Tunin narastek

s starim kruhom in sirom

Tunin narastek
    predjedi: tople
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 20x25 cm

580 g starega kruha, namočenega v mleku brez laktoze

1/2 čebule

2 tuni (240 g)

10 dag Jošta brez laktoze

1 jajce

poper

Postopek

Na tuninem olju dušimo na drobno sesekljano čebulo.

Ko se nekoliko ohladi, čebulo dodamo kruhu s polovico olja. Dodamo jajce, tuno, nariban sir in popramo.

Zmes dobro ter enakomerno premešamo.

Pekač naoljimo s preostankom olja ter zmes enakomerno razporedimo po pekaču.

V ogreti pečici na 190 stopinjah pečemo 30 minut.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 28.11.2013 ob 22:51

Vesel

hvala za pojasnilo anamarija1 :). do sedaj sploh nisem bila pozorna na vsebnost laktoze v živilih :). Bom poskusila brez, da vidim, če se bom počutila kaj "lažja" ;).

zzak1977, če se ti zdi, da je slabo iz enega živila narediti čim več različnih jedi, potem morate pri vas jesti zelo pusto ali pa uporabljati nenormalno veliko število različnih živil :)... tuna je dobra, dostopna, ekstremno hitro pripravljena in hvala bogu, da jo lahko vključimo v več kot eno in pol jed :)...

zzak1977  

kuha že od: 31.7.2009

Št. objav: 2193

Objavljeno 29.11.2013 ob 7:50

Meni se zdi to norčevanje iz ljudi, ki imajo dejansko alergijo na laktozo. Službo imam tako, da jih poznam precej in vem, da bi včasih odrezali pol roke za en konkreten sladoled iz polnomastnega mleka.

Pri nas jemo pusto, ker ne uporabljamo ene in iste konzerve na sto načinov? Bizarno razmišljanje.

Koliko je tuna dobra, je stvar okusa, če kupiš res kvalitetno konzervirano stane 6-7€ konzerva, za kar pa dobiš konkreten kos mesa ali sveže ribe. Akcijske konzerve hišnih znamk so slabe, to je dejstvo, sploh pa olje v njih.

Pa, da ne bo pomote, tuno imam rad in jo pojem ogromno za malico ali zajtrk.

Alisea  

kuha že od: 4.10.2013

Št. objav: 76

Objavljeno 29.11.2013 ob 8:51

Pa vprasanje, ce to kar je v konzervi je sploh tuna ali delfin ali....

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 29.11.2013 ob 11:11

Meni pa se uporaba izdelka brez laktoze ne zdi norčevanje iz nekoga, ki ima alergijo. Saj pa nikjer ne piše, da je alergija pogoj za uporabo takšnih živil... Tudi sama imam raje nekatere izdelke, ki so namenjeni diabetikom, pa se ne delam norce. Mogoče sem te napačno razumela, ampak res ne vidim, kje je tu norčevanje.

Ne vem, če si opazil, ampak sem napisala, da, če se ti zdi uporaba enega živila za več jedi slaba, morate jesti pusto. Tuna je bila en primer živila, ker pač je trenutno o tuni govora... Sklepam, da ti gre isto na živce tisoč receptov s piščancem, puranom, itd... Če ti pač samo uporaba tune na sto načinov ni všeč, se opravičujem :).

Seveda je stvar okusa, samo se mi zdi, da je pri večini ljudi kar priljubljena :). Kar se pa cene tiče, pa je žal tako, da velika večina nima dovolj pod palcem za res kvalitetno in najboljšo hrano, pa naj bo to tuna ali kar koli drugega... Se je treba po najboljših močeh prilagoditi in ti po pravici povem, da sploh nisem vedela za konzerve tune po 6€ niti ne poznam nikogar, ki bi jih kupoval, pa poznam ogromno ljudi, ki obožujejo tuno :). Žalostno, ampak tako je.

Me veseli, da imaš rad tuno, upam, da uživaš v zajtrkih :)

Alisea, to pa je vprašanje pri katerikoli konzervi, tudi, če bi kupila konzervo za 20€ ne bi mogla z gotovostjo trditi kaj je noter. Je temu ustrezno predelano :). Podobno je pri kakšnih klobasah itd... Jim je pač malo konjička ušlo noter, drugače pa so klobase prve klase ane... Verjetno je včasih celo boljše, da ne vemo, kaj vse pojemo..

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 29.11.2013 ob 11:49

Zzak, sej se mi je kar zdelo..., če je izdelek braz laktoze ne pomeni, da je manj masten, v bistvu jaz ne vidim razlike pri okusu, trdila pa bom, da se glede prebave boljše počutim.

Običajno kupim Rio mare, ki v glavnem ni maščobe ali pa zelo malo.

O okusih pa ne nameravam več razpravljati, vsak po svoje.

Lep, miren dan!

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 29.11.2013 ob 13:22

Zelo vesel

anamarija1 o okusu ti lahko povem, da je odličen, danes pripravljen narastek popolnoma uspel, vsem je bil všeč :). tudi z malo laktoze ni bil pretežak ;). drugače pa, če je res kdo narobe razumel, laktoza nima ravno kakšne veze z maščobo, ker je v bistvu mlečni sladkor in se nahaja samo v mleku in mlečnih izdelkih, te pa organizem v bistvu res lažje prebavi, če laktoze ne vsebujejo...

anamarijapetje  

kuha že od: 19.9.2011

Št. objav: 57

Objavljeno 29.11.2013 ob 20:32

tud jaz bom probala ta recept ,imam ravno še eno konzervo v hladilniku in javim.....seveda pa je ni čez svežo tuno.....njami.....danes sem si pa na brzino naredila, solato z tuno iz konzerve in rdečega luščenega fižola,česen,čebulo,balzamičen kis in seveda bučno olje,poper......bilo je božanskooooo....

bica123  

kuha že od: 27.4.2011

Št. objav: 3

Objavljeno 7.12.2013 ob 19:32

pravkar pojedli....odlična jed, z laktozo ali brez.... njami !!!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.