Pralni prašek

Riba-ribica, že leta uporabljam praške za črno perilo, saj sem z rezultatom zelo zadovoljna. Ne znam ti povedati, kateri prašek uporabljam, vem pa, da ne Perwoll. Ne vem zakaj ne. Če želiš, bom doma pogledala, katerega imam.
Puskar1i, lepo prosim nehaj kričati in izklopi Caps Locks (velike črke). Tu na forumu se slabo počutimo, če nekdo kar naprej kriči na nas. Kar se pa praška tiče, je res, da nas včasih tudi cenejši preseneti z učinkom. LP Julija
O križana gora! (a je ta kletvica dovoljena). Danes ste se me pa privoščili s to pisavo. Sorry VSEM že četrtič. Se že bojim iti naprej brskati po forumu, ker me samo ¨nadirate¨. Počutim se pa glih tako, kot da bi bila v prvem razredu prvič pred tablo. Kričim pa tako in tako ne na nikogar v življenju-še na lastne mulce ne (mogoče na moža eno majckano) SONJA
Puskar 1i, verjetno še nimaš mulcev dovolj velikih, da bi te poučevali o sodelovanju pri internetnih forumih in o delu z računalnikom. Pri meni je že tako, da lahko samo poslušam in vprašam. Pa saj je prav tako, na mladih svet stoji. Dokler smo se pripravljeni učiti smo mladi. Mimika, prosim, povej mi, s čim pereš črno perilo. Sem pa že stanje precej izboljšala s tem, da dajem v stroj manj perila. Pozdrav! riba-ribica
Ribica, žal sem pozabila pogledati, kateri "črni" prašek uporabljam. Obljubim, da bom jutri. Ja, majhne količine so zelo pomembne, da je žehta lepa, še posebej pri lepih oblačilih. 3 bluzice in nič več v stroj. Ni preveč ekonomično, ampak kaj hočemo. Aja, še to. Zelo se držim navodil glede količin. Nikoli več, kvečjemu manj. Če dam samo 3 bluzice, zmanjšam količino praška in tudi skrajšam čas. Pravzaprav vse perem (razen delovnih stvari, ki so fizično umazane) na polovični čas, ker je moj super Elektrolux dokaj počasen. Pravzaprav si vzame čas. Na srečo pa ima polovični program.
Puskar1i, tele naše (moje) kritike si si pa resnično vzela k srcu. Ne sekiraj se, saj nihče ni mislil nič slabega. Zdaj boš že vedela za v bodoče. Veš meni so tudi "mulci" povedali, da se na internetu- forumu, uporabljajo izključno male črke, ker velike črke so nevljudne, ker pomenijo, da na ostale forumaše "kričiš". Torej le veselo sodelovanje naprej. Pa še enkrat, prosim odmeri mi, če si mi zamerila. Lp Julija
Nobene zamere nikomur. To sem vzela kot neki ¨krst¨. Sinova pa sta res še premlada, da bi mene učila. Najstarejši ima 5 let mlajši pa 6 mesecev SONJA
ribica, moj črni prašek sliši na ime Woolite. Zelo sem zadovoljna z njim. Morda zato, ker je "originalen", če lahko sklepam po tem, da je kupljen v Milerju. Mislim, da je ravno pri tej debati nekdo povedal, da ima Miler drugačne artikle, narejene za zahodnoevropski trg. Včasih sem kupovala nek drug črni prašek, ki mi ga je priporočila prodajalka v Milerju. Že nekaj časa ga nimajo več in pristala sem na drugih. Trenutno, kot že rečeno, na Woolitu. Tudi "beli" prašek kupujem v taisti trgovini, vendar se je v zadnjem času ponudba hudo poslabšala. Skoraj ga ni več za dobit.
Če še kdo spremlja tole, bi prosila za pomoč. Zaradi nepazljivega ravnanja z varikino imam dvoje fantovih hlač, ki imajo po sebi razbarvane madeže. Hlače so olivne in zeleno rjave barve. Ker so še vedno nosljive, mi je prišlo na misel da bi jih pobarvala. To sem že počela, ne vem pa kako bi reagirala barva na tistih delih hlač, ki so delno razbarvani. Naj hlače pred barvanjem popolnoma razbarvam, se pravi potopim v razredčeno varikino? lp, Marija
Moji mami so taki poskusi prikrivanja grehov z varekino uspeli - na primer jeans hlače so pač postale zelo temno modre, nekoliko temnejše so ratale tudi očetove olivno zelene hlače. Delala je že z italijanskimi in nemškimi barvami (tiste v škatlici, ki jih kupiš kar v supermarketih) in vedno se je obneslo. Srečno pri barvanju - jaz sem ponesrečene sive hlače kar v črno pobarvala, le moj pralni stroj je bil potem nekaj časa črn po robovih (guma). tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti