Zoisova štipendija

Ne vem pa, kakšno vlogo bi lahko pri tem imele veze in poznanstva. Margot
Letos so pogoji čisto drugačni...cenzus je že mislim da 4,5 če ne še več.Ne predlaga pa kandidatov več šola ampak moraš zaprosit sam.To so moje informacije, ki sem jih zasledila,naj me kdo poravi če se motim.. petardica

Ne zanašaj se na rekla-kazala.... Pravilniki se sporeminjajo, zato je tole pravi naslov:

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_

In to stran MORA poznati tudi svetovalna služba na tvoji OŠ. MORA.

rimljanka - zasebno mnenje

Tole je veljalo za leto 08/09. Za šolsko leto, ki prihaja pa bodo kriteriji še strožji, saj je izjemno povpraševanje po teh štipendijah. Upoštevali se bodo tudi zunanji dosežki. Tako nam je pred dnevi razložila socalna delavka na šoli.

lp

mizarka
No na osnovni šoli se ne moreš predlagati sam, na srednji šoli se pa lahko , če imaš povprečno oceno najmanj 4.1. Srečno ti želim,z Zoisovo ali brez. ursa40 Pa še nekaj, Reca tudi jaz nimam slabih izkušenj s profesorji in učitelji, nasprotno, res pa je da sem naivno zaupala psihologinji, ki nam za hčerko, ko je bila v devetem razredu ni dala oziroma nam je dala nepopolne in neustrezne informacije. Štipendije ni dobila, kjub temu da je imela VSE pogoje. Jaz pa tepka nisem do časa ukrepala. Vsaka šola nekaj stane, od tedaj naprej naprej prečekiram vse še sama in v naslednjem šolskem letu bo moja hči imela to štipendijo. Sporočilo je spremenil(a) ursa40 dne 11. mar 2009 19:59:46
ursa, pogoji za pridobitev o bili letos nekoliko visji kot 4.1. Tisti, ki smo jo prejeli smo morali imeti povprecje 4.8. Zalshka
Nečakinja,ki jo prejema je bila v osnovni šoli vsa leta odlična,prvi letnik gimnazije je zaključila s pravdobrim.V osnovni šoli se je udeleževala vseh mogočih tekmovanj tudi takšnih kjer je predstavljala šolo kot celoto.Dejavni je tudi zunaj šole.V osmem razredu jo je za zoisovo štipendijo predlagala šola. chappy
Da sploh lahko kandidiraš za Zoisovo, moraš najprej izpolnjevati razpisne pogoje. Vendar izpolnjevanje pogojev še ne pomeni, da boš tudi dobila štipendijo. Veliko vlogo imajo IQ testi. Mi smo imeli v sedmem razredu osemletke IQ teste in tisti, ki so izpolnjevali pogoje za kandidaturo in bili hkrati v prvih 3% populacije pri IQ testih, so štipendijo avtomatično dobili. Ostali, ki smo izpolnjevali pogoje, nismo pa bili v prvih 3%, smo bili poklicani na ponovno testiranje. Jaz recimo tudi takrat nisem dobila štipendije, sem pa v 3.letniku srednje dosegla 3.mesto na Cankarjevem (bila sem tudi ves čas odlična) in so me zopet predlagali za Zoisovo. Spet so sledila testiranja in tudi takrat nisem dobila. Nato sem maturirala z odliko in zopet bila predlagana za Zoisovo. Sem bila že na tem, da sploh ne grem več na teste, pa sem potem vseeno šla in le dobila štipendijo. Pri tem sem izvedela, da se ti dosežki nekako seštevajo in tako moraš recimo pri zlati maturi pasti le še med prve 10% populacije glede na IQ. Sama sem odnos psihologinj doživela kot korekten in nisem imela občutka, da bi kdo dobil štipendijo preko vez. Je pa res, da nas je bilo na zadnjem testiranju kar nekaj takih, ki smo imeli sicer za sabo lepe dosežke in smo se ukvarjali z vrsto aktivnosti, pa nismo imeli štipendije. V tistem roku smo potem tudi vsi dobili štipendijo, mislim da tudi zato, ker so nam dali precej specifične teste, ki so bili osredotočeni na tisto področje, na katerem smo najboljši (pri meni je bil tak recimo jezikovni test, na prejšnjih preizkusih pa sem vedno dobila le logični in ustvarjalni test). tanca Sporočilo je spremenil(a) tanca dne 11. mar 2009 20:39:17
Jst vem,da so nam v osnovni šoli posebej poudarili, da je to štipendija za nadarjene in ne toliko za pridnost. Tako, da so v veliki meri šteli rezultati IQ testov. Sama sem na srečo prišla skozi in jo dobila..res pa je, da je pa potrebna pridnost skozi šolanje, če jo želiš obdržati oziroma si jo zviševati. Tako, da pridnost ne igra tako velike vloge, kot denimo ti testi. sa_ sha
moj sin hodi na srednjo šolo, lansko leto imel povprečno oceno4.6,poleg tega je imel priznanje za tretje mesto v matematiki na državnem tekmovanj-pa štipendije ni dobil.Je tako razočaran,da tudi zaprosil ne bo več nikoli. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti