Omaka bogov s širokimi rezanci

omaka s piščančjimi prsi, božanskega okusa!

alen1993  Izvor: Slovenija
Omaka bogov s širokimi rezanci
    omake: tople
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 2 osebi

4 žlice olivnega olja

1 jušna kocka

strok peteršilja

polovica čebule

1 korenje

kos piščančjih prsi

1- 2 žlički vegete ali soli ( po želji )

1 žlica rdeče sladke paprike

smetana za kuhanje

2-3 krhlja ( koščka) mandarine ali pomaranče

1 žlička sojine omake

1 žlička paradižnikove mezge

široki rezanci

Postopek

V posodo damo 4 žlice olivnega olja. Čebulo, korenje, peteršilj nasesekljamo in damo v posodo. Mešamo 5 minut, da se ne prime. Na manjše kose narežemo piščančja prsa in jih damo v posodo. Počakamo, da meso pobeli - pražimo na zmernem ognju približno 15 minut (mešamo, da meso ne porjavi). Dodamo (vegeto ali sol), sojino omako, rdečo sladko papriko, paradižnikovo mezgo in dobro premešamo. Pražimo cca. 5 minut na majhnem ognju in pokrijemo s pokrovko.

Medtem v drugo posodo nalijemo vodo za široke rezance in vodo damo na plin. V posodo dodamo 1 jušno kocko. Ko zavre, dodamo široke rezance in jih kuhamo približno 15 minut.

Po 5 minutah dušenja mesu dodamo še smetano za kuhanje in dobro premešamo. Poskusimo, če je dovolj slano, če ni, dodamo še malo (vegete ali soli). Zopet premešamo in iztisnemo sok pomaranče ali mandarine (1-2 koščka). Premešamo in ugasnemo ogenj(pokrijemo). Kuhane rezance odcedimo.

Na krožnik naprej položimo široke rezance. Naj zgleda kot piramida. Po vrhu prelijemo omako. Za dodatek dodamo po vrhu malo nasekljanega peteršilja.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

katrin11  

kuha že od: 3.1.2010

Št. objav: 2343

Objavljeno 23.11.2013 ob 3:24

Tale jed mi bolj vleče na študentske recepte ali na začetke kuhanja. Pridrviš domov, lačen in še ne znaš kuhati, pa te rešuje Vegeta in kocka za juho, piščanec pa je tudi meso za kuhanje na brzino. In široki rezanci prav tako. Z dodatki malo spremeniš jed, da ni vsak dan enaka.

cebelca8  

kuha že od: 17.7.2011

Št. objav: 2

Objavljeno 24.11.2013 ob 21:01

odličen recept!!!! božanski okus :) preden sem ga pripravila še ni bilo vseh teh komentarjev, sicer ga verjetno nebi - in bilo bi mi zelo žal. s komentarji močno pretiravate. nisem dodala česna, saj nikjer ne piše da ga dodamo, pa tudi če bi ga, bi bilo verjetno vseeno super. tudi jaz sem razumela, da stisnemo sok enega koščka mandarine, vendar sem v naglici na to pozabila - vseeno sem bila nad omako zelo navdušena in jo bom pripravila še večkrat. sploh pa ni nujno da se recepta držite kot pijanci plota - čar kulinarike je ravno v eksperimentiranju :) in nič ni narobe s tem, da je jed hitro pripravljena. sama imam čas za kuhanje samo takrat, ko moja 6 mesečna hčerka spi, zato prav namenoma iščem takšne recepte. tudi mož je omako zelo pohvalil in rekel, naj jo naredim še večkrat, receptu pa naj dam oceno 5 - in to bom tudi storila :) hvala za odličen recept!

cebelca8  

kuha že od: 17.7.2011

Št. objav: 2

Objavljeno 24.11.2013 ob 21:07

p.s. kar se tiče soljenja... če dodamo vse sestavine iz recepta je jed ravno prav slana. nesmiselno pa je, da kritizirate avtorja recepta le zaradi tega, ker je rekel da po želji lahko še dodatno solite. nekateri imajo pač radi slane stvari :) in upam, da ste omako poskusili, preden jo kritizirate :)

alen1993  

kuha že od: 16.6.2009

Št. objav: 15

Objavljeno 25.11.2013 ob 17:59

Zelo vesel

Hvala cebelca8! ;) Jed sem sicer priravil v 1 uri. V omaki je veliko ljubezni zato sem dal naslov "božanska", ker sem jo z velikim veseljem pripravil. Ampak recept je bil spisan v manj kot 5 minutah. Zato se opravičujem. :D Se mi je mudilo ampak je popravljeno.. samo še čaka na potrditev. Še enkrat hvala za tvoj komentar cebelca8.

LP

styles4  

kuha že od: 2.5.2014

Št. objav: 18

Objavljeno 21.12.2014 ob 9:48

večkrat smo že jedli to omako in je res božanska...odlična...ocena velika 5

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 22.12.2015 ob 21:29

Če bi tako omako postregli bogovom bi imeli veliko gromov in strel.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.