Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Ob eni priložnosti sem imela narejeno analizo barve oz. v kakšno sezono pašem. Bila sem trdo prepričana, da sem jesen. S svetlo rjavimi lasmii in zelenimi očmi. Ouch in narobe, me določijo, da sem krasna zima, s svojo svetlo poltjo in svetlo rjavimi lasmi. Pa so meni tudi "pasale" jesenske barve, rjaste, odpadajočega listja ipd. Samo, meni se dosti bolj podajo mrzle barve. Ko enkrat veš, na kaj moraš pazit pri izbiri barve, je vse zelo enostavno. Primerjanje s filsmkimi glumicami ipd. ni kaj preveč pametno. Ko je meni in še par drugim ena ženska delala analizo, smo si morale očistit make-up in lase počesat nazaj. Zadeva je v tem, da če nosiš pravo barvo oblačila za zgornji del telesa, rabiš dosti manj make-upa, izgledaš sveže in koža ima nekakšen "glow" kar sama po sebi.
Tudi s šminko je enako. Če te šminka v oranžkasih marvah ne naredi božansko čudovite, si po vsej verjetnosti zima ali poletje ali nekje med tema dvema. Če kot zima izbereš barvo poletja, boš naredila majšo napako kot če izbereš barvo jeseni. Treba je samo probat in biti odkrit sam s sabo. Če si pa v dvomih ti bo pa odkritosrčna kolegica že povedala, kaj ti bolj pristoji.
| Vanja_v_ZDA Zadeva je v tem, da če nosiš pravo barvo oblačila za zgornji del telesa, rabiš dosti manj make-upa, izgledaš sveže in koža ima nekakšen "glow" kar sama po sebi. Tudi s šminko je enako. Če te šminka v oranžkasih marvah ne naredi božansko čudovite, si po vsej verjetnosti zima ali poletje ali nekje med tema dvema. Če kot zima izbereš barvo poletja, boš naredila majšo napako kot če izbereš barvo jeseni. Treba je samo probat in biti odkrit sam s sabo. Če si pa v dvomih ti bo pa odkritosrčna kolegica že povedala, kaj ti bolj pristoji. [pika] Vanja |
| lidka je napisal/a: |
| Ali pa najdražji, moj je še vedno najboljši kritik, ko ga kje "pihnem"...lidka |
Ja, lidka, enako pri meni. Še bolje je, če prisluhnemo, kadar nam dajo vedno znova komplimente za eno in isto barvo ali kos oblačila. To je precej dober znak, v kakšni smeri je treba maširat, kar se tiče izbire barv.
Zdaj pa malo premislite in pobrskajte po omari.
začetnica, srce, lahko si med poletjem in zimo (hladne barve) ali pomlad/jesen.(tople barve).
Naredi poizkus s snežno belo barvo in bež, ki vleče na rumeno. Nič make-upa. Daj si eno in drugo pod obraz in videla boš razliko. Po tvojih slikah sodeč si ravno tako zima, kot jaz. Lahko se pa dobiva in ti povem,
Bom na zmenek prinesla par kosov blaga. ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom