSCH,eden je za belo in drugi za pisano perilo,ki ga kupujem v Mullerju ali pa v DM,mehčalec pa vzamem kar Mullerjevo znamko,se mi najbolj dopade.Sem pa dolgo časa uporabljala samo Ariel andreja č. Sporočilo je spremenil(a) andreja č. dne 28. jan 2007 11:14:26
Naj še jaz pristavim svoj lonček. Pri doziranju praška je potrebno upoštevati tudi trdoto vode, če je voda bolj trda je potrebno dodati več praška. Jaz za pranje belega perila na 60 stopinjah uporabljam Rex gel in sem z nim kar zadovljna. Moti me edino premočan vonj. Za črno in barvasto perilo pa uporabljam Woolite, lepo opere pa še prijetno diši. deede Sporočilo je spremenil(a) deede dne 28. jan 2007 21:23:58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti