pečenje,jesen,pomlad,zima,glavne jedi,mesne jedi,kosilo,malica,večerja

Zelenjava z indijskimi oreščki in piščancem v marinadi

preprosta in okusna jed, primerna za vse letne čase

Zelenjava z indijskimi oreščki in piščancem v marinadi
    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 6 do 8 oseb

Za zelenjavo:

½ zeljnate glave

2 rdeči čebuli

4 koreni

4 bučke

oljčno olje

sol

poper

sojina omaka (po želji)

vrečka indijskih oreškov

Za piščanca v marinadi:

sok ene limone

zavitek svežega piščančjega mesa

sol

poper

česen v prahu

peteršilj (po želji)

rastlinsko olje

Postopek

1. Sveže piščančje meso narežemo na tanke in manjše trakove. V večji skledi jih najprej solimo, popramo, posujemo s česnom in pokapamo s sokom ene limone. Po želji lahko dodamo peteršilj. Nato meso pokapamo še z oljčnim oljem in vse skupaj dobro premešamo. Meso pustimo v marinadi 15 do 20 minut.

2. V večji ponvi segrejemo olje in spečemo meso. Pečemo ga dokler ne postane dovolj pečen . Meso damo na stran in se lotimo priprave zelenjave. Zelje, korenje in bučke narežemo na tanke trakove ter čebulo na tanke kolobarje.

3. V večji ponvi segrejemo oljčno olje. Najprej popražimo čebulo do zlato rjave barve, nato dodamo še preostalo zelenjavo. Pražimo jo po svojem okusu. Dodamo skodelico indijskih oreškov in jih nekaj časa skupaj pražimo z zelenjavo. Vse skupaj začinimo s poprom in soljo. Po želji lahko uporabimo tudi sojino omako. Dobro premešamo. Če si izberemo sojino omako, naj le-ta zacvrči. Na koncu dodamo prej spečeno meso in dobro premešamo.

Uživajte v obroku!


Opombe

Jed vsebuje indijske oreščke - ni primerna za alergike na oreščke.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Cila  

kuha že od: 5.10.2006

Št. objav: 3768

Objavljeno 31.1.2019 ob 15:02

Meni je recept všeč, ker vsebuje veliko zelenjave in ga bom, nekoliko prilagojenega, vključila v svoj izbor. Všeč mi je pa tudi, da si se opravičila mamamii, ker ona je res kulinarična mojstrica od katere sem se marsikaj naučila, četudi sem, ko sem prvič brala njene recepte, imela za seboj več kot 20 let uspešnega kuhanja za družino.

In ja, tudi pri kulinariki velja rek: Več kot vem, bolj se zavedam, kako malo vem!

Neža in Klemen  

kuha že od: 26.1.2019

Št. objav: 3

Objavljeno 31.1.2019 ob 16:00

Migla,

hvala vam za vaše mnenje. Meni kot delni avtorici tega recepta mi veliko pomeni, da lahko kot nova članica z ostalimi delim svoje še ne dovolj izpiljene recepte z drugimi starejšimi avtoricami in avtorji ter dobim povratno informacijo, da lahko svojo kuho še dodatno izboljšam in morda tako naslednji recept izpade še boljši.

Cila,

tudi vam hvala za podporo in mnenje. Z velikim veseljem vidim, da kdo po svoje prilagodi recept. Jaz se vsakomur opravičil, če naredim napako oziroma jaz začnem nekaj po svoje delati.

Vam gospa Mamamia pa se vam še enkrat iskreno opravičujem za mojo vzvišenost in vam sporočam, da bom naslednjič pazila kako vam odgovarjam ter spremenila recept, da ne bom z njim "zavajala" ljudi (v smislu, da ima recept en naslov, vsebina pa je čisto nasprotje temu). Še enkrat vam hvala za vaše dobronamerno mnenje, ki mi bo tudi v bodoče (oziroma nama) prišlo prav.

Prijetno četrtkovo popoldne želim vsem trem,

Neža

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 1.2.2019 ob 17:58

Je že Ognjič napisala vse, kar tudi sama mislim. Lepo, da si se opravičila in pojasnila. Še veliko dobrih receptov ti želim tudi jaz.

Migla, lepo, da se vračaš. Imaš kar nekaj receptov, ki so navdušili tudi mene, nazadnje piškoti domači prijatelj.

Migla  

kuha že od: 16.6.2004

Št. objav: 1892

Objavljeno 1.2.2019 ob 19:50

Noar hvala. Tudi tebe je prijetno slišat. Trenutno se potepam in kuham sinu sarme, ješprenj, pečem žemljice, včeraj pa sem naredila zgornji recept z mojim zaključkom.

Migla

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.