Depilacija nog

krizanka22  

član od: 1.10.2005

sporočila: 86

6. jul 2007 17:12

Zanima me, kako je z depilacijo spodaj. Ali je dovolj, če si v kopalkah in kar gleda ven kozmetičarka uredi? Me je malo sram iti h kozmetičarki. Kakšna pa je cena?

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

6. jul 2007 17:15

Križanka odvisno kake kopalke imaš. Če imaš samo ''špagičko'', bo..... Matjaž

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

6. jul 2007 17:43

V skoraj dveh desetletjih depiliranja sem "uničila" dve mašinci, kliče pa po tretji. Prvi je bil Braunov model Silk-Epil, drugi Philipsov Satinelle Sensitive. Bo pa ta tretja mašinca tudi gotovo Philipsov model, ker sem s tem, ki ga imam sedaj zelo zadovoljna, le motorček že malo slabše dela, ker se mu poznajo že malo leta. Ker sem na mojo veliko žalost bolj kosmate sorte, predvsem kar se tiče predela nog, se z depilatorjem depiliram po celih nogah, prav tako po bikini predelu. Sem že utrjena v tem, zato se mi bolečina ne zdi prehuda. Je pa po takem načinu depiliranja mir 3-4 tedne, tako, da se definitivno splača malo potrpet. Dlake se mi z takim načinom depilacije ne vraščajo v kožo. Ne uporabljam tudi nobenih krem, ki upočasnjujejo rast dlak. Še kot najstnica, sem se eno poletje brila z žiletko, tudi bikini predel. Dlake so se mi predvsem na tem predelu tako vrasle v kožo, da sem imela potem, še celo leto vneto kožo na tem predelu. Zaradi vraščenih dlak, so se mi delale gnojne bule in ko se mi je ena nekaka posušila in se mi je naredila krasta, se mi je spet zagnojilo na drugem centimetru kože. Še sedaj se mi poznajo brazgotine od takrat. Enkrat in nikoli več britje dlak, pa če tudi bi se mogla odpravit "kosmata" po svetu. Zdi se mi, da je depiliranje še najcenejši in najmanj škodljiv način depilacije. Aja, in dlak je v vseh teh letih bistveno manj, na nekaterih predelih nog sploh več ne rastejo. Mijan Sporočilo je spremenil(a) Mijan dne 06. jul 2007 20:02:12

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

6. jul 2007 18:14

laser, drage dame, laser ... Drejček

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

6. jul 2007 18:34

krizanka 22, pri kozmetičarki imaš ves čas na sebi tangice, in jih odmikaš tam, kjer te "rihta". Prav nič ni neprijetno, tudi če si bolj sramežljive narave. Cena brazilskega voskanja (vse populi, tudi tam okoli tazadnje, pusti le toliko, kolikor hočeš - recimo črtico) je 17 eur, če pa želiš navadno bikini voskanje, je pa manj kot 10, se mi zdi. Glede vraščanja dlak je pa takole. Če redno odstranjuješ odmrlo kožo, ga lahko skoraj preprečiš. To se da storiti na več načinov. Lahko se po tuširanju vsakič temeljito zdrgneš, lahko med umivanjem uporabljaš tisto mrežico za delanje pene in se z njo zdrgneš, uporaben je tudi plovec, vendar moraš biti previdna, da se ne popraskaš. Že drgnjenje z brisačo deluje kot blag peeling in dlake, ki se začenjajo vraščati, na tak način "osvobodiš". Drejček, ko laser le ne bi bil tako drag.. Nekoč, ko bomo veliki in bogati... :) RadaJem

Nežinka  

član od: 19.7.2006

sporočila: 191

6. jul 2007 18:41

Drejček,

 

 ker sem sama tudi iz rodu srnic (nimam tak lepih nog mam pa tolk komate ;)), sem se letos odločila, da imam tega dovolj - menda je strošek laserja rs velik, a če bi bilo res, kar pravijo, se bi povrnil. No, takole: bila em 3x, za test sem si dala 'lasirat' bikini predel in zadnji del stegen, plačala vsakič malo več kot 100 € in bila super happy brez dlak - 1.5 meseca!!!

 

In potem so lepo pognale nazaj .... pa sem tam, kjer bi bila z voskanjem, samo malo več € bi mi stalo.

 

RES JE, da je pri vsaem malo drugače. A vseeno ... tudi laser ni tak oh in sploh!

 

Ostajam pri depilatorju (Silkepil)!!! 

If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going! http://easypika.typepad.com/

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

6. jul 2007 19:35

Pošteno priznam, da si ne depiliram nog od zmeraj. Tudi je res, da ni bilo kdovekake potrebe, bila pa je. V davnih časih, ko še ni bilo DM, ko v našem mestu se ni bilo kozmetičarke, sem si noge preprosto obrila. Kar z očetovim ročnim brivnikom. Ko me je pri dejanju dobil mol mlajši brat, je skoraj znorel in takart sem si kupila čisti svoj rezir aparat. ( Ta zdaj velja tudi za takrat, ko brat v Ljubljani pozabi svoj pribor! Prej pa je bilo nekaj o ustrezni rabi).

Potem se je pojavila neka smrdeča krema. Ni bilo ureznin, samo je smrdelo ko sam hudič. V neki knjigi v kozmetiki sem odkrila recept, kako si sam narediš vosek za depilacijo. Recept je vseboval drevesno smolo, ja, tisto kolofonjijo, ki jo uporabljajo pri depilaciji . čebelji vosek ( ki sem ga komaj dobila), terpentin in parafin, vse v ustreznem razmerju. Prva obdelava je bila kar solidna, nobenih težav. Manj je bila natančna, sploh na tistih delih, kjer nisem dosegla.

Ergo, skuham nov zvarek in ga pošteno delim z najboljšo prijateljico. Takrat mi pade na pamet, da bi smolo namazala na bombažne trakove. Potegneš, pa gre. Sem nahecala mojo mamo, da mi je lepila trakove, ko sem jaz stala na stolu sredi kuhinje. En trak pa je imel prevroč vosek in me je preprosto opekla. Tulila sem ko jesihar, dokler ni opeklina prenehala peči. Medtem pa so se trakovi ohladili in strdila nad kritično mejo. Potem smo kaki dve ure strgali, praskali, tulili, skratka - Za se ubt !.

Podobno izkušnjo, brez trakcev , je imela moja prijateljica, le da jo njo reševal potrpežljivi mož. In tako sva sklenili, da nikoli več.

V tistem času so se že sramežljivo pojavili novi, ženski brivniki, nove kremice. Vmes sem tu pa tam segla po žiletki, se porezala, da ni bilo jasno, ali je bolje biti kosmat ali je bolje biti poflajštarn.

 

Med tem razmišljanjem sem dobila ponudbo za nakup Epillady ( neke vzmeti). Skoraj nerabljenega od nekega vrhunskega kolesarja. . Poskusne depilacije sem se lotila kar na precej dolge dlačice. Ja, mi ni nihče ni povedal, da ne smejo biti predolge.

 

Potem sem nekega dne zagledala Silkepil, precej drag, ampak odločilen. Praktično neboleč poseg. V vseh teh letih pa so dlačice čudežno izginile. skoraj nič jih ni.

Pomagala sem dvema deklicama, ki sta se izogibali nošenja kratkih hlač in ju kar sama spedenala. Pri prvi sem morala dobiti dovoljenje mame, ki stiske svoje najstnice ni razumela, ker sama teh težav ni imela, in si je Silkepil kupila za prvi denar.

 

Druga je bila zelo težek primer, saj je bila zaradi dednosti in hormonskih motenj zelo poraščena. Zato je deklica hodila na depiliranje h kozmetičarki, nato pa na trajno odstranitev z laserjem.

Tisti laser pa čaka tudi mene. Ućinek je trajen, strošek pa velik.

 

 

 

 

F r i n a

neznan uporabnik

6. jul 2007 20:45

Mene pa tudi zanima odstranjevanje z LASERJEM zoja1

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

6. jul 2007 22:38

Sem prebrala tole temo, če se bo kak konzervativec oglasil; pustite dlake, drage ženske, kar je naravno, je lepo...

Uh...(kako so ljudje hecni... make-up jih moti, britje ne... tattooji ja... namani nohti ne... barvani lasje ne...)

 

Frina, kakšen Silkepil imaš? Jaz imam enega starega 10 let, boli kot hudič, prava mučilnica..., pa dlake vseeno rastejo čez 2 dni. Plus tiste, ki jih depilator ni zagrabil, ki se potem že močno vidijo. Porabim 10-15 min, da se uštimam, ko se brijem, pa 3 min. Pa so noge vsaj 2 dni kolikor toliko gladke...

Uha, meni mož donira za vse mogoče. Permanentne obrvi, solarij... Laser je pa tudi zame predrag!!! Drejček, le glej, da boš svoji izvoljenki to omogočil... 

lidka

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

6. jul 2007 22:55

Preizkusila sem vse živo, pa mi najbolj ustreza epilator. Po voskanju pri kozmetičarki sem imela noge take, kot bi prišla z bojnega polja. Po epilatorju pa zdržijo noge tudi do 14 dni, dlačic je manj, so tanjše in komaj vidne. Tudi na bolečino sem se navadila in sploh ne uporabljam več hladilnega nastavka.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti