član od 20069217 sporočil
Ladies, tale zgodba je hecna.
Bila sem frišno na svojem, epilady mučilna priprava se je pokvarila in ročno sem kupila en voskasti produkt, v katerem si moral najprej vosek pogreti, potem zadevo nanesti, prilepiti in odlepiti. Tisti del, ko je bilo treba vosek ogreti, pa premazati - do tja mi je še šlo. Že pri lepljenju tkanine je nastala ena packarija. Seveda sem vosek predebelo nanesla in potem je vražje bolelo, ko sem odmikala papir in vosek se je že spet strdil. Nisem vedela, kaj naj storim, in sem poklicala največjega junaka na svetu - mojega očija. Ko se je oče čez kakih 20 minut pojavil, sem imela vosek že dokonca strjen in ohlajen. Še zdaj se spomnim očeta, kako je vzel očala, potem mirno sedel, neskončno dolgo bral navodila za uporabo voska, se potem odpeljal (1) in se vrnil s topili, krpami, časopisi...ker je bilo treba tisti vosek spet segreti in spraviti dol. Po treh urah je bil poseg končan, naredila sva depilacijo, tako kot je treba in na koncu je rekel: Ti, a tega pri kozmetičarki ne delajo, a nimaš denarja za tole, če nimaš, ti ga bom dal jaz. Kaj bi jaz brez očija....
Od takrat naprej to počne moja kozmetičarka vsake štiri tedne in po desetletju in pol te rutine je ugnobila že mnogo čebulic dlačic, tako da jih je sedaj že mnogo manj. Ekonomsko gledano se mi zdi, da redna depilacija do nule pri kozmetičarki ali pa nakupi depilacijskih krem (če kremo uporabiš enkrat na teden in si lepo našpohtlaš noge in včasih še roke), pa krem za zaviranje rasti dlačic - da to v enem letu več ali manj enako stane.
Vendelina jr.