Oranžno - višnjeva torta

super light, malo kalorij, hitro in okusno

Oranžno - višnjeva torta
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

200 g piškotov Savoiardi

8 dl pomarančnega soka

8 dl višnjevega soka

120 g vanilijevega pudinga

10-20 ml tekočega sladila

60 g kokosove moke

Postopek

Zavremo 5 dl pomarančnega soka in ga odstavimo. V 2 dl soka vmešamo 60 g pudinga in 5-10 ml tekočega sladila, odvisno od okusa. Vse skupaj prilijemo v vroči sok in mešamo, da se počasi strdi. Postavimo na hladno.

V posodo položimo plast piškotov. Piškote prelijemo z ostankom pomarančnega soka, da se rahlo navlažijo. Nanje nanesemo oranžni puding in zopet postavimo na hladno.

Zavremo 5 dl višnjevega soka in po enakem postopku zakuhamo puding. Tudi tega ohladimo, vendar ne čisto do konca.

V posodo položimo drugo plast piškotov in prelijemo z ostankom višnjevega soka. Nanesemo ohlajen višnjev puding in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi, najbolje čez noč.

Ko je torta res dobro ohlajena, uporabimo za dekoracijo kokosovo moko.

Po želji lahko za dekoracijo uporabimo še sadje, smetano ali temno čokolado, vendar s tem povečamo kalorično vrednost. Vse je stvar okusa in domišljije.

Dober tek.


Opombe

Če torto razdelimo na 12 porcij, je kalorična vrednost približno 155 Kcal, če pa jo razdelimo na 16 porcij, potem je približno 116,25 Kcal.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

kuhinja.slo  

kuha že od: 26.6.2010

Št. objav: 108

Objavljeno 17.10.2011 ob 23:58

Zelo vesel

Ja , bannanna . Točno tako kot si napisal/a . Meni ne bi bilo potrebno gledat na kalorije ( 60 let , 75 kg , vsak dan od 1 - 3 km tekanja ) . Ampak , tako kot sem dejal . Vsak živi po svojih principih . Zelo spoštujem pozitivne ljudi , na daleč se pa izogibam negativcev , saj s svojimi idejami in dejanji zastrupljajo ne samo sebe , temveč tudi vso okolico . Žal je pa tako , da so potem ti negativci , ki v vsaki stvari najprej zagledajo temno plat izredno pametni in glasni . To ni nobena žalitev glede komentarjev , je pa vsakdanja realnost .

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 18.10.2011 ob 12:07

Kuhinja.slo, nisem se mislila več oglašati, ampak se nekako moram. Zadnja stvar na svetu je, da bi se iz koga norčevala. Tudi sama glede na velikost, bi morala izgubiti še recimo 5 kg. Tako pri vsakdanji prehrani gledam, da vnesem v svoje telo čimmanj sladkorja, borim se s kruhom, pazim pri krompirju itd. Potem pa pride kakšen rd ali poroka. Na koncu je še torta. Izgleda čudovito, sline se mi cedijo in ne, nočem misliti na kalorije. Če bi uživala sladice vsak dan, trikrat na dan, oja, potem že, sicer pa si ne bom pokvarila užitka pri koščku torte. Samo to sem imela povedati. Žal mi je, če smo te prizadeli, ker vem, da tega ni nihče nameraval. V prihodnje le napiši, kar meniš, da je prav. Pa da ti prišepnem, ne smeš se razjeziti že pri prvem odgovoru, ki ti ni povšeči. Sto ljudi, sto čudi.

Lepo pozdravljen!

kuhinja.slo  

kuha že od: 26.6.2010

Št. objav: 108

Objavljeno 20.10.2011 ob 0:49

Zelo vesel

Saj ni nobene jeze ali zamere . Prav je , da vsak pove svoje mnenje . Pa lep pozdrav vsem .

Abby  

kuha že od: 25.7.2008

Št. objav: 16

Objavljeno 7.8.2014 ob 22:23

Super ideja za tiste, ki se radi brez slabe vesti posladkamo vsak dan. Meni osebno so želatinaste, pudingaste jedi itak zelo pri srcu. Hvala za recept!

kuhinja.slo  

kuha že od: 26.6.2010

Št. objav: 108

Objavljeno 25.8.2014 ob 20:50

Zelo vesel

Hvala tebi za sporočilo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.