Zoisova štipendija

Ah, leta nazaj so mene zavrnili (ob izpolnjevanju vseh pogojev) zato, ker se nisem udeležila tekmovanja za Cankarjevo priznanje, na katerega me pa niso poslali, ker sem imela slovenščino ob polletju ocenjeno s štirico.  In v naših časih so delovale veze in to na celi črti.

Loni Makaroni
4, 97 je bil kriterij. pa bi človek še to sprejel, če ne bi stari Zoisovi štipendisti štipendij prejemali brez omejitve. tako moja hči, ki je lani imela povprečje 4,6 štipendije ni dobila. Od sodelavke hči, (ki jo je dobivala že prej), pa jo dobiva naprej kljub poprečpju 3,2. Upam, da bo letos kriterij padel. Glede na to, da šolo zaključi en letnik študentov in en letnik srednješolcev, ki so štipendijo obdržali po starem sistemu - bi se to število štipendij sedaj verjetno med nove štipendiste podelilo? klavdija
Za nove štipendiste je prevzel vodenje zoisovih štipendij novi sklad in sicer je na spletni strani http://www.sklad-kadri.si/ kar precej podatkov, po mojih izkušnjah odgovorijo tudi relativno hitro, če se na njih obrneš z mailom.. (Na spletni strani išči pod zavihkom "Dijaki in študenti" in tam so opisane vse štipendije) Sicer pa vsekakor poskusi s prijavo, ker v nobenem pogledu ne gre za zapleten postopek, tvoja uspešnost je pa odvisna predvsem od preostale generacije, kar pomeni, da vnaprej težko predvidiš svoj uspeh. Jaz sem štipendijo pridobila po starem sistemu (se pravi, da sem bila uspešna na testih v OŠ, bila predlagana, prejemala sem jo pa 9 let - SŠ in uni. program), za vpis na podipl. pa sem morala že izpolnjevati višje kriterije. Ena je omenila, da je napačna informacija ta, da lahko kandidiraš samo na podlagi enega kriterija. No, tudi meni so podali tako informacijo, ampak so zraven povedali, da seveda lahko pošljem dokazila za vse, upoštevala pa se bo pač le ena kategorija - tako da v bistvu ne vem, na podlagi česa, so mi jo odobrili še za naprej. Kar pogumno v prijavo, torej.. Ne moreš izgubiti ničesar. Če rabiš še kakšne informacije, kar piši. Lp KetyP
Se mi zdi, da se na skladu še precej lovijo... Poleg tega, da so mi pred oddajo vloge dajali napačne informacije (da sploh ne morem kandidirati, ker sem podaljšala absolventa in posledično v zadnjih dveh letih nisem imela opravljenih treh izpitov), smo tudi odločbe prejeli veliko pozneje kot od zavoda (jaz sem svojo dobila za miklavža; nekateri izmed tistih, ki študirajo v tujini, pa na odločbe še vedno čakajo). Je pa potrebno razlikovati med povprečjem, ki je potrebno za kandidaturo (v mojem primeru 8,5) in tistim, ki je potrebno za pridobitev štipendije (v mojem primeru mislim da 9,43). Slednje se vsako leto spreminja. roža
Moja hči pa jo je po štirih letih letos le dobila, čeprav tudi meni niso jasni kriteriji.Vedno same petke ,srebrna priznanja,treniranje v RK sodelovanje pri šolskem časopisu in še bi se kaj našlo.Letošnjo šolsko leto ,ko pa je sama vložila vlogo jo je dobila.(9 razred ,1 in 2 letnik srednje,so vlogo oddale šole ).Jaz mislim,da je potrebno k vlogi priložiti čim več dosežkov,saj same ocene verjetno toliko ne igrajo vloge,ker tako moraš doseči kriterij, ampak dosežke,tu se potem pokaže razlika,česa je kdo sposoben in koliko je nadarjen. Bogomira
s tem šolskim letom so kriterij ocene. klavdija
ali mogoče veste, če je kakšen od kriterijev tudi dohodek na družinskega člana? Kdaj se lahko začnemo zanimati za to štipendijo - ob zaključku osnovne šole? teddy
ne dohodek družinskih članov pri Zoisovi štipendiji ne igra vloge. Le ta je pomemben pri republiški štipendiji. sa_ sha
Dohodek ni kriterij za pridobitev Zoisove štipendije, lahko pa je le-ta na račun nizkih družinskih prihodkov nekoliko višja. Dohodek pa je kriterij za pridobitev republiške štipendije. roža
Roža, žal ni več tako. Prej si lahko dobival Zoisovo štipendijo v višini republiške, če je le-ta bila višja. Z letošnjim letom temu ni več tako. Meni se je zaradi tega kljub odličnemu uspehu štipendija dejansko znižala. Republiške štipendije ne obstajajo več. Zdaj se jim reče državne nina _

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti