ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

dobro jutro! tabina jaz sem zadovolna saj sem v 55.dnevu in ze dosegla svoj cilj -8 kg. sicer bom z dijeto nadaljevala ampak se bom se naprej tako slatko gresila kot do sedaj. cisto malo vsak dan, da me potem ne prevlada. upam da bo tudi tebi in seveda vsem ostalim slo dobro in da boste s svojimi rezultati zadovolne vipercat
Ha,ha, ha, Danes je pa ves sneg dež pobral. Kaže, da zdaj pa mogoče res bo pomlad. Sicer pa saj veste kakšen je april, pustimo se presenetit. Meda ja tebi gre pa res super, kar vidim kako zadovoljna, srečna si. Boš morala res izdat tvoj recept uspeha. Vipercat čestitam!!!!! Pa malo ti zavidam, ker praviš da se vsak dan malo grešiš pa kar gre. Jaz bi tudi!!! No saj jaz tudi po malo grešim najprej velika noč, porem praznovanje zdaj v soboto 60 letnica,... da ne naštevam naprej, v glavnem "lušno" bo. Imam vikenda vse ješče, pa zaenkrat tudi kar gra. Se ne smem pritoževat. Še nekaj. A to je bil tisti realen cilj ali tisti res željeni bolj " sanjski". Jaz imam danes sadje, včeraj sem si pa privoščila malo ocvrte hrane, bolje rečeno nekaj mišk. Ja saj vem, kar dajte si duška, kar vedno solim pamet, da bi rada izgubila maščobo, zato naj jo ne vnašamo v telo. Ker pojemo že veliko tiste ne vidne, zato naj vidne uporabljamo čim manj. ..... Bla, bla, bla,... Pa sal mi sploh ni nič žal, najbolj jezi me to, ker nimam tistega bad filinga. Sicer pa tako vem, da bo zdaj teža malo stala zaradi obdobja diete, malo pa zaradi pre velikega vnosa kalorij. Jutri pa vesoljni potop. Lp, ROŽICA. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
ojjjj, mene takkkzzzebe danes, da mi ni ne za delat, niti za jest. pa lih OH dan je... včeraj si nisem nič pripravla, tako da bom začela panično razmišljat ko se bo želodec oglasil. seveda predlogi pa so dobrodošli...kaj človeka zamika na tako uscan mrzel dan?? vipercat, super!! zdaj vem kje bi lahko bila, če ne bi obupala. saj se bom zdaj bolj potrudla. včeraj sem se na fitnesu nagarala, pa tudi s hrano se kr ubogava zadnje čase.... samo malo sonca, pa bo okej. meda, kapo dol.... kolk si pa visoka, kakšna je željena teža? če nisem preveč radovedna. samo tolažbo iščem no, ker meni se tehtnica nič kaj v levo ne premika jezička...no, na srečo pa tudi v desno ne. ampak jaz sem čisto zares pridna šele tretji dan,... držte se, pa bo tudi sonce nas ratveselilo... lp tabina
Hy! Hvala Rožica za tolažbo. Se bom pa od zdaj naprej tehtala samo ob ponedeljkih. Tudi jaz ti čestitam, meda. Kar tako naprej. Na kakšen način si pa pripravljaš hrano? A ješ kaj kruha? Kaj pa, ko je OH dan, kaj si privoščiš za večerjo? Kaj pa maščobe, jih kaj uporabljaš? Punce, kako pa ve kaj grešite? A jeste kdaj sir in salamo v enem obroku, ali jajčka pa sir ... Uporabljate kaj kislo smetano? Viperkat -8 kg, pa 55. dan?!? Jaz imam 51. dan in -4,5 kg. Kako ti je pa to uspelo? Ja, super, upam da ti je to dalo samo še dodatno motivacijo, čeprav si že dosegla svoj cilj. A smem vprašat koliko kilogramov imaš zdaj? Kdaj pa jeste sojine polpete? Čauči.
luccy, kislo smetano večina uvršča med maščobe, ki bi jih naj omejevali, ampak...kakšna žlička mislim da ni greh. jaz pa še bolj kompliciram, pa dajem navadno kislo smetano oz. mileram kako žličko v B dan, "vrhnje za kuhanje" od dukata pa ima višjo vsebnost škroba, pa ga uporabljam na Š dan (pire krompir) ...ampak se trudim omejit zadevo. sojini polpeti so B. kar se grehov tiče...hehe, a ti jih je treba še ekstra navajat??? jaz osebno imam bujno domišljijo pri grešenju :))) no, kar se kruha tiče, skušam čim manj, pa raje zelenjave več, razen na OH dan, pa ko je bolj toplo ( ko je bilo in ko bo spet) ga mimogrede userjem pa si zmešam mešano solato -zeleno, malo zeljne, jajce, korenček in nariban sir, čeprav ne bi smeli beljakovin mešat. pa se mi vseeno zdi boljše tako, znotraj iste prehrambene skupine kot pa povečat vnos maščob ali pa po drugi skupine živil posečt . ma sem pametna...ni bil moj namen ;) pač...nekaj izkušenj imam, sem se jih na lastnih napakah naučila ;) lp, tabina
Pozdravljene dekleta in žene, Moških ni na spregled in ni vredno pozdravljati :o)) Tudi za mano je grešen vikend in potem se ponedeljek preživela ob sadju, večraj pa sem poskrbela, da je padel pritisk vode v ceveh. Cel dan sem se napajala in danes se res počutim odlično. Med tednom sploh nimam nobenega problema glede discipline pri prehrani, preko vikenda pa mi odpovedo vse zavore in potem je hudo. V petek smo imeli z večer doma eno žurko in sem jedla fondue in navrh še sladico. V soboto smo šli na večerjo v restavracijo in privoščila sem si zrezek in solato, tako da ni bilo drugih pregreh kot to, da je bil zrezek OGROMEN!!! V nedeljo pa sem nam vsem privoščila odlično nedeljsko kosilo in seveda sem popoldne spekla še skutino pito. Matr je bila dobra in zato sem morala kar hitro zabremzati samo sebe, ker bi drugače hitro zašla na stara pota. Maychi, tudi pri meni v glavnem poje Montignac, si bom pa zdaj večkrat privoščila tudi krompir, saj ga imam neizmerno rada v regratu. Vesela sem, da ste tako pridne in tudi meni pomagajo vaše debate, da ne zatavam v špajzo in ne popadem vseh prepovedanih priboljškov. Pridne bodite, da bo sijalo sonce. Tale mraz in dež nam ne dopuščata dovolj radosti gibanja na svežem zraku. Dijooooooo Marina5
Hojla! Tudi jaz danes na OH.V pečici se peče zelenjavna pica iz polnozrnate moke,v hladilniku pa me čaka tortica za večerjo. Salame,sira in jajc naj ne bi mešali! Jaz sem se odločila,da bom imela en B dan mesni,naslednjega mlečnega,potem spet mesnega in potem jajčnega... Tabina,tvoja solata je kar vredu,sam jaz bi jo enkrat naredila samo z sirom in drugič samo z jajcem. Aja,zzzebe pa mene tudi.Tale dež je ubijajoč. Danes sem si privoščila dvajset minut pilates vaj in zdaj lahko preštejem vse svoje mišice.Imam video posnetek in sem poskušala slediti vajam,pa sem morala večkrat vmes počivat.So pa ful fajne vaje! Meda,si imela pa velik vode v seb,da si v tako kratkem času toliko shujšala.Sam ne se preveč veselit,sam počak da se ti začne špeh talit,pol se pa vaga več ne premakne.Takrat ne popustit,takrat je treba najbolj vztrajat.čeprav ravno takrat začetno navdušenje hitro izgine.Takrat se začnejo muke. Tam en šesti teden! Upam,da ti nisem vzela volje,ampak vseesn se je treba postavit na trdna tla. No,mejte se lepo,grem gledat če se mi ni že pica zažgala! Kokos,mal mi je pa žal,ker ne hujšaš z mano,upam pa da se boš kaj oglasila in mene in ostale sotrpinke gor držala! Adijo! Marjetka cvetka
Zdravo, rožice ! A veste, da sem zasvojena z vami in forumom. Čeprav sem že končala, sem z vami vsak dan in kar naprej vam nekaj čečkam. Če pa se tako krasno počutim med vami. Zdi se mi, kot da smo ena veliko družina, skupaj v dobrem in slabem. Ko pridem zjutraj v službo, grem najprej brati, kaj se dogaja. Ampak je res neverjetno, kako lahko človeka, ki je obupan, pokonci postavijo besede tolažbe in vzpodbude. Če samo pomislim, kako sem jokala, ko sem bila na dnu in ste me tolažile. Pa mi je pomagalo, da sem zdržala. Se spomnim, kako sem si govorila, da, ko bom končala, se bom prvi dan najedla sendvičev, ki sem jih ves čas najbolj pogrešala. Pa nisem do sedaj pojedla niti enega. Malo se bojim, da če bi začela grešiti, ne bi znala nehati. Pa kdaj naj bi človek sploh jedel sendvič ? Po reglcih s klobaso in sirom naenkrat ni dovoljeno. Jaz bi jih jedla na B. Imam prav ? Dosti pišete o tem, kako vas zebe. Mene najbolj zebe na sadni dan. Imela sem ga včeraj in sem pridna, pa si vsak teden določim en dan. Danes pa bo solata in tune, zvečer pa solata iz koruze, paradižnika, kumar, paprike in sojinih kalčkov. Saj je res zanimivo, koliko nove hrane je ta dieta prinesla v moje življenje. Zadnjič sem npr. jedla ajdovo kašo, ki mi je ostala od kosila in regrat v solati. In zdaj vem, zakaj me je vedno ščipalo v želodcu, zakaj se nisem dobro počutila. Zdaj me črviči le, če na sadni dan jem jabolka in potem pijem vodo.Nekako to dvoje ne gre skupaj. Za OH dan sem zadnjič jedla ajdovo kašo, zraven pa dušene bučke s porom, čebulo in gobami. Pa dala sem gor malo sojine omake, nepekočega čilija in je bilo noro dobro. Kar sama si večkrat nekaj zmislim in poizkušam, pa je redko, da ne bi bilo dobro. Za B pa sem naredila isto mešanico, le brez kaše, pa jajca sem prelila čez zelenjavo, zraven pa zeleno solato. imejte se lepo, pa kjerkoli ste že in karkoli že počnete ! marjanca45
Tabina! Tudi meni je danes hladno. Danes, ko imaš OH dan, si lahko narediš paradižnikovo juho s rezanci, tako da žlica not stoji na vrhu še malo potrosi s peteršiljem, zelenjem. Meni ta okus zelo paše, in hitro je skuhano. Ne vem če imaš ti to rada, pa še pogrela te bo. Ješ lahko tudi kakšne špagete s polivko in solato. Ali pa testeninsko solato z zelenjavo. Sicer pa, da te ne bo tako zeblo, tukaj so trebušnjaki, tako kot jih je opisala Žogica. Boš videla kako te bodo pogreli. Če ne bi bila v službi, bi si jih tudi jaz privoščila. Me je Žogica tako navdušila nad njimi, da že skoraj po stopnicah dol ne morem več hoditi, ker me od vadbe tako bolijo noge. Dobro, da me ne vidite. Grem ko kaka devetdeset letna ženička. Sicer pa, saj ni težko dat idejo na tako grd, poscan dan: sonce, plaža, suhica ti na ležalniku, strežniki s polnimi pladnji jedi OH seveda itd... ha, ha, ha. Upam da sem ti dala vredu idejo in ti, vam, nam s tem tudi polepšala dan. Bajči!
Hojla, dekleta! Evo, tudi mene. Sem obljubila, da začnem v ponedeljek in sem. Danes imam OH dan in padla bo pica, seveda zelenjavna. Tudi jaz sem zasvojena s tem forumom, tako da sem vas vsaj poskušala slediti, čeprav je bilo kdaj kar težko, tolk ste napisale. Mi je pa ful žal, da nisem že prej začela, pa se mi je zdelo brez veze, ker sem bila zaradi službe toliko odsotna ali pa imela tako neredno prehrano, da vse skupaj ne bi imelo smisla. No, ampak zdaj sem tu. Ene že poznam (ker sem povratnica), dosti pa je novih. Vsem, ki ste že končale čestitam, ostalim pa želim, da zdržite. Tudi sebi. Drugič je resnično motivacija manjša kot prvič in težje se spraviš k stvari, ker že veš kaj te čaka. Saj ni nič težko, samo v glavi moraš pošlihtat. Računam na vašo pomoč, da mi boste dajale podporo. Čauči! Gobica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti