Pralni prašek

Jaz tudi sortiram perilo. Belo perem na 95 stopinjah, svetlo in temno pa na 40 oz 30 stopinj. Uporabljam pralni prah ava za belo perilo ter tekočo avo za barvasto perilo, zraven pa obvezno mehčalec. Perilo je čisto, s tem nimam problemov, no razen kakšen madež od olja ne gre stran, ma to je že druga stvar :)) LP mina20
No, odvisno je od tega, kakšni madeži so. Razlika je v tem, ali živiš sam ali imaš male otroke oz. pereš za koga, ki mu ni mar oblek (khm!) Če imaš zašmirane hlače, popackane z raznimi omakami in travo, jih bo veliko težje narediti čiste kot pa takšne, ki jih npr. mamica nosi 14 dni in več, a vseeno niso močno umazane. Olje gre lepo stran, če na madež poliješ tekoči prašek ali pa detergent za posodo. Pustiš nekaj časa (morda pol ure) in daš prat. LP, Sy
kje pa prodajajo te oreščke za pranje? kletka
Poglej stran http://www.biosi.si , trgovino imajo v CELJU, nasproti Občine Celje, drugače pa imajo tudi spletno trgovino. madronsica Sporočilo je spremenil(a) madronsica dne 16. jun 2007 06:00:47
madrinsica, najlepša hvala! kletka
Meni ti oreški ne operejo dobro. Tisto, kar ni pretirano umazano, še gre, kakšni madeži pa vedno ostanejo. Tako da zadnje čase oreške kombiniram s praškom. Sonja
Ja , res ni vse odvisno le od praška. Veliko je tudi sam pralni stroj. Sama za kuhanje perila uporabljam Ariel, za pisano pa gel. Tako kot Sy, se tudi jaz poslužim detergenta za pranje posode. Ne samo pri mastnih madežih, tudi vino sem že spravila iz hlač. jana
Za zelo trdovratne mastne madeže je zelo uporaben razmaščevalec Meglio (plastenka z rumeno tekočino). Ni ravno prijetnega vonja, ampak po pranju se ga ne vonja več. Julija
Ali kdo ve, kako bi oprala nogometne drese, ki so umazani od blata - pošpricani od blatnih luž. Perejo pa se lahko samo na 40 stopinjah. Dresi so svetli, kljub "žajfanju" z vanishem, ki običajno odstrani marsikaj, tudi z vanish gelom, sem že polivala, pa ni šlo stran. Ne vem, kako perejo te nogometne drese, da so tako lepi in čisti. mijam
Jaz uporabljam denk mit milo za madeže od DM. Učinkovito in zelo poceni. LP katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti