ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Lisička, pozdravljena. Se te spomnim. Lani sva bili v isti rundi na dieti, in če se ne motim, si bila ti malo za mano. No pa saj je vseeno. Želim ti, da ti bo uspelo. Jaz se na začetku nikakor nisem mogla skupaj spravit. Sem kar na prej grešila, tako da ni šlo nič dol. Sedaj pa se že par dni zadržujem s pomočjo mojih sotrpink, ki me uspešno bodrijo. Le pogumno! Bajči
Ojla, punčare! Vidim, da se zbira nova runda suhic. Meni je kar žal, da sem končala, čeprav sem zadnji mesec bolj bluzila kot hujšala. Prav hecno je, da so občutki in problemi po drugem krogu podobni kot lani po prvem, še vedno me matra časovni razmik med obroki in še vedno podležem sladkarijam v nepravem trenutku. Na srečo je pa kilogramov le nekaj manj kot lani... Imam eno vprašanje za tiste, ki ste trenutno na naslednjih 90-ih. V knjižici sem opazila (nisem je še natančno pregledala), da je sedaj manj OH in sadnih dni, B in Š obrokov/dni pa je nekaj več, pa tudi to, da OH dnevu vedno sledi sadni dan. Najbrž je to nujno, kaj? Očiščenje naslednji dan. A se tega vse držite, ali ste probale tudi že kaj drugega? Jaz sem imela včeraj po sadnem dnevu OH dan, pa ne bi danes spet samo sadja. Imela bom Š kosilo oz. večejo (bom še videla, koliko bo takrat ura), jutri pa potem spet . Res bi bila vesela kakšne vaše izkušnje. Imejte se lepo, še posebno držim pesti za tiste, ki trenutno stojite in se kg nikamor ne premaknejo, tiste na začetku skoraj ne rabite podpore - vsak dan pol kile manj, to ti je pesmica! Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 13. apr 2005 13:32:05
Marjetka cvetka, zdaj mi pa povej kaj si daš na zelenjavno pizzo. Pa ne odgovori z zelenjavo, ker to mi je jasno. Zanima me katero. Jaz nimam ideje. Meni se plete po glavi samo škrobna zelenjava (koruza, fižol, ...). In tako pač na OH jem testenine z raznovrstnimi omakami, sem se že čisto privadila temu, čeprav jih s prva nisem imela rada. Se mi pa bolj smili moj partner, ki ima občutek da je samo testenine. Saj jaz mu z veseljem pripravim kaj drugega, vendar je tako uvideven, da je v glavnem tiste stvari, ki sledijo po mojem jedilniku, seveda z dodatki. Zdaj se je že privadil takemu prehranjevanju in so mu določene jedi že celo všeč ( Tunina solata, testeninska solata, Razne omake brez mesa,...) od začetka pa sem se mu skoraj smilila, če ne bi vedel da sem se sama odločila za to prehrano. Po moje ga je odvračal samo videz in sama misel, na meso, ker je res velik gurman. Zdaj pa celo sam predlaga gobovo polivko ali kaj podobnega. Skratka pomagaj, povej, kako si jo pripraviš, obložiš, da ti je všeč. Bom poizkusila na nasledbji OH dan. Jau, sem se razpisala. Vse to zaradi ene pizze. Upam, da dobim čimveč predlogov. Sicer pa zdaj že veste, da nas je kar nekaj takih, ki ne znamo biti kratke. Še nekaj! Lisička POZDRAV!!!! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Dober dan tudi od mene! Najprej pohvalim tebe Bessybori, za vse trebušnjake, ki jih narediš!!!!!!!! Jaz sem tudi pridna in poleg trebušnjakov pred tem vsaj še 20min steppam. Drgač pa sem danes na S dnevu in sanjam, kako bi pojedla kaj toplega. No saj me za kosilo čaka popečena zelenjava.
Tudi jaz še kar hodim zijat na forum - no ja, saj je šele 2.dan po koncu. Cel kup je novih imen, tako da se počutim kar rahlo "tuja". Rožica, jaz naredim pico z gobami - čebula, česen, gobe, veliko peteršilja, malo smetane (da se lepo maže), ali čebulno - veliko čebule prepražim, dodam malo česna, potem pa še kumino, poper, kajenski poper, malo balzamičnega kisa in krepko žlico milerama ali paradajzovo - zmešam mezgo, malo olivnega olja,česen, potem pa mečljem notri zelene in suhe dišave, dokler mi zadeva ni všeč. Zaenkrat se kar držim knjižice, me je grozno strah, da bi kaj "pokvarila". sem že nesla kup stvari popravit k šivilji in ni da bi se človek zafrkaval. Lepo se imejte! Lisa
Hoj Žogica! Tudi jaz sem danes na Sadju. In za kosilo sem si skuhala jabolčni kompot, bom toplega "pomalicala". Res je super ta varianta. Maychi, da boš vedela, da jo v tem krogu kar prakticiram. Včasih pustim cela jabolka in zraven spijem-pojem veliko tekočine ali pa si naredim bolj gosto in spasiram. Pa saj ni važno, kako je narejeno, važno je, da je toplo. Ker najbolj pogrešam topel obrok na sadni dan. Žogica, kako si pa ti pripravila zelenjavo? Sem danes malo bolj kuharsko navdihnjena. Čav. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Lisa, sva iztočasno tipkale? Zanima me, če ti to prej zmešaš skupaj,potem namažeš po testo in daš pečt. Sem si prav predstavljala? Ali kako? Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Hojla! Jaz sem pa nekje brala, da sojo lahko ješ na B ali na Š dan. Kaj pa večerja? A večerjate vedno isto, kot jeste za kosilo (na B in na Š dan)? Kako je pa kej z juho po kosilo, a jo vedno pijete? Kar pa se tiče telovadbe. A vse tako vneto telovadite? A telovadite vsak dan, vsak drugi dan? Iz foruma je videt, da ste zelo pridne. Men se pa te dneve kar nič ne da. Kakšne polivke si pa delate za testenine? Imate kakšen dober recept? Se vidi, da sem nova na forumu, me ful stvari zanima. No, upam da mi boste pomagale. Aha, še neki. A ste že slišale za puding Sladki trenutek. Dela se z vodo. Vodo zavreš (1,5 dcl), zliješ v šalco, notri streseš še puding, zmešaš in puding je gotov. A ni to škrob? A katera je kdaj čokolino? Upam, da mi boste uspele odgovorit na vse to. Čao.
ko smo že pri zelenjavnih picah- jaz sem to sprakticirala tudi za lasagno- čebula, korenje, brokoli, mogoče por in veliko paradižnika podušim, potem pa ali namažem an testo ali pa v lasagno, kjer pa je šit ker za bešamel ne morem uporabit palačinkovega bešamela, pa prelijem s smetano za kuhanje. ampak to je meni danes vse tak fuj. aja, hm, meni se zdi še dobra pica z na čebuli podušenimi bučkami in melancani, lahko tudi gobice in paradižnik zraven...hmmm no ni slabo. se pa že kako uro ubadam s tem, kako pecivo bi si pripravla, ko jih je pa na kulinariki tolko. pa nekaj novega bi, pa preprostega... hmmmmmm. problem, ko 3 dni študiraš na OH dan in ga čakaš, potem pa ??? bessybori, hvala za predloge, seveda da pomaga..čeprav...sem vitamnikripl..vsaj bila preden sem zvedla za 3md.- ampak paradižnikove juhe pa me vseeno ne bo nihče pripravil pojest :) sem še kr žleht, a? aja, pa o kaki izgubi pol kilograma na dan ti to??? ma ne mi zdaj motivacije vzet. meni ne gre nikamor. pa včeraj sem se pošteno "nagonila" na fitnesu, teža pa kr stoji. pa sem se tud jaz odločla, da se bom tehtala samo 1x tedensko... mogoče ;) sicer pa.... baje bo jutri lepše vreme. super ne? glede na to da imam sadni dan bi bil sonček prav priročen, tudi jaz pogrešam topli obrok na ta dan, zato si ga zmeraj privoščim-ali pečene babane ali kompot ali čežano. potem moj želodec vsaj ve, da je s kosilom za tisti dan odpikal :) tabina
Ja, Rožica - zmešam, namažem in dam peči. Pri meni so nad tem navdušeni tudi ostali (nehujšajoči) člani družine, po potrebi pa na svoj del pice vržejo še kakšen sir - pa zadnje čase niti ne pogosto. Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti