Piščanec iz mikrovalovke

Piščanec iz mikrovalovke
    mesne jedi: perutnina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  2,5
  • Zanimivosti

Sestavine

1 cel piščanec (dober kilogram, da gre v pečico)

3 žlice olivnega olja

1 žlica peteršilja

1 žlica mlete paprike

sol

Postopek

Navedene sestavine zmešamo in z njo premažemo piščanca. Nekaj marinade naj steče tudi v notranjost piščanca. (Če imate možnost, nasadite piščanca pokončno, da sedi kot grof). Pečemo po programu za perutnino in čas pečenja nastavimo po programu glede na težo.

Na dno krožnika steče vsa odvečna maščoba. Če hujšamo, se je ne dotikamo, če pa s kilogrami nimamo težav, vanjo veselo pomakamo meso.


Opombe

Med pečenjem lahko piščanca prelivate z omako, ki se nabira na dnu, tako bo piščanec bolj sočen, na žalost bolj kaloričen.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

artik  

kuha že od: 27.11.2002

Št. objav: 4

Objavljeno 28.5.2004 ob 12:51

Pa res znate komplicirat, v MV se da spečt marsikaj ne samo piščanec.

vcibej  

kuha že od: 31.1.2004

Št. objav: 1264

Objavljeno 28.5.2004 ob 21:35

Zelo vesel

Suzana, če je moje pisanje kakorkoli dalo komu misliti da si negativno oceno dala ti, se ti oproščam, ker to resnično ni letelo nate. Se je pa ocena recepta sumljivo hitro pojavila, pa čeprav imamo doma MV in čisto po naklučju še piščanca. Torej še enkrat oprosti.

Glede dlakocepljenja pa še vedno mislim enako. Tudi jaz nimam voka, pa ventilacijske pečice, prav tako tudi ne MV ki jo opisuje avtorka recepta.......pa se pač malo znajdemo. Saj smo ja babe, ki nas še tisti črni , kosmati ni ugnal v kozji rog pa nas bo ena MV. Dejmo se imet lepo, ker je res lepo.

DanaS  

kuha že od: 23.2.2003

Št. objav: 391

Objavljeno 11.7.2007 ob 11:03

Mene pa tukaj zanima, če je mikrovalovka po pečenju zelo umazana? Ker enkrat sem v moji samo odmrznila neko meso, pa je bila taka, da se skozi steklo niti noter ni videlo

Aja, pa še to - ali je meso, pečeno v mikrovalovki tudi tako okusno (da nima kakšnega čudnega priokusa), kot če bi ga pekel v navadni pečici?

Aja, glede tega ocenjevanja, ki je bilo tukaj omenjeno....suzanar, pa si vendarle ocenila recept z 1, kajne?

lp

daga  

kuha že od: 18.5.2007

Št. objav: 1410

Objavljeno 3.11.2007 ob 20:51

Jaz vsako hrano, ki jo pogrevam, odtaljujem ali kuham v mikrovalovki, vselej pokrijem. To je veliko lažje, kot čistiti pečico.Moja je kombinirana: mikrovalovi, žar, ventilator, tako, da lahko v njej tudi pečem , tako kot v navadni pečici.Je res vsestranska, dnevno pa jo uporabljam za kuhanje čaja, da je vsakič svež. V skodelico nalijem vodo, cca 2,5 dcl, jo pokrijem z narobe obrnjenim krožničkom - od kavne skodelice - in na najvišji temperaturi segrevam cca 2 minuti. Potem skodelico vzamem ven, odkrijem in dam vanjo vrečko čaja,spet pokrijem in pustim toliko časa kot je navedeno na čajni embalaži.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.