Pralni prašek

Meni se včasih zdi, da se pri 95 stopinjah umazanija še bolj "zapeče" v tkanino in potem je živ hudič ne spravi več ven. Včasih je mama potem v Italiji kupovala nekakšno tekočino v malih oranžnih flaškicah, s tem pokapala madeže, pustila kakšno minuto in je vse šlo dol - celo iz neobčutljivih barvnih tkanin. Mislim, da je to tekočina za odstranjevanje rje in je rešila marsikatero cunjo (sadni fleki grejo sigurno dol). Tako da bom drugič ko bom čez mejo pogledala, če to še imajo...
Uporabljam tekoči prašek CHANTE CLAIR - tistega z petelinom na prednji strani, Ker diši po tisti stari žajfi za ročno pranje. Tudi tega imam, ker sem nora na ta vonj. Lumpica
Pozdravljeni! Zelo super tema,da dodam se svoje izkusnje.Ze leta uporabljam Sil (sprej z bencinom Henkel).Na zalost se dobi smo cez mejo,z tem sprejem ocistim cisto vse madeze od kave do..... rdecega vina. Madez se pospreja in ga dam v pralni stroj,uporabljam pa tekoce pralne praske,obvezno brez mehcalca(mehcalci izredno poskodujejo tkanine ki so elasticne in se ga pri teh tkaninah odsvetuje) marmeladka
Me veseli, Maja. Sem se nekaj spomnila v zvezi z rumenkastim perilom, ki je sušeno na soncu..Je mogoče zaradi elastičnih vlaken? Ker npr. tiste elastične čipke na spodnjem perilu na 95C posivijo.. LP juhica
Hojla! Ravno pravšnja tema tudi za moj problem... in sicer jaz pa imam probleme z mehčalci...nobeden od njih namreč ne zmehča perila, v majhnih, takšnih kot je napisano ali večjih količinah, pa naj bo to lenor, silan ali pa mehčalci, ki jih trgovci prodajajo pod svojimi znamkami. Perilo sicer lepo diši ampak je trdo, ko se posuši. Po moje je problem v trdoti vode. Ima kdo podobne izkušnje in mi lahko priskoči na pomoč? Lp, Katjuška katjushka
Katjushka za trdo perilo je lahko krivo tudi predolgo sušenje.... sama ga že vlažnega pobiram s stojala in potem zlikam in je perilo mehko. Je pa res, da moraš potem tisti dan tudi likati saj je še perilo vlažno.
Mogoče pa je potrebno dodajati Calgon? Morda je perilo trdo zaradi vodnega kamna, mehčalec pa samo malce ublaži zadevo? LP riba-ribica
Pri nas je občasno isto, včasih smo mrzlično dodajali calgon, potem pa je enkrat rekel serviser da je to samo še huje za kamen in trdo vodo, sedaj pa se je stanje kar normaliziralo, edino pranje na A je še vedno trdo (po novem peremo sedaj le še na 60 in so tudi brisače bolj normalne na otip) Smo pa imeli namen nabaviti priključek za pipo - sem tudi tu spraševala, pa pridejo absolutno predragi, hkrati pa "spucajo" ven tudi potrebne sestavine v vodi. Je pa tako da za pitje res kupujemo vodo... p,
Ta tema pa še mene razveseljuje. Leta in leta perem z Arielom, ampak zadnjih nekaj mesecev kot da je s praškom nekaj narobe - barve tako bledijo kot še nikoli. Perem v istem stroju, na istih temperaturah, skratka na povsem enak način kot vedno, majice in bluze pa prihajajo iz stroja vedno bolj bledih barv. Le z beim perilom je vse v najlepšem redu. Nekje sem pred časom brala, da je odvisno, v kateri od držav Ariel izdelujejo (za določene trge ga izdelujejo v različnih državah) in sem že pomislila, da so proizvodnjo pač prenesli kam drugam in da zdaj na slovenski trg dobivamo neki klump. Izhod sem trenutno našla v tekočem Arielu za občutljive barvatse tkanine, me pa jezi, da mi to do pred nekaj meseci ni bilo potrebno. Je morda še katera opazila podobno dogajanje? Pozdrav, Mamamia mamamia
Najbolj zadovoljna s Persilom! jojo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti