piknik,rojstni dan,vegetarijanstvo,sladice,jedi s sirom,slovesnost,7 razlogov, zakaj je sveža hrana boljša za vas!,VEDNO SPAR,Vsakdo bi moral vedeti, kaj mu manjša sprememba pr

Mango cheesecake brez peke

Posladkajte se s super mangovo tortico

Spar Slovenija   4.10.2023
2023-10-04
Mango cheesecake brez peke
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 4+ ur 4+ ur
  •  
  • Zanimivosti

Če iščete osvežujočo in preprosto sladico, potem morate poskusiti ta recept za Mango cheesecake brez peke. Ta cheesecake je kremast, sočen in poln okusa manga, ki vas bo navdušil. Poleg tega ne potrebujete pečice, da ga pripravite, samo mešalnik in hladilnik. Ta Mango cheesecake brez peke je popoln za piknike, zabave ali vsakodnevno razvajanje.

Sestavine

Količina: za 6 oseb

Dno:

300 g maslenih piškotov

300 g stopljenega masla

70 g čokoladne ali druge hrustljave granole

Mangov pire:

500 g manga

Cheesecake krema:

550 g kremnega sira

150 g sladkorja v prahu

2 žlici vanilijeve arome

250 g mangovega pireja

2,5 vrečki kremfixa

1 vrečka instant želatine

Krema z belo čokolado:

100 g kremnega sira (segretega na sobno temperaturo)

1 žlica vanilijeve paste

80 g stopljene bele čokolade (ohlajene na sobno temperaturo)

1 žlica sladkorja v prahu

Mangov žele:

250 g mangovega pireja

1/2 vrečke želatine v prahu

Dodatki:

koščki manga

Postopek

V blenderju zmešajte maslene piškote, da dobite pesku podobno teksturo. Dodajte stopljeno maslo in čokoladno granolo ter premešajte.

Maso nadevajte v pekač premera 18 cm (ali večji pekač, v tem primeru bo cheesecake nižji) obložen s papirjem za peko po dnu. Maso enakomerno razporedite po pekaču in po želji oblikujte tudi robove. Pomagajte si z ravnim dnom kozarca. Postavite v hladilnik.

Mango postavite pokončno in prerežite 1/3 s strani, čimbolj ob kosti. V vsak odrezan kos z manjšim nožem zarežite mrežo, s katero dobite manjše, enako velike kocke. Te so odlične tudi za dekoracijo Cheesecake-a na koncu. Vso meso manga dodajte v večjo pokončno posodo in spasirajte, da dobite čim bolj gladek sadni pire.

V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljevo aromo, 250g mangovega pire in kremfix mešanico. S pomočjo ročnega mešalnika premešajte, da dobite enotno, gosto maso, ki se bo že med mešanjem malo zgostila in utrdila.

Prelijte po ohlajenem dnu in postavite v hladilnik. Hladite vsaj 3 ure ali kar čez noč. Ko je krema strjena (preverite lahko že po 3 urah) pripravite kremo. Vse sestavine zmešajte v manjši posodici in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja v prahu. Kremo postavite v hladilnik in pustite, da se malo strdi. Pripravite želatino.

V mangov pire vmešajte mleto želatino. Premešajte in segrejte (v mikrovalovni pečici ali na štedilniku). Segrevajte samo toliko, da se vse segreje, ne sme pa zavreti. Segret pire prelijte po ohlajeni kremi, zgladite površino in postavite nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro oz. toliko časa, da se želatina utrdi.

Po ohlajeni želatini premažite kremo bele čokolade in dodajte nekaj koščkov narezanega manga. Postrezite takoj, hranite v hladilniku.


Opombe

Avtorica recepta je Nina Zorčič

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.