poletje,pomlad,vegetarijanstvo,solate,zelenjavne jedi,kosilo,malica,večerja,7 razlogov, zakaj je sveža hrana boljša za vas!,To se bo zgodilo, če boste jedli več nepredelane h

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom

Vrhunska solata iz svežih sestavin

Spar Slovenija   4.10.2023
2023-10-04
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
    solate
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Če iščete lahko in zdravo solato, ki je polna barv in okusov, potem morate poskusiti ta recept za špinačno solato z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom. Ta solata je idealna za poletne dni, ko si želite nekaj osvežujočega in hranljivega. Špinača in rukola sta bogati z vitamini in minerali, jagode pa dodajo sladkobo in antioksidante. Oreščki poskrbijo za hrustljavost in zdrave maščobe, feta pa za kremastost in beljakovine. Sladek balzamični preliv pa poveže vse sestavine v harmonično celoto. Ta recept je zelo preprost za pripravo in ga lahko prilagodite svojim željam.

Sestavine

Količina: za 2 osebi

Preliv:

2 žlici olivnega olja

1 žlička gladke gorčice z zrnci

60 g belega balzamičnega kisa

2 žlici medu

1/2 žličke soli

1/4 žličke popra

1 žlica maka

Solata:

250 g špinače

250 g rukole

400 g jagod

200 g feta sira

150 g nasekljanih mešanih oreščkov

Dodatki:

Kruh bageta ciabatta

Postopek

Poleg solate lahko postrežete tudi kruh. Kupite lahko že pečenega, ali pa ga spečete sami. V kolikor boste predpečeno ciabatto spekli sami: ciabatto postavite na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v segreti pečico približno 15 minut oz. toliko časa, da se zlato zapeče. Pustite, da se ohladi in razrežite.

Pripravite preliv. V posodici s pokrovom zmešajte olivno olje, gorčico, balzamični kis, med, sol, poper in mak. Tesno zaprite s pokrovom in dobro pretresite, da nastane homogena zmes oz. emulzija

Pripravite ostale sestavine za solato. Jagode operite in narežite na tanke rezine. Oreščke grobo nasekljajte. Feto nadrobite.

V večji skledi premešajte oprano špinačo in rukolo. Dodajte jagode, nasekljane oreščke in nadrobljeno feto. Prelijte s prelivom in postrezite.


Opombe

Avtorica recepta je Nina Zorčič

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.